Beleef Het Scheepvaartmuseum tijdens de voorjaarsvakantie op een hele andere manier. Wat ‘zie’ je allemaal? Is dat anders met muziek erbij of liggend op een matje op het Open Plein? Elke dag zijn er verschillende extra kinderactiviteiten met het thema ‘anders kijken’. Kinderen kunnen hun eigen 3D-schilderij maken of aanschuiven bij de poppenkastvoorstelling. En kun je tekenen wat je ziet, zonder op je papier te kijken? Ontdek het zelf van 15 februari t/m 1 maart in Het Scheepvaartmuseum. 

Maak een 3D-schilderij op het Open Plein atelier (6+)

In een gratis workshop gaan kinderen van een plat schilderij een 3D-kunstwerk maken. Leer waarom schilders geworsteld hebben om ‘diepte’ in een schilderij te krijgen. Welke trucjes hebben zij daarvoor bedacht?
Dagelijks van 15 februari t/m 1 maart, inloop van 11.00 – 13.30 uur. Let op: er is beperkt plaats.

Familierondleiding ‘Samen zie je meer’ (7+)

Schilderijen kunnen saai zijn, maar als je beter kijkt, is er vaak meer te zien. Ga samen met een enthousiaste museumgids op zoek naar leuke details en vreemde verhalen. Hoe goed kijk je zelf? En kan muziek helpen om iets heel anders te bekijken?
Dagelijks van 15 februari t/m 1 maart, een nieuwe rondleiding start ca. elke 20 minuten van 11.00- 14.00 uur.

Familieverteller op het VOC-schip Amsterdam (6+)

Het VOC-schip Amsterdam zit vol plekken met een verhaal. Maar het is alsof je in een spiegel kijkt: het zijn steeds de verhalen van de eigen bemanning! Waar ging het schip eigenlijk naar toe? Wat gebeurde er ‘in de Oost’? Wat is het verhaal achter de spiegel? Beluister al deze verhalen verteld door de familieverteller.
Op maandag 17, dinsdag 18, donderdag 20 en vrijdag 21 februari van 14.00 tot 16.00 uur, op inloop aanvang elk half uur.

Poppenkast: Jan Klaassen viert vakantie! (3+)

Jan Klaassen is helemaal gek op vakantie. Dus dat wordt genieten! Op zijn vaste plekkie voor het Koninklijk Paleis op de Dam weet Jan Klaassen zich al honderden jaren uit lastige situaties te redden. Zal hem dat in Het Scheepvaartmuseum ook lukken? Met veel actie en interactie zal het publiek zéér nodig zijn om alles uit de kast te halen in deze voorstelling. Alleen deze vakantie te zien in het museum!
Op maandag 24, dinsdag 25, donderdag 27 en vrijdag 28 februari om 11.00 en 14.00 uur, duur ca. 25 min.

Papier op je buik (alle leeftijden)

Eindig de dag in het museum liggend op de grond onder de prachtige glazen overkapping van het Open Plein. Probeer het lijnenspel boven je hoofd te doorgronden. Teken wat je ziet zonder te kijken wat je handen doen. En, hoe ziet het eruit?
Dagelijks van 15 februari t/m 1 maart, inloop van 14.00 – 16.30 uur.

Meer te doen

Er zijn nog veel meer activiteiten. Maak bijvoorbeeld een VR-reis waarbij je door de tijd reist (7+). De VR-Journey Dare to Discover is te zien aan boord van het VOC-schip Amsterdam. Of bezoek samen de familietentoonstellingen Het verhaal van de walvis en Het leven aan boord.
Alle extra activiteiten zijn gratis met een museumentreebewijs. Kom op tijd want er is beperkt plaats. Aanmelden kan alleen op de dag zelf in het museum. Museumentree is gratis met een Stadspas of Museumkaart.

Meer informatie vind je hier.

Uitgelichte afbeelding: Kijken met muziek. © Twycer / www.twycer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.