Een nieuwe bank; het blijft een dingetje! Ja, dat is de titel van dit verhaal…want het is echt zo! Waar ik graag een hoekbank zou willen, is vriendlief daar minder enthousiast over. Die zou het liefste weer gaan voor een fatsoenlijke driezitter, die wat minder ruimte inneemt dan zo’n gevaarte als ik voor ogen heb. Okay, hij heeft een punt hoor, de woonkamer is niet zo heel erg groot en als we een hoekbank uitkiezen, dan moet alles weer worden omgegooid! Toch maar overstag dus? Lastig, want ik ben van nature een tikkeltje eigenwijs. Hoe het ook zij, de bank die we nu hebben is behoorlijk aan het doorzakken…en dat is niet goed voor je rug! Speurtocht-modus aan…en op zoek naar een nieuw en fris exemplaar!

Wat ik belangrijk vind aan een nieuwe bank

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat een bank lekker zit. Als je dat een onbelangrijk punt vindt, dan kun je net zo goed op de grond gaan zitten toch? Verder moet de bank een neutrale kleur hebben. Wij veranderen nog wel eens van interieur (althans, de kleine spulletjes worden nog wel eens vervangen door iets anders) en dan is een felgekleurde bank niet echt een goed idee. Een witte bank is overigens echt geen optie met twee kinderen. Als ik er aan denk dat krijg ik al de kriebels….hier en daar een chocolade- of limonadevlek…nope..je kunt het beter voorkomen allemaal.

Verliefd op een webshop, kan dat?

Klinkt wellicht een beetje maf, maar ik kan echt verliefd worden op een webshop. Toen ik deze prachtige collectie banken zag, wilde ik er eigenlijk meteen tien bestellen. Toch jammer dat we niet in een gigantische villa wonen! Ik weet zeker dat we hier in ieder geval zullen slagen! Hoewel…ons kennende wordt het wel een uitdaging om iets uit te kiezen wat we allebei mooi vinden.

Keuze-stress: ik wil dit, hij wil dat…of toch niet?

Ik wil graag een bank waar ik op kan liggen (een hoekbank is daar uitermate geschikt voor toch?) en na een lange dag wil ik ook lekker met de beentjes omhoog televisie kijken. Met een “normale” driezitter wordt dat een probleem. Waar laat ik mijn voeten? Die mogen niet op de tafel…en een poef is toch niet echt mijn (ons) ding. Daarnaast moet er op de bank gestoeid kunnen worden door de kids (en moet hij ook nog eens heel blijven). Komen er vlekken op, dan moeten deze er wel makkelijk uitgaan. Vriendlief klaagt over onze huidige bank dat hij last krijgt van zijn nek…dus de volgende moet iets hoger in de rug zitten. Een bank die comfortabel is en voldoende ruimte heeft. Eigenlijk willen we dus hetzelfde, al geven we dat niet zo snel toe. Misschien is het zaak dat we nog een keertje samen uitgebreid gaan zitten hiervoor, tekening met maten erbij…en speuren maar! O ja…en nog eventjes sparen, want het is wel een behoorlijke uitgave (waar we overigens wel weer jaren van kunnen genieten).

Afbeelding: Pixabay

 

One thought on “Een nieuwe bank; het blijft een dingetje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.