We staan aan het begin van een nieuw jaar en de drukke feestdagen zijn inmiddels voorbij. Het moment voor bezinning is daar en het samen herinneringen ophalen is ook steeds vaker aan de orde. Wat was er allemaal mooi in het jaar 2018? Welke verdrietige momenten hebben jullie gekend? Zijn er goede voornemens voor het nieuwe jaar, of blijven jullie gewoon jezelf en hoeft er niets te veranderen? Hoe het er ook voorstaat, het is altijd goed om er samen op uit te gaan (zeker als je samen de zorg draagt voor kinderen). Ik geef 5 redenen om een weekendje weg te boeken met je partner!

#1 Je bent niet alleen ouders, maar ook nog partners

Soms vergeet je dat je, naast dat je de ouders van, ook nog gewoon de partner van bent. Tijd voor elkaar is er bijna niet en de kids komen vrijwel altijd op de eerste plaats. Het is dan ook erg belangrijk om samen leuke dingen te ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld samen uit eten gaan, maar een weekendje weg, bijvoorbeeld naar een hotel met wellness, is wellicht een nog beter idee. Eventjes helemaal niets, behalve genieten van de rust, heerlijke massages, sauna’s en vooral van elkaar.Telefoons in het kluisje en pas kijken als jullie daar zelf aan toe zijn. Zorg wel voor een goede oppas, zodat je je zeker weten geen zorgen hoeft te maken…dat is namelijk helemaal niet relaxed!

#2 Je hebt iets om samen naar uit te kijken

Op het moment dat je met z’n tweeën gaat kijken waar jullie precies heen willen, dan begint eigenlijk het plezier al. Neem rustig de tijd om iets uit te kiezen waar jullie allebei helemaal achter staan. Waar de één wellicht een heel weekend in bed wil blijven, wil de ander misschien wel lekker actief op de schaatsbaan rondjes rijden en daarna lekker warme chocolademelk drinken. Als je uiteindelijk iets uitgekozen hebt (en geboekt) dan heb je iets om samen naar uit te kijken!

#3 Loslaten is makkelijker als je zelf lekker in je vel zit

Het kan soms, zeker voor een moeder, best een ding zijn om zonder de kinderen op pad te gaan. Loslaten is en blijft gewoon moeilijk. Toch is het vaak zo dat je, als alles in kannen en kruiken is, een stuk beter kan relaxen…wat het loslaten een stuk gemakkelijker maakt. Geniet van elkaar, geniet van ieder moment…voor je het weet is het weer voorbij en sta je de boterhammetjes voor de lunch weer te smeren. Elsa uit Frozen zingt het altijd zo mooi: “Let it go….let it go!”.

#4 Het maakt je een leuker mens

Een weekendje genieten, samen met je partner, maakt je niet alleen een leuker mens, maar ook zeker een leukere ouder. Dit komt omdat je gewoon weer eventjes jezelf kunt zijn, in plaats van “mama, papa, ma, pa” enz. Als je uitgerust weer thuis komt, na een heerlijk weekend, zit je lekker in je vel en kun je er voorlopig weer helemaal tegenaan. Je figuurlijke emmertje is niet meer vol, dus er kan weer een heleboel in.

#5 Je denkt eventjes aan andere dingen

Vergeet de alledaagse sleur en denk aan een heleboel andere dingen. Of je nou gaat wandelen in het bos, lekker de sauna in duikt of gewoon eens samen gaat dineren, je denkt eventjes niet aan alles wat er thuis afspeelt. Tuurlijk zal er heus weleens iets besproken worden over thuis, maar je hebt daarnaast voldoende afleiding, om je ook weer eventjes ergens anders op te storten! Kortom…een weekend weg doet jullie echt goed!!!!

Beeld: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.