Het moment is daar, je peuter gaat in een groter bed slapen. Wat vliegt de tijd! Het veilige ledikantje kan naar de schuur, de zolder op (of je verkoopt hem via Marktplaats). Naast dat je een bed zal moeten aanschaffen, zijn er nog een aantal andere dingen die je erbij moet kopen. Omdat wij een aantal maanden geleden zelf de overstap hebben gemaakt, leek het mij een goed idee om te delen wat wij toen allemaal hebben aangeschaft.

#1 Dekbed

De make-over van de kinderkamer kan beginnen! Of je nou kiest voor een peuterbed (ken je PeuterDekbedSjop.nl al?), een meegroeibed of een eenpersoonsbed, je zal hiervoor een dekbed moeten aanschaffen. Wellicht heb je voor in het ledikant al en dekbedje gebruikt, maar deze is echt te klein voor bijvoorbeeld een peuterbed. De meeste ouders kiezen overigens voor een peuterbed, omdat dit allemaal nog wat compacter is. Wij zelf hebben ervoor gekozen om een eenpersoonsbed aan te schaffen en we hebben dus ook een dekbed in deze maat gekocht. Onze keus viel net als voor de oudste, op een vier-seizoenen dekbed. Deze kan het hele jaar door gebruikt worden en dat vinden wij erg prettig. 

#2 Dekbedovertrek

Dit vind ik zelf het allerleukste om uit te kiezen. Je kunt trouwens je kind ook zelf iets laten uitkiezen. Vaak zijn ze toch wel een klein beetje fan van bijvoorbeeld die ene tekenfilmfiguur, of hebben ze films zoals Frozen en Cars helemaal grijs gedraaid. Een stoer Cars dekbedovertrek is dan natuurlijk helemaal het einde. Ik heb er een aantal in de kast liggen, voor eventuele ongelukjes.

#3 Hoofdkussen

Op zich niet voor ieder kind een must denk ik, maar onze kleine man slaapt al sinds dat hij 2 jaar is op een hoofdkussen. Eerder wordt overigens ook sterk afgeraden (dit geldt ook voor een dekbed). Er zijn speciale hoofdkussens te koop voor kinderen die voor het eerst erop gaan slapen.

#4 Hoeslakens en moltons

Ook voor hoeslakens geldt eigenlijk dat je er het beste maar een aantal van kunt aanschaffen. Wij hebben hier in huis allemaal eenpersoonsmatrassen, dus het maakt niet zoveel uit wie welk hoeslaken eromheen heeft zitten. Voor de jongste heb ik wel een (waterdicht) molton hoeslaken voor eventuele ongelukjes. Het matras blijft netjes omdat er geen nattigheid op komt, ideaal dus…en een echte musthave!

#5 Pyjama’s

In principe is de tijd van de slaapzak voorbij als je kind in een groter slapen. Althans, zo is het hier gegaan. Ik vind het namelijk gevaarlijk als onze jongste rond gaat wandelen in zo’n ding. Een aangezien hij zelf zijn bed in en uit kan is een pyjama voor hem (volgens ons) de beste optie. Trouwens….en zijn echt zoveel verschillende leuke pyjama’s te koop…weer een reden om lekker te shoppen mama’s (en papa’s). Koop er in ieder geval twee, liefst nog drie, dan heb je in ieder geval genoeg.

Afbeelding: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.