kruk1Drie jaar na de succesvolle introductie van het stevige, duurzame krukje van karton breidt Dutch Design Brand de collectie uit met twee oer-Hollandse modellen. Zet eens een gezellige koe in de huiskamer. Of geniet van een lange winteravond voor de openhaard op een kartonnen krukje met wol-design. De nieuwste modellen van de Dutch Design Chair collectie zijn zacht, aaibaar én helemaal Nederland. Echte blikvangers voor in de woonkamer!

Het toppunt van Duurzaam Dutch Design
Wat is er Hollandser dan een zwartbonte koe? Het populaire beest vormde de inspiratie voor model Cow, een van de nieuwe krukjes van Dutch Design Brand. Zacht, aaibaar en lief, maar ook stijlvol, strak en stevig. Naast het koeienmodel heeft Dutch Design Brand de collectie aangevuld met het krukje Wool. Ook van stevig karton, al lijkt het alsof oma het krukje zelf heeft gebreid. Ideaal voor bijvoorbeeld zwoele nazomeravonden in de tuin of als bijzetkrukje op een verjaardag. Alle krukjes worden in Nederland geproduceerd, zijn recyclebaar en kunnen maar liefst 200 kilo aan gewicht dragen. De verkoopprijs van de Dutch Design Chair bedraagt € 19,95.

Van festivalidee tot kunstobject
Tijdens zijn studie klassieke piano aan het Conservatorium in Den Haag bezocht Tim Várdy regelmatig het North Sea Jazz Festival. Daar kwam hij op het idee voor een lichtgewicht krukje van karton. Met de hulp van industriële ontwerpers ontwikkelde Várdy de FestivalChair, een internationaal gepatenteerd ontwerp dat in korte tijd uitgroeide tot een waar kunstobject. Inmiddels wordt het populaire krukje verkocht bij gerenommeerde musea, zoals het Van Gogh Museum in Amsterdam en Galeries Lafayette in Parijs.Over Dutch Design Brandkruk2

Overweldigd door het wereldwijde succes van de FestivalChair werd in 2011 een consumentenversie van het populaire krukje geïntroduceerd, de Dutch Design Chair. Ook dit stevige, duurzame krukje van karton veroverde in korte tijd de harten van mensen over de hele wereld. Zo ontstond het idee voor een complete lijn innovatieve producten van karton. Dutch Design Brand staat voor duurzame, praktische producten die zich onderscheiden door eenvoud en schoonheid. Zo zijn er naast krukjes ook manden en servetten verkrijgbaar. Het bedrijf streeft naar betaalbaar design dat toegankelijk is voor een grote groep mensen, met respect voor mens en milieu als uitgangspunt. De collectie is verkrijgbaar bij diverse verkooppunten in binnen- en buitenland, zoals alle Waar winkels, diverse museumwinkels en lokale winkels als Homelike in Naarden en Stadse Fratsen in Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.