Tandenpoetsen, haren kammen, een snelle wasbeurt of uitgebreid in bad. Je bent per dag toch al snel een tijdje te vinden in de badkamer. Heb je een gezin, dan wordt deze plek in huis al snel nog meer gebruikt. Een paar keer per dag de billen van de baby afspoelen of een tiener die extra lang voor de spiegel staat, zodat zijn haren precies goed zitten. Met veel verschillende gebruikers heeft een badkamer voor het gezin zijn eigen eisen. Wij bedachten 7 tips voor de ideale gezinsbadkamer.

Tip 1: Douchewand voor privacy

Zit je net lekker in bad, stormt de eerste de beste de badkamer in om nog even snel iets te doen. Daar zit je dan in je blootje terwijl je even niet op pottenkijkers zit te wachten. Gelukkig heb je een douchewand in de badkamer geïnstalleerd waardoor je toch nog wat privacy hebt. Heb je een kleinere ruimte, dan kun je gaan voor een douchegordijn. Extra nuttige bijkomstigheid van beide opties is dat ze het water tegenhouden en er daardoor voor zorgen dat de natte plekken beperkt worden tot één gedeelte van de ruimte.

Tip 2: Afneembare douchekop

En daar ging weer eens wat mis; de baby zit onder de poep. Dat vraagt om een douchebeurt, maar je hebt niet elke keer zin om zelf onder de douche te stappen. Een tummietub of babybadje is geen optie, want dan zit de kleine meteen in zijn eigen vuile water. Best handig als je de douchekop dan uit een standaard kunt halen en zo de kleine kunt afspoelen van dichtbij.

Tip 3: Speelgoed opbergen

Badeendjes, bekers en andere speeltjes maken het douchen en badderen nog leuker. Het nadeel is dat ze na het spelen altijd nat zijn en er vaak wat water in blijft zitten. Zorg ervoor dat je alles goed laat uitlekken! Zo beperk je schimmelvorming. Denk bijvoorbeeld aan waszakjes of een rekje.

Tip 4: Een (tweede) toilet

In een gezin is het altijd wel zo dat je naar het toilet moet als er net iemand voor je het kleine kamertje ingedoken is. Aangezien je enorm nodig moet ren je naar de badkamer waar gelukkig een tweede wc te vinden is. Overigens ook handig als je net moet als je onder de douche staat.

Tip 5: Samen aan de wastafel

Tijdsbesparing is erg handig. Ruzie maken om wie er het eerst bij de wastafel mag staan is totaal niet nodig. Villeroy en Boch heeft bijvoorbeeld een flinke selectie aan langere wastafels met twee kranen. Kun je gezellig naast elkaar je tanden poetsen.

Tip 6: Voldoende verlichting

Niets is zo vervelend als je aan het scheren bent dat er nog haartjes achterblijven, omdat je die niet goed kon zien. Een fellere lamp die goed gericht staat zorgt ervoor dat je als man met een goed geschoren wang naar buiten kunt. De dames kunnen hun wenkbrauwen goed epileren zonder nog wat haartjes te vergeten. Geef toe, je hebt dan wel samen een gezin, maar er goed uit zien voor elkaar blijft nu eenmaal leuk.

Tip 7: Hoge kastjes

Kleine grijpgrage handjes komen al snel aan al die kleurrijke flesjes. Voor je het weet komen de bubbels uit de mond zetten en veranderen de kleintjes in lopende bellenblaasmachines. Alles hoog wegzetten dus en het liefst achter een deurtje. Hoge hangkastjes met spiegels op de deurtjes zijn hiervoor enorm handig.

Met deze zeven tips moet het niet moeilijk zijn om een leefbare badkamer in te richten voor het hele gezin. Met welke tips zouden wij volgens jou het lijstje moeten aanvullen?

Beeld: Two toddler children from Shutterstock/Halfpoint

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.