westwingAls je naar buiten kijkt, geloof je het bijna niet….aankomende vrijdag en zaterdag is het alweer Kerst! De temperaturen zijn hoog, sommige bomen zijn zelfs nog groen en er verschijnen in sommige tuinen knoppen. Toch krijg ik wel het Kerst-gevoel als ik langs de mooi versierde huizen loop, of kijk naar onze “echte” neppe kerstboom. Westwing bracht een mooie DIY Kerst-gids uit, waarin je inspiratie op kunt doen voor de aankomende Kerst-dagen! Graag wil ik jullie hier wat van laten zien! Fijne Kerst allemaal!

kerst1Kerstboom met Foam Clay
„Bij kerst hoort een kerstboom en versieringen. En de leukste kerstversieringen zijn natuurlijk de hand gemaakte kerstversieringen van je kind. Nu het weer kouder en natter buiten wordt, zijn deze kerstbomen van hout en klei ideaal om samen te maken. Gebruik het hout als basis en bedek het met Silk clay. Voor de accenten gebruik je Foam clay. Foam clay bestaat uit bolletjes die glanzen, wat een leuk 3D effect geeft aan de kerstbomen. Je kunt met deze klei veilig met hout werken omdat de klei aan de lucht droogt. Na 24 uur is de klei droog en zijn de kerstbomen klaar om te pronken in de huiskamer.“ www.knutselenmetsienenco.nl

kerst2Lichtslinger-kerstboom
Een lange lichtslinger in één of meerdere kleuren is alles wat je nodig hebt om deze lichtkerstboom op te zetten. Sla ook hier een paar spijkers in de muur om de contouren van de kerstboom aan te geven en span er de lichtslinger omheen. Je kunt een eenvoudige driehoek maken, of een zigzagpatroon voor de zijtakken. Hang er eventueel wat fonkelende kerstdecoratie in voor nog meer glans.

kerst3Servetringen
Op een feestelijk gedekte tafel mogen servetringen niet ontbreken. Gebruik voor de kersttafel klassieke gouden of zilveren ringen en versier ze met sterren of andere kerstdecoraties. Eenvoudige en feestelijke servetringen maak je met een paar mooie linten. Neem een mooi breed lint van glanzende stof of organza en bind het in een mooie strik om je opgerolde servet. Ook kun je je servet en bestek samen binden: leg je bestek op een servet, wikkel er een  rood lint omheen en steek er een takje hulst tussen.

Sterren op het tafelkleedkerst4
Een origineel idee om eenvoudig een groots effect op je tafelkleed te creëren! Alles wat je nodig hebt is papier, een schaar en een paar lange linten. Knip grote sneeuwvlokken uit stevig wit papier en laat ze aan mooie rode of zilveren linten op verschillende hoogtes langs de tafel hangen. Neem lange linten, bevestig aan beide uiteinden een sneeuwvlok en drapeer de linten over de tafel. Een feestelijk effect is gegarandeerd!

kerst5Zeg het met oud papier!
Deze origineel ingepakte cadeaus zullen zeker opvallen tussen al het glanzende en felgekleurde kerstcadeaupapier: stijlvol en sophisticated cadeaupapier met tekst! Gebruik papier van een oude krant, een oud boek, een gedichtenbundel, kruiswoordpuzzels, een glossy magazine of muziekpapier. Het is de perfecte manier om de ontvanger een extra boodschap mee te geven: pak je cadeau bijvoorbeeld in, in jouw favoriete gedicht, of highlight bepaalde woorden of een pakkende titel!

Geschenk als verpakkingkerst6
Wie zegt dat kerstcadeaus moeten worden ingepakt in papier? Sommige geschenken zijn perfect om andere cadeaus mee in te pakken. Een ovenwant is een originele verpakking voor cadeaus uit een kookwinkel. Een T-shirt kun je op dezelfde manier gebruiken als inpakpapier om bijvoorbeeld een boek in te pakken. In een mok kun je thee of eetbare cadeautjes inpakken.

Bekijk hier de Kersttrends van 2015!

banner samenwerking


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.