We hadden altijd al een grote kinderwens en we waren er snel uit dat we graag 2 kinderen zouden willen. Uiteraard hebben we gewacht tot het moment daar was..alhoewel, wanneer is dat nou eigenlijk; het beste moment? Wij hebben in ieder geval gewacht tot dat we een huis hadden met genoeg ruimte en één van ons een vaste baan. We waren er helemaal klaar voor om zwanger te raken.

3 positieve testen
Ik was op dat moment al ruim 15 jaar aan de anticonceptie en we lazen dat het daardoor nog wel eventjes kon duren voordat we een positieve test in handen zouden hebben. 6 weken later, 3 testen verder maakte ik een afspraak bij de verloskundigenpraktijk hier in het dorp. Want tja, de testen waren toch echt allemaal positief. We waren zwanger!!!

De allereerste echo
In week 7 hadden wij de afspraak staan. Op dat moment hadden wij de brommer van mijn moeder te leen en gingen wij, heel erg Gooisch, op de brommer naar de afspraak. Eenmaal daar aangekomen en daarna kennis gemaakt te hebben met de aardige dames van de praktijk, mochten we voor de eerste echo het kamertje binnen. Ik had in de wachtkamer al die heerlijk geboortekaartjes al gelezen en zag die van ons daar over 9 maanden al tussen hangen.

Een watte?
Nadat er wat vragen waren gesteld, kregen we dan eindelijk de echo. Een inwendige echo om precies te zijn, we waren er immers al vroeg bij. De verloskundige keek en ze keek nog een keer. Vervolgens keek ze naar ons, waardoor wij dachten dat er van alles mis was. Ergens was dat ook zo, maar toch was het spannend. Het eerste wat zij ons vertelde was dat ze ons naar het ziekenhuis ging doorverwijzen. Om vervolgens ons te feliciteren met onze zwangerschap van een tweeling. Een watte?? Ja een tweeling.

OMG: en nu?
Ah oke? En nu? Eerst werd er aan ons gevraagd of het veel in de familie voor kwam. Nee, dat was niet zo. Voor zover zij het op dat moment kon zien, zou het gaan om een 1-eiige tweeling. Ze wenste ons veel succes met de zwangerschap en we kregen een kaartje mee van de juiste afdeling in het ziekenhuis.

Stilte, maar ook geluk
Het was erg stil op het Gooische brommerritje terug naar huis en de 3 dagen daarna ook. Niet dat we er iets aan konden doen hoor. Maar toch, een tweeling. Hoe gaan we dat nou weer doorstaan? Kunnen we dit wel? Wat we wel gelijk gedaan hebben in een staatslot gekocht, want ja zo puur toeval moest wel geluk brengen toch? Het bracht geluk, maar niet op het staatslot.

Hoe wij verder de zwangerschap hebben doorlopen zal ik vertellen in mijn volgende stukje…..

Is het gelukt zwanger te worden? Lees dan alles over zorgverzekeringen voor zwangeren.

Afbeelding: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.