help3De temperatuur is dit weekend alweer een stuk aangenamer dan de afgelopen weken. Vroeg in de ochtend hoor je de vogeltjes alweer fluiten en de mensen op straat kijken alweer een stuk vrolijker, dan dat we inmiddels van ze gewend zijn. De lente komt er aan, tijd om dus weer lekker veel naar buiten te gaan én voor de grote schoonmaak.

Let’s be honest; een échte huisvrouw zal ik nooit worden. Hoewel ik echt wel mijn best doe hoor! Ik was, kook, poets en zorg dat mijn mannen op tijd bij hun afspraken zijn, maar om mezelf nou dé huisvrouw van het jaar te noemen…nee, die titel verdien ik niet. Mijn moeder daarentegen is wel echt een poetser. Naast dat ze nog steeds 32 uur per week werkt, zorgt ze er ook voor dat het huis en altijd keurig bijstaat. Kijk ik dan weer naar mezelf; ik ben gewoon een rommelkont. Ik kan moeilijk dingen weggooien en tegen een enorm “clean” huis, waar helemaal geen frutsels in staan, kan ik al he-le-maal niet! Toch moet ook ik er weer aan geloven, de grote schoonmaak! Hoe pak je zoiets ook alweer aan?

help4Stap 1: Ventileren voor frisse lucht
Zet alle ramen open in de ruimte waar je gaat schoonmaken en laat ze open tot je klaar bent. De ruimte wordt gevuld met frisse lucht. Het is belangrijk om je huis altijd goed te ventileren. 

Stap 2: Gooi alle troep weg
Pak een vuilniszak en gooi alles wat op afval lijkt weg. Kijk eens goed rond. Objecten waar je nooit aandacht aan besteedt, kunnen weg. Ze vangen alleen stof op en leveren je daarmee alleen maar extra werk op. Ook zaken die geen emotionele of functionele waarde hebben, kun je wegdoen. Je volgende opruimbeurt gaat sneller als je met minder obstakels te maken hebt. 

Stap 3: Geef alles een vaste plaats
Als je alle spullen een vaste plaats geeft, zul je merken dat je spullen sneller vanzelf opbergt. Vaak weet je even niet waar je iets op zal bergen, waardoor spullen zich opstapelen. Een vaste plaats is dus erg efficiënt. Het is een eenvoudige oplossing voor een langer opgeruimd huis.

Stap 4: Stofzuigen
Nu je alles hebt opgeruimd, kun je de stofzuiger pakken. Zuig niet alleen de vloeren, maar neem de bank ook even onder handen. Je kunt de spinnenrag van het plafond met de stofzuiger aanpakken. Vind je dat onhandig? Gebruik hier dan een plumeau voor. 

Stap 5: Soppen
Dankzij de stofzuiger heb je nu geen kruimels of andere hinderlijke zaken meer rondslingeren. Je kunt nu een emmer met sop maken. Neem een allesreiniger met een lekker geurtje. Neem alles wat een sop kan verdragen af en begin van boven naar beneden. Begin dus eerst bovenop de kasten en eindig met de vloer (als die gesopt kan worden). Het sop zal nu en dan ververst moeten worden. De vloer gaat sneller met een vloerdweil. 

Nou begrijp ik heus wel dat er een heleboel dingen zijn waar je echt een hekel aan hebt. Zo ben ik absoluut geen fan van het schoonmaken van de koelkast en de keukenkastjes en o ja, ramen lappen: not my thing!

Gelukkig kun je tegenwoordig een huishoudelijke hulp regelen, gewoon via het internet. 

help1Op Helpling.nl vind je binnen 60 seconden de beste schoonmaakhulp uit jouw eigen buurt! In alle grote steden in Nederland hebben ze zelfstandige hulpen geselecteerd die onder toepassing van de Regeling Dienstverlening aan Huis, hun diensten aanbieden. Na het doorlopen van de uitgebreide aanmeldingsprocedure en het overhandigen van een Verklaring omtrent Gedrag kunnen zij aan de slag.
Vervolgens worden zij door hun klanten na elke schoonmaak beoordeeld, waardoor de beste Helplings als eerst in aanmerking komen voor nieuwe opdrachten. Je hoeft dus niet meer af te gaan op een briefje in de supermarkt, maar krijgt op basis van duizenden beoordelingen automatisch de beste hulp toegewezen. Een boeking maken? Kind kan de was doen:

1. Adres invoeren
2. Datum en tijd kiezen
3. Genieten van een fris huis!

help2Je kunt gemakkelijk voor de schoonmaakhulp betalen via PayPal, iDeal, Automatische incasso of Creditcard. Contant betalen is helaas niet mogelijk! De factuur ontvang je drie dagen na de schoonmaakdienst, als de betaling in werking is gezet

Let op: Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat je goede schoonmaakmiddelen in huis hebt. Hier vallen de volgende hulp- en schoonmaakmiddelen onder: stofzuiger, dweil of mop, 4 doekjes (voor WC, sanitair, keuken, andere oppervlakten), stofdoek, spons, WC reiniger, emmer, zeem, plumeau/Swiffer, handschoenen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Helpling. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.