Een van de kamers in huis waar je je hele ziel en zaligheid in de inrichting wilt leggen, is de kinderkamer. Je kind zal hier immers nogal wat tijd gaan doorbrengen en is zoon- of dochterlief ontspannen, dan zijn papa en mama dat ook. Eerst prikkels van de dag verwerken tijdens een middagslaapje en natuurlijk gedurende de nacht. 

En steeds meer tijd zal je kind er willen doorbrengen. Eerst spelen met vriendjes en later huiswerk maken en chillen. De kinderkamer moet dan ook de ruimte zijn waar je kind zich prettig en veilig voelt wanneer het zich even terug wil trekken, bijvoorbeeld in een huisjesbed. We geven je hier enkele tips over hoe je een kinderkamer kunt inrichten in combinatie met een kinderbed huisje

De voordelen van een kinderbed met huis

Kinderen zoeken geborgenheid, zelfs als ze al wat groter zijn. Ze willen het gevoel hebben dat ze veilig zijn. En die veiligheid bieden de ouders natuurlijk in eerste instantie. Geborgenheid met behulp van het juiste bed is vrij eenvoudig te bieden.

Een huisjesbed is hiervoor de ideale oplossing. En daarbij kun je het kinderbed met huisje zo gezellig maken als jezelf wil. Denk hierbij niet alleen aan een verzameling knuffels om in de nacht tegenaan te kruipen. Je kunt ook mooie, of stoere, gordijntjes aan het bed maken met minder prikkels en die gewenste geborgenheid als resultaat.

Huisjesbedden van Rockwood hebben als bijkomend voordeel dat ze enorm stevig zijn doordat ze van massief hout zijn gemaakt. De huisjesbedden van Rockwood zijn ook als maatwerk verkrijgbaar, bijvoorbeeld met extra dikke balken. Informeer eens naar de mogelijkheden voor een huisjesbed speciaal voor jou op maat gemaakt.

Een kinderkamer inrichten

Eerder werden al enkele voordelen van een kinderbed met huisje genoemd. Een voordeel die daar nog niet werd genoemd, is de veelzijdigheid van het bed. Kinderbedden met huisje passen namelijk bij iedere gewenste stijl. Begin met het kiezen van de stijl van inrichting, pas daar het huisjesbed op aan en dan kun je daarmee verder werken.

Welke stijl kies je?

Ben jij een trendsetter, een trendvolger of kies je gewoon voor de stijl die je hart je ingeeft? Zolang jij en je kind er blij mee zijn, is het goed. Trends veranderen ieder jaar. De ene keer zijn het felle kleuren die helemaal hip zijn, terwijl de trend van dit moment nudekleuren en aardetinten zijn. Ook warme kleuren zoals donker rood en blauw passen bij de trends van dit seizoen.

Combineer de donkere kleuren met rustige pasteltinten voor een mooie harmonie of doe een opvallende kleur op een muur en een witte kleur op een ander. Ben jij het type van verandering van spijs doet eten? Dan is het misschien beter om juist de kleur met accessoires aan te brengen. Het is immers veel eenvoudiger (en goedkoper!) om zo nu en dan van accessoires te wisselen dan opnieuw te verven of te behangen.

Ook het gebruik van bloemenprints en natuurlijke materialen zoals bamboe en riet passen perfect bij de trendy boho-stijl. Ook qua dierenprints en leuke dierenkoppen aan de muur mag je helemaal los gaan. Zo’n kinderbed met huisje is ideaal voor het junglethema door er een liaan omheen te wikkelen of enkele knuffelapen aan het bed te laten slingeren.

De kleine kamer inrichten

Die kleine kamer kan je voordat je ook maar met de inrichting bent begonnen, al hoofdpijn bezorgen. Want, hoe krijg je alle meubelen in de kamer, zonder dat je je kind er mee tekort doet? Je moet speelgoed kwijt, de kleren netjes op kunnen bergen en je kind zal wanneer het oud genoeg is er ook zijn huiswerk moeten maken.

Gelukkig zijn er ook huisjesbedden met een ruime opberglade verkrijgbaar. In die opberglade is voldoende ruimte voor speelgoed en kleding. Een opgeruimde kamer draagt bij aan een goede nachtrust. Ook moeder voelt zich prettiger de kamer te betreden zonder het gevoel te hebben mee te doen aan de 400 meter hordeloop. Opgeruimd staat netjes!

Raambekleding en vloedbedekking

Andere zaken waar je bij de inrichting van de kinderkamer over na moet denken, is de raambekleding en de vloerbedekking. Wil je gordijnen of rolgordijnen en kies je voor laminaat of vloerbedekking? Belangrijk is in ieder geval dat de kamer goed te verduisteren is en je niet van schrik van de bank valt wanneer er boven gespeeld wordt. Kies je voor laminaat, kijk dan ook eens bij een leuk vloerkleed om in de winter wat warmte aan de blote voeten van je kindje te geven.

Beeld: Rockwoodkinderbedden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.