De nachtmerrie van iedere ouder is, dat je je kind(eren) ergens kwijt raakt. Hoe goed je vaak op ook hem/haar let, terwijl je met je ogen knippert kan het al zo zijn dat hij/zij ineens weg is. Ga je naar een pretpark, een festival of ergens anders waar het druk is, zorg dan dat je kind(eren) herkenbaar zijn en dat je ze goed kunt omschrijven mochten ze toch ineens kwijt zijn.

#1 Felgekleurde kleding

Als ik in de grote speeltuin hier om de hoek zit, dan zijn mijn jongens altijd herkenbaar omdat ze een felle kleur aan hebben. Leuk hoor al die witte t-shirst, maar ten eerste krijg je dat na een dagje in de modder spetteren nogal lastig eruit en ten tweede, is het niet echt een opvallende “kleur”. Schutkleuren zoals bruin en groen (en eventueel zwart) vind ik ook niet echt een aanrader. Kies liever voor fel roze, geel, rood, blauw of groen.

#2 Kleding met naam

Wil je liever toch niet gaan voor felgekleurde t-shirts dan is het wellicht een goed idee om voor de kids hoodies met tekst te laten maken. Of je nou kiest voor hun werkelijke naam of een nickname maakt niet uit, jij weet ze op deze manier perfect te omschrijven als ze zoek raken. Naast dat ziet het er gewoon heel hip uit natuurlijk zo’n hoodie. Je kunt op een gemakkelijke manier zelf het ontwerp maken en vervolgens shirts bedrukken bij Tshirtspolosbedrukken.nl.

#3 Kleurtje in het haar

Niet alle kinderen willen dit natuurlijk, hoewel mijn oudste er echt geen probleem van zal maken als ik zijn haren verf. Kies voor een simpele kleurspoeling, dit is er na een aantal wasbeurten weer uit. Ik gebruikte laatst kleurspoeling van Kruidvat, maar die pakte helaas niet zo goed. Gelukkig zijn er nog veel meer merken verkrijgbaar. Geen kleurtje, dan misschien een pet of beanie?

#4 Armbandje met ID gegevens

Zorg er bij voorbaat voor dat je kind jouw gegevens bij zich draagt. Je kunt je telefoonnummer met watervaste stift op zijn/haar arm schrijven of een briefje in de broekzak doen, maar het beste kun je nog kiezen voor een armbandje met ID gegevens. Deze zijn overigens ook heel erg handig als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

#5 Maak een foto van je kind

Nog een extra tip, maar een foto van je kind op de dag dat jullie weggaan. Indien hij/zij onverhoopt toch kwijt raakt dan heb je in ieder geval een recente foto die je aan anderen kunt laten zien.

Afbeelding: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.