Al geruime tijd ben ik werkzaam als pedagogisch medewerkster in de kinderopvang. Ik werk zowel op kinderdagverblijven als op buitenschoolse opvanglocaties, want beiden trekken mijn aandacht.

Op je eigen tempo

Het is mooi om te zien dat ieder kind in zijn eigen tempo kan groeien en ontwikkelen. In de opleiding die je volgt voor pedagogisch medewerkster, leer je van alles over de verschillende leeftijdsfasen van kinderen, maar wat je uiteindelijk vaak mist zijn de verhalen van de kinderen zelf. Want wat maken kinderen nu eigenlijk allemaal mee? En hoe gaan ze daar nou mee om?

“Ik ben daarom dan ook helemaal fan van het boek: ‘Ik ben 9’, geschreven door Bauke Borsboom.” 

15 kinderen, 15 ervaringen

Het boek is in de eerste plaats geschreven voor kinderen van 9 jaar. De verhalen die in het boek staan zorgen voor herkenning, wat zeker zal leiden tot gesprekken. Dit komt doordat in het boek: ‘Ik ben 9’, de hoofdpersonen kinderen van 9 jaar zijn. In totaal zijn er 15 kinderen die kort beschrijven hoe zij deze leeftijd ervaren. Kinderen zullen daarom met veel plezier dit boek lezen.

Ook voor ouders en andere opvoeders

Maar ook zeker ouders en andere opvoeders van kinderen zullen dit boek willen lezen vanwege de fijne tips die gegeven worden bij ieder verhaal. Ieder verhaal wordt namelijk afgesloten met een aantal praktische en bruikbare tips. Aan het eind van het boek is zelfs nog een heel hoofdstuk speciaal voor de ouders en andere opvoeders. In dit hoofdstuk wordt informatie aangereikt over de leeftijdsfase van het 9-jarige kind.

Toppunten van het boek

  • Het boek heeft een harde kaft, waardoor het erg prettig in de hand vast te houden is.
  • Alle 15 kinderen in het boek zijn vastgelegd op foto en deze zijn opgenomen als prachtige illustraties in het boek, wat zorgt voor levendigheid van het boek.

Meer informatie over het boek is te vinden op de website: https://ikben9.nl/

/Jennifer

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.