Naast dat je lekker voor je kleintje kunt gaan shoppen, is het inrichten van de babykamer natuurlijk ook ontzettend leuk om te doen. Er is echter zoveel keus in kleuren en materialen, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Natuurlijk heb je je eigen smaak, maar juist daarom vind je vaak een heleboel dingen leuk en is het daarna lastig om het allemaal te combineren. Hopelijk kan ik je een beetje op weg helpen door de babykamer trends van 2019 met je te delen. 

Warm en exotisch

Als je denkt aan kleur in de babykamer, dan kom je het snelste uit op de pastel-tinten. Deze geven een rustige uitstraling, wat volgens de meeste kenners het beste voor je kindje zou zijn. Toch is dit echt niet altijd aan de orde, want ook als je met de kleurentrends mee gaat, is dit echt niet “slecht” voor je baby. De trend van nu is warm en exotisch, waarbij je kunt denken aan groen en okergeel, maar ook aan terracotta, bordeaux en donkerblauw. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om wat kleuren met elkaar te combineren, of misschien zelfs wel om één van de muren te laten spreken door iets anders in te zetten. Fotobehang is uitermate geschikt voor in de babykamer. Wat dacht je van en prachtige oceaan of een mooie afbeelding van een dier?

Dieren

Ja, dieren zijn weer helemaal hip en hot en dan met name de jungle-dieren, vogeltjes en natuurlijk onze beste vrienden uit het bos. Maak gebruik van wat leuke eyecatchers, zoals bijvoorbeeld zachte knuffelbeesten en vilten mobiles met diertjes eraan. Ik zou zelf niet zo snel voor een wat enger dier, zoals bijvoorbeeld een brullende leeuw kiezen, maar eerder voor een baby-dier…of een getekende versie.

Natuurlijke invloeden

Al een hele tijd zijn natuurlijke invloeden in de meeste babykamers al wel terug te vinden. Deze trend blijft ook in 2019! Kies voor hout, jute, rotan of riet (een aankleedkussen kun je ook vervangen door een mooie rieten verschoonmand bijvoorbeeld). Zet gerust een mooie plant op de kamer zodat je een soort botanische sfeer creëert. Een ouderwetse schommelstoel misstaat ook zeker weten niet (handig voor tijdens het voeden)!

Beeld: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.