Sta je op het punt om tijdelijk te stoppen met werken omdat je met zwangerschapsverlof gaat? Er breekt dan een prachtige tijd aan, waarin je ook veel aan je hoofd zult hebben. De tijd gaat snel, dus probeer zoveel mogelijk van deze fase te genieten. Tegelijkertijd kun je ook de rust pakken om eens met jouw werk vaardigheden aan de slag te gaan. Je zult immers ook veel tijd over hebben, was niet vaak gebeurt en je kunt er op de lange termijn veel profijt van hebben. Lees hier alles over werk voor moeders die net begonnen zijn aan deze nieuwe fase. Ook vertellen we je welke stappen je al tijdens jouw verlof kunt nemen om daarna weer aan een fijne baan te beginnen. 

Drie manieren om jouw vaardigheden tijdens het verlof te verbeteren

Zoals gezegd, nu dus drie manieren waarop jij concreet aan jouw werk vaardigheden kunt bouwen tijdens het zwangerschapsverlof. Allereerst is dit misschien het ideale moment om aan een cursus of opleiding te beginnen. In veel gevallen hoef je daarvoor niet eens de deur uit en kun je online aan de slag. Denk na over de interesses die je al langer hebt, maar normaal niet iets mee kunt. Je doet zo direct nieuwe vaardigheden op voor op de werkvloer. 

Dit is sowieso een goed moment om eens na te denken over wat je wilt met jouw werk. Ben je tevreden met het werk dat je tot nu toe gedaan hebt? Mis je iets dat je eigenlijk wel zoekt op de werkvloer? Zet deze zaken eens op een rij en maak daarvoor bijvoorbeeld gebruik van jobsites zoals Jooble. Uiteraard kun je niet alles controleren, maar je zult merken dat het, juist met een kindje, belangrijker dan ooit is dat je ook plezier haalt uit jouw baan. Nee, dit onderwerp heeft niet te maken met specifieke vaardigheden, maar het is ook cruciaal om als persoon vast te stellen wat je wel en niet belangrijk vindt bij jouw werk. 

Misschien ga je daarbij ook overwegen om voor jezelf te beginnen. Dit biedt, vooral met een kleintje, een aantal belangrijke voor- en nadelen. Werken als zelfstandige biedt vaak een hogere mate van flexibiliteit. Die flexibiliteit geldt dan ook als het de inkomsten betreft, dus dat moet binnen jouw gezin praktisch en financieel mogelijk zijn. In ieder geval kun je de periode van jouw zwangerschapsverlof gebruiken om te zien wat er mogelijk is als zelfstandige/ ZZP’er en aan welke eisen je dan moet voldoen. Misschien kun je jouw huidige baan eerst een periode combineren met het werken als zelfstandige.

Hierboven hebben we je drie manieren meegegeven waarmee je je, vooral ook tijdens jouw zwangerschapsverlof, kunt blijven ontwikkelen als het om je werk vaardigheden gaat. Neem nu dus bijvoorbeeld eens de tijd om te kijken naar cursussen en opleidingen die jou net dat extra zetje op de werkvloer geven. Daarnaast is dit misschien het moment om als zelfstandige te beginnen en/of een geheel nieuw pad in te slaan. Zorg hoe dan ook dat je geniet van deze fase met jouw kindje. Jij stapt daarna weer fris en vol energie de werkvloer op.

Beeld: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.