Zodra je een gezinnetje hebt, zal je merken dat je ook een heleboel meer spullen in huis gaat verzamelen. Als ik alleen al naar het aantal tandenborstels, verschillende shampoo’s en de inhoud van de kledingkasten kijk, realiseer ik mij des te meer dat het allemaal super veel ruimte inneemt. Toch is lang niet alles overbodig te noemen, zo hebben wij een aantal onmisbare items voor in onze badkamer, die ik graag met jullie deel. 

Tandenborstelhouder

Na een bezoekje aan de tandarts hebben we vernomen dat elektrisch poetsen toch echt een stuk beter en makkelijker gaat. Totdat we voor iedereen eentje hebben aangeschaft, vind ik het toch wel de moeite waar om onze tandenborstelhouder een onmisbaar item voor in de badkamer te noemen. Als we die niet hadden, dan lagen de tandenborstels vast en zeker op de wastafel,door elkaar heen en tegen het handzeepje aan bijvoorbeeld.

Badmat

Wij hebben niet alleen een matje voor de wc liggen, maar ook een badmat waar we na het douchen op gaan staan, zodat niet de hele badkamer nat wordt. Daarentegen zorgt het er ook voor dat niemand uit kan glijden, een erg prettig gevoel! Ik gooi overigens beide matjes regelmatig in de wasmachine, omdat het toch niet heel erg fris is om er wekenlang op te staan met je blote voeten.

Mandjes

We hebben een soort van vensterbankje in de badkamer waar we verschillende mandjes op hebben staan. In deze mandjes zitten o.a. verzorgingsproducten die ik in bulk heb gekocht, zoals deodorant en tandpasta, maar ook gebruik ik ze voor elastiekjes, haarborstels, gel enzovoorts. Eerst stond het altijd los, maar dan viel er nog weleens iets op de grond. Sinds het in mandjes zit komt dit gelukkig niet meer voor én weet iedereen ook waar alles te vinden is.

Badkamerkastje met spiegels

Omdat we in een huurhuis wonen hing het kastje er al, maar ik maak er graag gebruik van. Onze parfums, medicijnen en bijvoorbeeld cremes bewaar ik in het kastje zodat het niet voor grijpen ligt voor de kids. Je moet er toch niet aan denken dat er een fles parfum stuk valt op de stenen vloer toch?! De spiegels vind ik erg prettig zodat ik mijn haar netjes kan doen en ook tijdens het make-uppen en tandenpoetsen is het erg fijn om te kunnen zien wat je doet.

Beeld: A woman’s naked legs standing on a bath mat from Shutterstock/katielittle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.