“Mam…”, zegt Roos terwijl we samen reclame zitten te kijken, “dat ‘gelmakerding’ hè…wil je die op mijn lijstje zetten? Die is zoooooo coool”.

Goh, laat ik nou net deze week de Gel-a-Peel Fashionmaker van MGA Entertainment binnen hebben gekregen om te reviewen voor Kiddowz!

Dus zaten wij deze week op een regenachtige middag samen voor een hele grote doos. Alleen dat was al genoeg om een heel blij meisje te zien. Bij het uitpakken van de doos werd het enthousiasme alleen maar groter!

De Inhoud
De Gel-a-peel Fashionmaker bestaat uit veel verschillende onderdelen, waarbij alles natuurlijk draait om het fashionstation; het systeem waarop je de verschillende sieraden, bewerkte kleding, clutches en andere leuke dingen kan maken.

Verder zitten er de volgende attributen bij:

 • grote wisser
 • kleine wisser
 • 10 sjablonen
 • 2 geltrays
 • 5 geltubes
 • 3 kliksets
 • 3 ronde punten
 • 1 stervormige punt
 • 3 harkpunten
 • 1 doorzichtig tekenvel
 • 1 voorbeeld
 • schoonmaakgereedschap
 • 1 paar oorbelhaakjes
 • 2 ringetjes

Een heel arsenaal aan accessoires dus, waar we even onze weg in moesten vinden. De handleiding is wat dat betreft iets aan de kleine en beknopte kant. Gelukkig hebben we dan altijd nog onze vriend YouTube. Daarop zijn verschillende filmpjes te zien die het hele concept gelijk duidelijk maken.

Wat gaan we maken?
Nadat we de filmpjes op You-Tube hadden doorlopen (en mijn dochter nog enthousiaster was), gingen we aan de slag. We besloten een bloem te maken, de tray uit te proberen voor een clutch/envelop, een shirt te versieren en een vrije creatie te maken. Drukke business dus! Maar kiezen is ook zo moeilijk!

Aan de slag!
Het fashionstation is simpel in gebruik. Neerleggen, dichtklikken en go. Geen moeilijk geschuif, gewoon gaan! Ideaal dus voor een ongeduldig kind. Handig is dat bij de geltubes verschillende spuitmondjes mee zijn geleverd. Zo kun je veel verschillende breedtes en vormen uit de tubes krijgen zonder al te veel te smeren. Jammergenoeg is er in de station plek voor 5 spuitmondjes terwijl er 7 bijzitten. Maar stapelen kan ook! Verder is er in/op het station plek voor alles. Geen losse bakjes of zakjes nodig dus. Alles kan je in of op het station kwijt. Ideaal!

Voor een 6-jarige zijn de tubes wat lastig in te knijpen, maar goed, ze valt ook nog niet binnen de doelgroep (8+). Ik denk namelijk dat iets grotere en sterkere handjes hier al prima mee overweg kunnen. De verschillende voorbeelden en trays zijn duidelijk. Leuk is ook dat het er véél zijn. Niet een schamel aantal, maar alleen al 10 sjablonen voor op kleding en dan heb ik het nog niet eens over de voorbeelden van oorbellen en armbanden.

Het verwerken van de gel
Met de bijgeleverde spatels verdeel je de gel makkelijk en snel. Door het opstaande randje van de trays veeg je de gel er niet af, maar kan je hem juist mooi verdelen. We merkten wel dat de gel met glitters wat lastiger te verdelen is dan de andere gel, maar ook dat was nog prima te doen. Let er wel even op dat je niet te zuinig bent. Ik denk dat ons eindresultaat beter was geweest als we meer gel hadden gebruikt.

Als je uit bent gefröbeld begint het grote wachten. En dat wachten duurt wel echt lang. De gel blijft nog lang plakkerig en scheurt snel als je te ongeduldig bent.

 

Uiteindelijk heeft de gel wel 5 uur gedroogd voor hij niet meer zacht was en eigenlijk was het pas de volgende echt goed te hanteren.

Het versieren van het t-shirt
Daarna was het t-shirt aan de beurt. Eigenlijk vonden we die het makkelijkste van allemaal. Met het fashionstation klik je de stof in no-time strak in het frame. Je legt het gewenste sjabloon er op en smeren maar. Roos koos voor een hart met de kleuren goud en zwart. We hebben de gel om en om in strepen aangebracht. Daarna uitvegen en klaar. Jammer genoeg zag je wel gelijk dat de zwarte kleur op een klein plekje doorliep. Maar ach, beginnersfoutje zullen we dat maar noemen.

Conclusie
De Gel-a-peel fashionmaker is een ontzettend leuke set om zelf sieraden te maken en kleding te versieren. Hij is wel echt geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 8 en ik denk dat er zelfs dan nog wel wat hulp van een volwassene nodig is.

Handig is dat alle attributen bij elkaar in het fashionstation kunnen. Ook zijn de mogelijkheden bijna oneindig. Er is zoveel te doen met deze fashionmaker. Kinderen zullen hier niet snel mee uitgespeeld raken. Ook denk ik dat de doelgroep heel breed is. Kinderen vanaf een jaar of 8 tot zeker ver in de middelbare school-leeftijd.

Een redelijk groot nadeel is toch wel de lange droogtijd en…die had ik nog niet genoemd…de lucht! Mijn kinderen omschreven het als een chloorlucht, maar dat dekt de lading niet helemaal. Prettig ruikt het in ieder geval niet! Dat is wel echt jammer.

[bol_product_links block_id=”bol_59f9cee790231_selected-products” products=”9200000078764277″ name=”Gel a peel fashionmaker” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Annemarel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.