Zoals jullie weten heb ik twee jongens en zou ik dus logischerwijs niet zoveel van meidenkamers kunnen weten. Gelukkig ben ik zelf een (groot) meisje en weet ik wel wat ik vroeger echt onmisbaar vond in mijn eigen kamer. Extra leuk dus, om voor het schrijven van deze blog, weer even terug te gaan in de tijd en te denken aan hoe het er ook alweer uitzag bij mijzelf. Omdat er al zo ontzettend veel over baby- en peuterkamers wordt geschreven, richt ik mij in deze blog op de tienermeiden.

#1 Fotowand
Onmisbaar in de kamer van een tienermeisje is toch echt wel een fotowand. Tegenwoordig kun je hiervoor een heleboel leuke fotolijsten, rekjes en insteek-harten voor kopen, maar toen ik nog thuis woonde en veel tijd doorbracht op mijn kamer, had ik ze gewoon aan de muur geprikt met spelden. Ik geloof dat mijn ouders, toen ik eenmaal de deur uit was, een nieuw behangetje op de muur hebben gedaan, want al die gaatjes waren natuurlijk geen gezicht. Ik had de fotowand boven mijn bed, aan het voeteneinde, zodat ik altijd naar mijn vrienden/vriendinnen kon kijken. De foto’s heb ik trouwens nog steeds. Ze zitten beneden in de schuur in een afgesloten doos. Soms kijk ik er nog wel eens naar, maar ik zou ze nu niet meer op de muur prikken in ieder geval. Hoe dan ook, wat mij betreft is een fotowand dus onmisbaar in een tiener meidenkamer.

#2 Kledingkast
Natuurlijk moet je als tienermeisje iedere dag weer goed voor de dag komen en is het dus van belang dat je je kleding ergens netjes (en kreukvrij) kunt opbergen. Een grote kledingkast is dan ook een must. En natuurlijk plak je er dan een hele grote spiegel op, zodat je jezelf goed kunt bekijken voordat je de deur uitloopt. En al die schoenen, die moet je toch ook ergens kwijt?! Je wilt er niet je nek over breken natuurlijk. Ik weet trouwens heus wel dat na een outfit-uitkies-sessie de kleding over het algemeen over een stoel wordt gegooid en niet meteen weer netjes in de kast wordt gelegd.

#3 Bureau met stoel
Ah, daar heb je hem, de stoel die gebruikt gaat worden als kledingrek. Verder is een bureau op een tiener meidenkamer echt onmisbaar. Je moet toch ergens rustig je nagels kunnen lakken en met je bestie kunnen bellen…ik bedoel, je huiswerk kunnen maken? Gelukkig hebben ze bij Lionshome meer dan genoeg keus. Kies in ieder geval iets wat past bij de rest van je kamer. Tenzij je dol bent op alternatief, zoals ik toentertijd; dan kies je voor een allegaartje, ook prima!

#4 Make up tafel
Je zult toch ergens je make up stash moeten laten, want je ouders gaan het echt niet tof vinden als je dat allemaal laat slingeren in de badkamer. Een kleine make up tafel is dus echt geen overbodige luxe. Tegenwoordig kun je die trouwens overal wel vinden (ik zag er laatst zelfs eentje bij de bouwmarkt staan). En het is toch heerlijk om zo nu en dan wat te tutten? Zeker voor een schoolfeest wil je er goed uitzien….en je haar moet ook altijd goed zitten!

Afbeelding: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.