Binnenspeeltuinen worden door vaders en moeders vaak verguist, krijspaleizen worden ze genoemd. Er is er echter eentje waarin zelfs zij kunnen en mogen spelen. Een plek waar moeders huizen bouwen en vaders racen met zelfgebouwde wagens. Bestaat zo’n plek echt? Ja! Een binnenspeeltuin waarin alles Lego ademt: Legoland Discovery Centre Oberhausen. Dé ultieme speelplek voor iedere liefhebber van Lego, van jong tot oud.

Poppetje bij poppetje en steentje bij steentje
Hier in huis groeit de Lego-collectie poppetje bij poppetje en steentje voor steentje. De tv heeft alle Ninjago filmpjes al meerdere keren afgespeeld via Netflix en op de kinderkamer liggen er heel wat steentjes uit mijn jeugd. Dan te bedenken dat er nog bakken vol liggen, klaar om mee gebouwd te worden. Ik durf haast te wedden dat als we meer woonruimte hadden, er een complete Lego-kamer ingericht zou worden.

Vorig jaar bezochten we Legoland Discovery Center Oberhausen voor het eerst, gingen we met gewonnen kaartjes naar Legoworld in de Jaarbeurs van Utrecht en een tijdje terug reden we half Nederland door om bij de Brick King te gaan shoppen. Op de vraag van Amanda of wij als gastbloggers voor KiDDoWz op pad wilden gaan, zeiden wij natuurlijk geen ‘nee’. Vorig jaar werd er nog druk gebouwd aan een nieuw thema gedeelte wat we nu zeker wilden zien. Deze keer gingen Liam en ik samen met een goede vriend van mij en zijn zoontje. Een dagje als mannen onder elkaar.

Rusteloze benen
Na bijna twee uur rijden, vooral door files, kwamen we aan bij parkeergarage 3. De beste plek om te parkeren aangezien je dan al bijna bij de ingang van Legoland Discovery Centre bent. Aangezien Bart een flinke honger had gekweekt in de auto, besloten we bij CentrO eerst even een hamburger te scoren bij de grote M. Tijdens het eten waren mijn benen rusteloos, ze wilden zo snel mogelijk richting de ingang van ons reisdoel. Snel bij de ingang een foto maken om door te appen naar Amanda zodat we konden laten zien dat we er waren, daarna onszelf aanmelden bij de kassa. Degene die vorig jaar verkleed was als professor, had deze keer een Starwars gewaad aan. Hij vertelde ons dat we even konden wachten in de volgende ruimte en dat zijn uitleg in de fabriek bijna ging beginnen.

Zo worden steentjes dus gemaakt
Altijd al willen weten hoe Lego-steentjes gemaakt worden? De allereerste attractie geeft je daar het antwoord op. Voordat je de grote speelhal in gaat, ga je door de fabriek heen. In een speelse opstelling van machines, schermpjes en rode knoppen krijgen de kinderen, en daarbij hun volwassen begeleiders, op een simpele manier uitleg hoe een steentje gemaakt wordt. Even voelen aan de plastic korrels en uiteindelijk door een druk op de laatste knop een steentje uit de machine laten komen. Als cadeautje krijgt elk kind een speciale steen mee naar huis met opdruk. Het leuke is dat dit elk jaar weer anders is. Nadeel van deze attractie is dat alles Duits gesproken is en dat mijn Duitse taal niet megasterk is. Gelukkig kende ik het stappenproces en zo gaven wij als vaders onze jongens een lesje Lego stenen maken.

Kingdom Quest Laser Ride
Bij het verlaten van de fabriek kom je meteen uit bij Kingdom Quest Laser Ride. Ken je ze nog, de oude draken uit de eerste ridder speelsets? Je rijdt op een draak een parcours terwijl je met laserpistolen op targets mikt om punten te scoren. Schieten op spinnen van Lego of op de schermen waar van alles gebeurd. Een onderlinge competitie kon natuurlijk niet uitblijven. Aangezien het lekker rustig was tijdens ons bezoek, hebben we vandaag meerdere schiet rondjes gemaakt. Leuk om te zien dat de scores van Liam steeds hoger werden. Hij begon het door te krijgen.

Miniland
Hierna door naar Miniland. De belangrijkste gebouwen uit Oberhausen zijn hier nagebouwd en opgezet als een volledige stad. Het vliegveld, voetbalstadion, de kerk, industrie maar ook het Centre zelf. Aangezien het Starwars-weken zijn, is de ministad overspoelt met stormtroopers en andere karakters uit het universum. Met een speciale speurkaart die je bij de kassa krijgt, kun je naar de poppetjes op zoek. Telkens als er nieuwe themaweken zijn, veranderen ook de poppetjes mee. Zo is er elke keer weer iets nieuws te ontdekken.

