nametags

De school is alweer een aantal weken bezig en we zitten gelukkig alweer helemaal in het ritme. Voor de vakantie lagen alle gevonden voorwerpen uitgestald in de hal en het verbaasde me echt hoeveel dat eigenlijk was. Ik klop het eventjes af, maar wij zijn tot nu toe nog nooit iets kwijtgeraakt op school. Dit komt mede omdat ik altijd zorg dat de spullen voorzien zijn van een labeltje met naam. 

My Nametags

De labels van My Nametags zijn hier uitermate geschikt voor. Ze plakken goed en je kunt ze ook nog eens zelf ontwerpen, wat het dus een stuk persoonlijker maakt. De afgelopen jaren had ik labels van een ander merk, maar ik moet zeggen dat deze ook heel erg goed bevallen. Mijn keus is gevallen op de multi-stickers die geschikt zijn voor eigenlijk alles. Er zitten er 56 op een vel en hoewel wij fanatieke plakkers zijn, hebben we er nog een heleboel over.

#1 Jas, muts, sjaal, handschoenen

Ik zorg dat er altijd een labeltje in de jas zit. Niet omdat mijn oudste zijn eigen jas niet kan vinden, maar meer omdat ik bang ben dat iemand anders zijn jas aantrekt en vervolgens mee naar huis neemt. Voor kleinere kinderen is het overigens wel een geheugensteuntje. Zeker als ze een nieuwe jas hebben. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de muts, sjaal en de handschoenen.

#2 Schooltas

Omdat wij altijd een wat duurdere schooltas aanschaffen, zou ik het jammer vinden als deze zoek zou raken. Ook aan de binnenkant van de tas zit dus een labeltje. Ik heb er in het verleden ook wel eens een sleutelhanger met zijn naam aan gehangen, maar achteraf blijkt dat een label beter werkt.

#3 Gymschoenen

Voor het geval dat ze geruild worden; de gymschoenen (maat boot) hebben ook aan de binnenkant een label met naam. Die krengen lijken allemaal op elkaar, dus op deze manier voorkom ik dat hij op te kleine (of te grote, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk) schoenen moet gymmen. Zijn gymtas heeft overigens ook een label.

#4 Broodtrommel

Hier niet een label in de broodtrommel, maar wel erop. Ik heb een tijd geleden een prijzige bento box voor meneer aangeschaft, zodat hij ook lekker wat groente mee kan nemen, naast zijn brood. Zou zonde zijn als iemand ermee vandoor gaat! Heeft je kind ook nog een schoolbeker, dan raad ik je sowieso aan om daar ook een label op te plakken.

#5 Mobiele telefoon en e-reader

Eigenlijk heeft hij zijn mobiel en e-reader nooit meer naar school, maar voor de zekerheid plakte hij er zelf laatst een labeltje op. Je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen.

27 thoughts on “Op deze schoolspullen heb ik een naamlabel geplakt!

 1. Die komen enorm goed van pas! Mijn dochter heeft dit jaar haar eerste kamp en alles moet voorzien zijn van een naam. Slaapzak, kussensloop, zaklamp, sloffen, toilettas en zo kan ik nog wel even doorgaan…

 2. Dat zou ons echt helpen, de afgelopen schoolweken heb ik al zo vaak op school rond gelopen om te zoeken naar bekers, brooddoosjes en gymspullen. Dan weer was er wel de gymtas maar niet de gymschoenen. Het zou zo fijn zijn als er een label in zat dat er meteen actie kon worden ondernomen om het weer bij de eigenaar te krijgen.

 3. maandag: Waar is je gymtas?
  dinsdag: Waar is je drinkbeker?
  woensdag: Waar zijn je voetbalschoenen?
  donderdag: Waar is je brooddoos?
  vrijdag: Waar is je huiswerkmap?
  zaterdag: Waar is je handdoek van op de voetbal?
  zondag: zal het me een zorg zijn waar alles is!

  Labels nodig, wij? Hoe kom je er bij…

 4. aangezien mijn kids nogal eens wat vergeten; is het handig dat anderen weten voor wie het is: dus sportspullen / broodtrommel / kleding etc.

 5. Op de broomtrommels en drinkbekers maar ook de gymkleding want dat verdwijnt hier allemaal als sneeuw voor de zon.

 6. De schoolspullen zoals een broodtrommel enzo is hier het probleem niet. Wat wel altijd kwijt raakt op school: vestjes! Mijn dochters hebben het in de ochtend koud, dus doen ze een vestje aan. Later op de dag krijgen ze het warm, het vestje gaat uit en… Verdwijnt in het niets. Ergens ligt er een berg met vestjes, te wachten om opgehaald te worden. Wist ik maar waar :’-) Ik zou de labels dus daarin plakken!

 7. Super handig uhm op alles 🙂 rugzak, broodtrommel, spullen die bij de letter horen die ze mogen meenemen

 8. Ik zou ze op de boekentas van mijn dochtertje kleven. Zo komt het grootste deel toch al weer terug mee naar huis! 😉

 9. Voor onze pleegdochter zijn er nooit dingen met haar naam erop, het lijkt me superleuk om bijv een shirtje, tas of sjaaltje met haar naam erop te kunnen maken! Zal ze fantastisch vinden!

 10. Eh…. je kan beter vragen waar ik ze niet op zou moeten plakken. Dochterlief is al zoveel kwijt geraakt, waaronder een dure merkjas, sjaals, mutsen, handschoenen, tassen met inhoud, gymkleding, gymschoenen, brooddozen etc.. Ik word er soms echt moedeloos van.

 11. Ideaal, ik zou zeker op dingen als boeken, rekenmachine e.d. een sticker plakken, gymspullen e.d. Ik zou alles vol plakken haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.