Eerst waren het treinen, toen dino’s en tegenwoordig zijn we hier in huis helemaal into de draken. Althans, mijn kleine jongentje natuurlijk (hoewel wij ook stiekem iedere werkdag die ene serie meekijken flying2om 18:30 uur). Het zal mij benieuwen hoelang deze fase nou weer duurt! Niet dat ik het erg vind, want eerlijk is eerlijk, draken zijn en blijven interessante wezens waarover je veel kunt leren. Het was trouwens wel een hele klus om mijn kleine jongen uit te leggen dat draken echt niet bestaan (nee, vroeger ook niet) maar dat dinosaurussen ooit wel onze wereld bewandelden. Afijn…groot was de vreugde toen er bij de post een pakketje zat met daarin, jawel…een draak! Niet zomaar een draak, maar een draak die echt kan vliegen: Flying Dragon RC!

De vliegende draak – uitgerust met twee propellers, een stabilisator en landingspoten – kan de vreemdste capriolen uithalen. De bijgeleverde afstandsbediening heeft een vliegknop en twee joysticks om de draak te laten draaien, stijgen en landen. Zo heb je controle over hoe en waar naartoe hij vliegt. Maar de draak, die met zijn vleugels slaat, is ook eigenzinnig en gaat soms zijn eigen weg. Wie is de baas? Het rode monster of jij? Lukt het je om hem te temmen en te laten vliegen zoals jij wilt?

flying2Hoewel mijn zoon nog geen 8 jaar is (dit is de adviesleeftijd) had hij al snel door hoe het allemaal werkte. Maar zoals je hierboven al kunt lezen, soms gaat de draak zijn eigen weg. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat hij meerdere malen tegen het plafond gevlogen is, en ook nog eens tegen de katten, maar ook de televisie stond schijnbaar een beetje in de weg. Wat wel fantastisch is; hij is echt niet kapot te krijgen. Althans, dit is mijn kleine vriend nog niet gelukt en over het algemeen heeft speelgoed hier in huis niet een heel erg lang leven! De Flying Dragon RC is wel een stuk speelgoed dat interessant blijft, want na heel veel oefenen lukte het meneertje dan toch, om hem recht in de lucht te houden en rond te laten vliegen, zonder schade aan te brengen.

De draak is ontzettend mooi en heeft ook nog eens gave lichteffecten. Om de draak aan het vliegen te krijgen moet je er wel eerst 6 AA batterijen indoen, anders komt ie niet ver!

Flying Dragon RC van Goliath kost €49,99 en is o.a. te koop bij bol.com! Leuke Sint of Kerst-tip toch?!

One thought on “Review: Flying Dragon RC van Goliath Games (8+)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.