Als we het dan toch over speurtochten hebben, aan het begin krijg je een stempelkaart mee. Bij alle attracties kun je een stempelpost vinden. Liam en Luc vonden dat de stempels niet alleen goed waren voor de speurkaart, maar ook voor hun armen. Al snel liep ik ook rond met de stempels op mijn hand. De stempels hebben allemaal iets te maken met het thema waar je je op dat moment bevindt. Deze speurtocht geeft je kans om een jaarabonnement te winnen, wij vonden het zoeken en stempelen echter leuk genoeg.

Na Miniland snel even een behendigheidsspelletje spelen. Snel slaan op de oplichtende lampjes om ze uit te krijgen. Twee teams die tegen elkaar strijden werd het. Helaas voor team Fest waren onze tegenstanders te sterk.

Sanitaire stop
Tijd voor een sanitaire stop. Wat een opluchting is het om te zien dat op het mannentoilet ook een verschoonruimte is. Helemaal goed service is dat je bij de kassa gratis luiers kunt halen als je ze zelf vergeten bent. Die hadden we vandaag echter niet nodig.

Merlin’s Apprentice
De volgende attractie werd wat spannender, want hier mocht Liam vorig jaar nog niet in. Ook niet onder begeleiding. Was hij nu goed genoeg gegroeid? Ja hoor, hij mocht de Merlin’s Apprentice in. Een soort draaimolen waarbij je door te trappen je bankje omhoog kunt krijgen. Aangezien Liam net niet bij de trappers kon, balen, had ik een uitstekende workout. Een beetje spannend, maar wat genoot hij er van. Op het eind van de dag hebben we er ook nog een afsluitend ritje in gemaakt.

Jezelf even Ninja voelen moest er ook even bijkomen. Laserstralen ontwijken en zo snel mogelijk op de knop drukken om de gong te laten slaan. Liam en zijn vrienden bleken uit het juiste Ninja-hout gesneden te zijn. Dat moet ook wel aangezien mijn kleine strijder er ineens wel heel erg uitzag als de rode Ninja. Of was dat toch stiekem zo’n fotobord waar je je hoofd doorheen moet steken. De jongens veranderden voor even in geoefende strijders en slaagden met succes.

Tijd om te eten
De inwendige mens moest nog even verwend worden. Hoewel je in het restaurantje van alles kunt halen, hadden wij een bak fruit van thuis meegenomen. Je mag hier namelijk zelf eten meenemen en ook gewoon in het restaurant opeten. Dikke pluspunt voor bezoekers met een kleine portemonnee.

Pirate Island
Vorig jaar werd er nog druk gebouwd aan het nieuwe themadeel, maar nu konden we dan echt een bezoekje brengen aan Pirate Island. Een groot schip waar geklommen kan worden en hindernissen overwonnen. Zo gaaf om te zien hoeveel Lego details er overal ingestopt zitten. Je waant je echt in een Lego schip. Langs de rand staat een scène waarbij je met kanonnen kunt schieten zodat er van alles gaat bewegen. Een echte ouderwetse schiettent, maar nu met een piraten sausje van onze favoriete bouwsteentjes. Een Lego-eiland op een ronde tafel nodigt uit om het verder af te bouwen. Rondom staan verschillende vaten met allerlei steentjes die bij het thema passen. In dit themadeel bevindt zich ook de speelhoek voor de allerkleinsten met Duplo Stenen en grote blokken.

Rustmomentje
Aangezien we ook nog een bezoek moesten brengen aan Sealife, hebben we sommige dingen een beetje overgeslagen. Een rustmoment bij de 4D-film hebben we nog wel genomen. We keken naar een filmpje uit de Chima-reeks. Volle verbazing als je ineens nat wordt door een waterval en als er schuimvlokken door de zaal zweven. Over de hele dag heen worden er meerdere films vertoond uit de verschillende Lego thema’s.

Legoland Discovery Centre biedt nog veel meer
Legoland Discovery Centre biedt nog een heleboel meer, maar misschien is het leuker om dat gewoon zelf te gaan ontdekken. Je kunt er rustig een aantal uurtjes doorbrengen, maar als je een tijdje zit te bouwen kan de tijd zo voorbij vliegen. De uitgang gaat je nog verleiden, want daar vind je een leuk uitgebreide Lego winkel. De jongens mochten ieder zelf een poppetje samenstellen met alle onderdeeltjes die er lagen. Voor een klein bedrag kun je zo een geheel persoonlijk souvenir maken. Het grootste souvenir is natuurlijk de herinnering aan een halve dag in een wereld vol Lego. Voor ons zal dit vast niet de laatste keer zijn geweest dat we een bezoek brengen.

Nog even een dankjewel aan Amanda die ons vroeg om in haar plaats te gaan. Binnenkort lees je ook onze belevenissen tussen de vissen en haaien in Sealife Oberhausen.

Maarten – Papa’s wereld

Een gedachte over “Een bezoek aan Legoland Discovery Center Oberhausen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.