Vlekken in kleding, bijna niet te voorkomen met kinderen. Ook al plak je de hele woonkamer af, toch zit er altijd wel ergens een vlekje op de kleding! Bergen was die op je liggen te wachten in de wasmand…ook echt een never ending story! Dit alles gaf mij inspiratie om een aantal wastips met jullie te delen.

#1 Melk is een wondermiddel
Mijn jongens drinken melk, wij zelf niet…ik vind het namelijk echt niet lekker en vriendlief ook niet. We hebben wel altijd melk in huis…en geloof me melk is eigenlijk gewoon een wondermiddel! Bijna alle vlekken krijg je namelijk met melk uit je kleding; van saus, tot chocolade en bloedvlekken. Dep de vlek goed in of laat je kleding weken in een flinke sloot melk…voilà…vlek weg (9 van de 10 keer).

#2 Gebruik verschillende wasmanden
Bonte was, witte was…het handigste is het om dit meteen te sorteren in verschillende wasmanden! Bij heel veel gezinnen, is het bijhouden van de was al een parttime job an sich…maak het jezelf (en de anderen in huis) dus gewoon een stukje makkelijker! En zo voorkom je ook dat er een rode onderbroek (of sok) bij je witte was terecht komt…!

#3 Pindakaas laat kauwgom verdwijnen
Zit er een lekker stuk uitgekauwde gom aan je kleding (iehwl!), geen probleem want dat krijg je er heel makkelijk af met pindakaas. Doe dit wel direct en laat het dus niet dagen in de wasmand liggen! Wrijf er pindakaas op en gooi het kledingstuk in de wasmachine. En nee, er blijven geen vetvlekken van de pindakaas achter, ook fijn!

#4 Geen kreukels in je kleding
Er is één ding wat ik niet doe en dat is strijken. We hebben niet eens een strijkplank- en bout in huis! Ik hang alles nat op, nadat het uit de machine komt.. Wel eventjes de mouwen van overhemden glad trekken natuurlijk…geen kreukje meer te zien als het droog is, ideaal!

#5 Wasmachine stinkt…en nu?
Ruikt je wasmachine (en dus je schone was) niet zo fris? Het ontkalken van de wasmachine helpt vaak tegen die geur. Doe een scheut (schoonmaak)azijn in het wasmiddelbakje en laat de wasmachine dan leeg op negentig graden draaien. Of koop bij de Action voor een prikkie wasmachinereiniger…zelfde principe…maar dan zit er een citroen luchtje doorheen!

Heb jij nog meer tips? Laat het hieronder weten!

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.