Ben je op zoek naar een hilarisch familiespel? Hier bij presenteer ik jullie: Soggy Doggy! Genomineerd voor speelgoed van het jaar 2017! Een interactief dobbel- en bordspel voor kinderen vanaf 4 jaar.Deze gezellige, maar koppige hond zorgt gegarandeerd voor spanning, plezier Ă©n een hoop gelach. Maar, pas op dat Soggy Doggy je niet nat spettert!

Soggy Doggy gedraagt zich als een echte hond, die in bad gaat. Honden schudden zich namelijk uit als ze nat geworden zijn. Herkenbaar voor mensen met een hond en een leuk weetje voor mensen die geen hond hebben.

Zo speel je Soggy Doggy

Soggy Doggy heeft weinig spelregels waardoor het snel te begrijpen is, ook voor kleine(re) kinderen. Leg het bord neer en vul het bad met water (doe het niet te vol, je weet hoe dat gaat met kinderen, 3/4 is echt meer dan genoeg). Zet het hondje klaar.. dit doe je door hem over het witte onderstuk te plaatsen. Elke speler mag een pion uitzoeken (er kunnen 4 mensen meedoen) en heeft zijn eigen fiches. Je begint op start (in de mand) en met de dobbelsteen gooi je een kleur, waar je vervolgens heen moet met je pion. Daar staat of je de hond moet wassen (drukken op de knop) of dat je moet draaien aan de knop van het bad. Nu is het afwachten wat de hond doet. Als hij zich onverwachts uitschudt, dan heb je een wit fiche zodat je niet direct terug hoeft te gaan naar het begin. Degene die als eerst weer terug is aan het begin zonder nat te worden heeft gewonnen.

Wij vinden het een erg leuk spel en zelfs Dante (bijna 9) vindt het nog spannend, om te kijken wat de hond precies gaat doen. Eventjes een tip; leg een handdoek onder het spel, want er kan altijd water over de rand klotsen. Overigens word je niet heel erg nat van dit spel…de reclame doet anders vermoeden, haha! Wij vinden het in ieder geval een succes!

Meer informatie vind je hier.

Een gedachte over “Soggy Doggy: een spel voor de hele familie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.