Ondanks dat je, als het goed is, geen uren doorbrengt op je toilet, is het wel zo leuk om er wat gezelligs van te maken. Wat dacht je van een gezellig kleurtje op de muren, wat leuke foto’s, een mooie lamp? Zo heb je toch wat te zien en hoef je niet altijd je mobiel mee te nemen. Ik las laatst ergens dan 60% van de jongeren zijn/haar telefoon meeneemt…zelfs tijdens het plassen. Om hoeveel volwassenen het gaat weet ik eerlijk gezegd niet, maar dat het heel erg onhygiënisch is, is natuurlijk een feit! Maar goed, weer terug naar de make-over…die je zo duur kunt maken als je zelf wilt. Ga gerust eens kijken bij Action, die hebben ontzettend veel leuks, voor weinig geld. 

#1 Kleurtje op de muren
Voordat je aan de slag gaat met een pot verf is het een heel goed idee om alles eens grondig schoon te maken. Reinig de muren/tegels/voegen goed, zodat je aan de slag gaat op een schone ondergrond. Verf kun je krijgen in allerlei kleuren, maar ook zeker voor verschillende bedragen. Verdiep je hier dus eventjes goed in…want waarom zou je teveel betalen?!

#2 Nieuwe toiletpot
Okay, als het niet binnen je budget past, dan is het verstandig om het eventjes te laten voor wat het is, maar is alles wat ouder, dan kan het zijn dat je misschien wel een nieuwe toiletpot wilt aanschaffen. Tegenwoordig heb je heel veel keus en zou ik zelf altijd kiezen voor een wandcloset. Makkelijk schoon te houden eromheen ook, omdat hij als het ware in de lucht zweeft.

#3 Tijdschriftenrek
Ik vind een tijdschriftenrek aan de muur helemaal fantastisch. En wat mij betreft hoeft dat echt niet persé in de woonkamer. Je kunt namelijk best een kleintje kwijt op het toilet, zodat je wat te lezen hebt. Lees je ze niet…dan staat het toch ontzettend gezellig.

#4 Foto’s
Wij hebben nu op het toilet een groot hart aan de muur hangen, waar we allemaal leuke foto’s (en kaarten) tussen stoppen. Zo hangen er bijvoorbeeld een aantal polaroid foto’s van dagjes uit en evenementen. Verder hangen er ook nog geboortekaartjes en trouwkaarten. Ik vind het leuk om het soms nogmaals te bekijken, dus dat doe ik dan ook gewoon.

#5 Lamp
In Turkije stond ik laatst met mijn moeder te kijken naar een leuke gekleurde glazen lamp. Omdat ik ze toch echt te prijzig vond (er kon helaas niets van de prijs afgekletst worden) heb ik ze laten hangen. Wel geeft een mooie lamp meteen sfeer aan de ruimte. TL verlichting is nou eenmaal niet zo gezellig. Kies daarom voor een leuke lamp, die goed past bij de rest van het interieur.

#6 Spiegel
Check…die staat bovenaan het lijstje! We hebben er nog steeds geen één hangen op het toilet. En heel eerlijk, je wilt soms toch eventjes zien hoe je haar zit?! Boven in de badkamer hebben we ook een toilet en daar is dus wel een spiegel. Ik merk dat ik tijdens het handenwassen daar altijd in kijk.

#7 Plank voor accessoires
Hier kun je dan leuk een kaarsje opzetten en een beeldje oid. O ja en de luchtverfrisser niet te vergeten (geen overbodige luxe). Ook zo’n glazen vaasje met geurstokjes of verse bloemen doen het wat mij betreft altijd goed.

#8 Plant
Als je de ruimte hebt, zet dan een mooie plant neer. Het geeft zo ontzettend veel sfeer en planten geven nou eenmaal zuurstof, wat goed voor je is. Overigens kun je ook van die hangplantjes aan het plafond hangen, staat ook erg leuk. Hang het wel zo hoog (of opzij) dat niemand zijn/haar hoofd eraan stoot.

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.