Eet je hond niet goed? Dit kan je proberen!

Er zijn weinig dingen in het leven die zo dierbaar zijn als een hond. Ze bieden ons gezelschap, onvoorwaardelijke liefde en urenlang vermaak. Helaas zijn er momenten dat zelfs de meest gekoesterde hond zijn eetlust kan verliezen. Als je hond plotseling geen belangstelling heeft voor zijn eten, kan dat zorgwekkend zijn. We weten immers allemaal hoe belangrijk het is om ervoor te zorgen dat onze harige vrienden genoeg te eten krijgen! Het goede nieuws is dat er een paar dingen zijn die je kunt proberen als je hond niet goed eet.

Verander hun dieet

Als je hond niet zoveel eet als hij normaal doet, is één ding dat je kunt proberen om zijn dieet te veranderen. Honden kunnen verveeld raken van dag in dag uit hetzelfde eten, net als wij! Dus, als je harige viervoeter al een tijdje hetzelfde voer krijgt, probeer dan eens over te stappen op een nieuwe smaak als vegetarisch hondenvoer. Je kunt merken dat ze veel meer belangstelling hebben voor hun maaltijden als ze eenmaal iets nieuws hebben om op te kauwen. Hoewel het normaal is dat de eetlust van een hond van dag tot dag schommelt, kan een plotselinge en aanzienlijke afname van de eetlust een teken zijn van een onderliggende gezondheidstoestand. Een verandering van dieet kan helpen om de eetlust van je hond te vergroten en hem de voedingsstoffen te geven die hij nodig heeft om gezond te blijven. 

Voeg wat toppers toe

Een andere manier om je hond te verleiden tot eten is door wat “toppers” aan hun eten toe te voegen. Dit kan van alles zijn, van een beetje gekookte kip of kalkoen tot wat kwark of roerei. Zorg er alleen voor dat je niet overdrijft – te veel toppers kunnen juist leiden tot gewichtstoename bij honden. Begin dus met een kleine hoeveelheid en kijk hoe ze het doen! Of, probeer eens wat nieuw voedsel zoals natuurlijk hondenvoer. Knapperige hondenbrokken op basis van een duurzaam insecteneiwit! Vaak wordt deze mix aangevuld met zoete aardappel, blauwe bessen, spinazie en andere voedzame ingrediënten. 

Controleer op gezondheidsproblemen

Last but not least! Natuurlijk is er ook altijd de mogelijkheid dat er een onderliggend gezondheidsprobleem is waardoor je hond zijn eetlust verliest. Als je hebt geprobeerd hun dieet te veranderen en wat toppers toe te voegen, maar niets lijkt te werken, kun je ze het beste meenemen naar de dierenarts voor een controle. Zo kun je mogelijke gezondheidsproblemen uitsluiten en je lieve harige vriend weer op de rails krijgen!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.