Heb je een kleine kinderkamer? Dan is het soms lastig om alles kwijt te kunnen. Gelukkig zijn er een aantal handige oplossingen voor, zodat die kleine kinderkamer wel genoeg plek heeft. Plek voor alles en het er toch niet te propperig uitziet. Hoe? Lees het hier.

Kinderbedje

Een meubelstuk waaraan je niet ontkomt is het kinderbedje. Vaak neemt het kinderbedje al behoorlijk wat plek in. Dat is echter direct ook een voordeel. Er zijn namelijk kinderbedjes met opbergruimte. Met zo’n kinderbedje heb je direct een dubbele functie. Met zo’n bedje maak je optimaal gebruik van de ruimte. 

Stoel op de kinderkamer?

Voor het voeden van de baby, maar ook bij het voorlezen van een verhaaltje is een stoel op de kinderkamer handig. Als er alle ruimte is, heb je misschien al een mooi stoel in gedachten. Alleen is daar vaak niet zoveel plek voor in een kleinere kinderkamer. Een makkelijke oplossing is dan een opklapstoel. Na de voeding of het voorlezen van het verhaaltje, kun je dan de opklapstoel weer in elkaar klappen.

Rustige inrichting

Een drukke kamer oogt gelijk ook als vol. Drukte ontstaat niet alleen door veel spullen, maar ook door felle kleuren en een onopgeruimde kamer. Ga dus liever voor voornamelijk ton sur ton kleursamenstellingen, ruim op en kies wat meer voor rustigere kleuren. En, geen druk behang dus, liever gewoon in één kleur. Als dat wat te saai oogt is het altijd nog mogelijk om één muur in een andere kleur te verven.

Multifunctionele items

Naast dat een kinderbed opbergruimte biedt, zijn er natuurlijk meer objecten die je dubbel kunt inzetten. Zoek dus bijvoorbeeld naar items die meer bieden. Zoals een bureau dat inklapbaar is en ook nog opbergruimte biedt. 

Spiegel

Spiegels zijn ware tovenaars in een kamer. De kamer lijkt ineens twee keer zo groot. Doe er je voordeel mee. Kijk wel even goed, wat voor het kind prettig is, want niet iedereen houdt van spiegels. 

Aanvoelen

Uiteindelijk gaat een kleine kinderkamer niet over wat jezelf graag wil of mooi vindt. Het gaat erom dat je kind een prettige en veilige plek heeft. Neem zover dat mogelijk is dan ook je kind mee bij de inrichting van de kinderkamer. Natuurlijk gaan de ouders over het budget etc. Alleen de smaak en wat fijn is, dat is erg persoonlijk. Ouders en kinderen hebben lang niet altijd dezelfde smaak. Dus in zoverre dat lukt is het dus goed dat je de wens van het kind meeneemt.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.