Rondslingerend speelgoed, waar je dus je nek over breekt; ik denk dat alle ouders dit wel herkennen. En een LEGO blokje onder je blote voet (au!), vreselijk….ik krijg kippenvel als ik er aan denk. Onze kinderen mogen beneden in de woonkamer spelen en omdat het niet groot is (en de peuter graag alles over de grond kiept) is het nogal snel een invasie van allerlei soorten en maten speelgoed. Gelukkig hebben we drie plekken waar we al het speelgoed kunnen laten als ze ‘s avonds een retourtje dromenland hebben genomen.

Wasmanden

We hebben twee ronde wasmanden in de woonkamer staan (overigens heb ik nog zo’n zelfde om echt de was mee te doen). Naast dat ze er eigenlijk best leuk uitzien, kan er ook een heleboel speelgoed in. We kochten ze bij de Action, dus daar hebben we ons geen bult aan gevallen. Natuurlijk kun je ze ook bij een andere winkel kopen, zoals bijvoorbeeld Xenos (ook niet zo’n hele dure zaak). De jongste kiept ze natuurlijk iedere dag 100 keer leeg, om ze vervolgens om en om op zijn hoofd te zetten. Schattig, maar als we hem net weer gevuld hebben met al het kleurrijke (en lawaaierige) speelgoed, dan zijn we niet altijd even blij ermee. Mijn oplossing; echt pas aan het einde van de dag opruimen, want anders blijf je bezig. Vriendlief zijn oplossing: 100 keer de wasmanden volgooien en hopen dat hij het niet om komt kiepen (hardleers dus).

Play & Go mat

Wat een uitvinding is de Play & Go mat zeg! Je kunt hem gebruiken als speelkleed en als je klaar bent dan gooi je al het speelgoed erin en trek je de touwtjes aan. Je hebt dan een zak, waar al het speelgoed in zit. Je kunt het dus op deze manier ook een stuk makkelijker verplaatsen allemaal. Wij hebben er voornamelijk het wat kleiner speelgoed in zitten zoals Duplo en andere bouwblokken. Wij hebben de Mickey Mouse variant gekregen en als heuse Disney liefhebbers vinden we dat natuurlijk helemaal prima. Ook handig om mee te nemen als je bijvoorbeeld een dagje naar het strand of park gaat. Je kunt alles erin kwijt en hoeft niet met een heleboel spullen/tassen te slepen. Er zijn een heleboel leuke printjes te koop, dus er zit vast iets tussen wat leuk staat binnen jouw interieur.

Kliko

We hebben ooit eens ergens een kleine kliko gekocht, die eigenlijk toen had moeten functioneren als prullenbak. Uiteindelijk belandde hij eerst bij de oudste op zijn kamer, waar er dus allemaal (kermis)knuffels in terecht gekomen zijn. Van al deze vrienden hebben we pasgeleden afstand gedaan dus nu staat hij beneden in de woonkamer en zit al het houten speelgoed erin. De jongste kan hem nog niet open krijgen, dus het “mooie speelgoed” toveren we er alleen uit, als we samen met hem gaan spelen ermee. Ook boekjes die we voorlezen en die niet aan flarden moeten worden gescheurd heb ik erin gestopt. Erg fijn dat die kleine peuterhandjes er nog niet bij kunnen in ieder geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.