candle2Voor onze nachtrust en die van onze kinderen hebben wij een hoop over, steeds meer eigenlijk. De zeven afgelopen jaren hebben er goed ingehakt en wij zijn wel klaar met nachtbrakers, papeters, dromerijen en stoorzenders van buitenaf. Met drie dochters die een slaapkamer delen hebben we te maken met verschillende fases in een ruimte. De schoolmeid wil steeds iets meer slapen, de kleuter begint het ENG te vinden in het donker en de peuter heeft soms nachtmerries of behoefte aan verschoning. Een heel scala aan hulpmiddelen heeft hier de revue al gepasseerd. Wandlampen en hanglampen die in verschillende fases een hele nacht branden. Een slaaptrainer die de schoolmeid toentertijd wist te verzetten, zodat we ons een rotje schrokken van het alarm en die haar peuterzus enge ogen vond hebben. We hebben zelf oordoppen gedragen, deuren op slot gedaan, opvoedkundig terugbrengen zonder iets te zeggen, negeren, laat­maar­huilen, laat­maar­roepen, lichtgevende Dora’s en sterren op de muur, etc..etc. Van alles geprobeerd.

candle1Op zoek naar een passende oplossing voor de kleuter dit keer, vonden we in de Philips online store een Disney Candle. Ze vertalen het zelf als tafellamp, maar wij zagen er een mooi nachtlampje in. We kozen de Assepoester, niet de Mickey, Minnie, Doornroosje, Sneeuwwitje of Raponsje en hebben hem uiteindelijk snel bij de blauwe speelgoedwinkel opgehaald. Hij kost 9,95 euro. Het bijna 12 centimeter hoge LED lampje schakel je AAN en UIT door een kantelbeweging. Dochterlief krijgt hem niet in bed, maar in haar vakkenkast aan haar hoofdeinde. Het lampje flikkert als een kaarsje, vandaar de naam waarschijnlijk. Er komt geen stroom aan te pas, dat vinden wij wel zo fijn. Er zit een USB­oplader bij. We hebben hem nu een week in gebruik en we slapen, allemaal als een roosje. Het lichtje stoort hen niet in hun slaap. Als wij naar bed gaan kantelen we hem even uit, want hij gaat volledig opgeladen tot 10 uur mee. Mocht ze wakker worden kantelt ze hem even aan en halen we het prima tot de volgende ochtend.

Wat nog leuker is, is dat ze deze candles ook hebben voor volwassenen als sfeerverlichting. Zo komen wij de decembermaand wel door!

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.