Sinds een week slaapt onze peuter in een eenpersoonsbed. De eerste avonden liep hij tot 22.00 uur boven op de gang te spoken en gooide hij zijn hele huisraad naar beneden, maar de laatste avonden gaat het goed. Sinds we zijn slaapje overdag achterwege laten gaat hij omstreeks 19.45 uur slapen en wordt hij rond 6.45 uur weer wakker. Hij roept of gilt dan niet, maar hij gaat lief spelen (heerlijk!). Ik deel met jullie de musthaves die volgens mij echt nodig zijn in de peuterkamer.

#1 Bak met speelgoed
Eerder hebben we dit niet gedaan, omdat hij eigenlijk vrij weinig op zijn kamertje speelde. Het meeste speelgoed ligt nu nog gewoon in de woonkamer beneden, hoewel ik denk dat uiteindelijk het meeste wel naar boven verhuisd. Ik had stiekem al de hoop dat meneertje zou gaan spelen zodra hij wakker werd en dat is hier dan ook het geval. Ik kan natuurlijk niet garanderen dat dit overal zo zal gaan. Hoe dan ook, een bak speelgoed is altijd een goed idee, want ook een peutertje moet leren om op zijn/haar eigen kamer te spelen. Ik ben boven weleens bezig met de kasten inruimen (die was jongens…is echt een neverending story!) en dan wil ik hem niet alleen beneden laten. Nu kan hij mee en heeft hij zijn eigen speelgoed en laat hij de kamer van zijn broer met rust.

#2 Verduisterende rolgordijnen
Omdat het nu tijdens de lente/zomermaanden later donker wordt is het verstandig om verduisterende rolgordijnen op te hangen. Wij hebben dit al gedaan tijdens het in elkaar knutselen van de (toen nog) babykamer. Ook voor kinderen die overdag slapen is dit echt een uitkomst. Het houdt ook warmte tegen en het zorgt dus voor een fijne donkere en wat koelere slaapplek. De oudste heeft ook verduisterende gordijnen, maar dan gewoon van stof en ook dat werkt nog steeds erg goed.

#3 Oude matras van ledikant
Ik vind het een tip, maar dat komt meer omdat meneer al 2 keer uit zijn bed is gerold. Hij is erg bewegelijk als hij slaapt en dan gaat hij op het randje liggen, om zich vervolgens om te draaien. Resultaat; Boem! For the time being leggen we dus het matras van zijn oude ledikant naast zijn bed. Voor ons werkt het, maar je kunt natuurlijk ook voor een bedhek kiezen. Ik vind ze overigens ontzettend duur, vandaar onze goedkope (voor mij logische) oplossing.

Afbeelding: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.