Als je een veranda hebt, dan is dit natuurlijk dé plek om heerlijk te ontspannen met een lekker glaasje, een spannend boek te lezen en te genieten van de natuur om je heen (beschut tegen de zon en regen). Hieronder vind je enkele tips om je veranda om te toveren tot een gezellige, functionele en comfortabele ruimte.

Comfortabele meubels

Het belangrijkste is natuurlijk dat je kunt zitten (hangen/liggen) op heerlijk comfortabele meubels. Waarvoor je kiest is natuurlijk helemaal afhankelijk van de grootte van je veranda. Wil je zo nu en dan ook een beetje werken, dan kan de aanschaf van een tafel een goed idee zijn. Je kunt natuurlijk ook een laptopstandaard aanschaffen welke je op schoot kunt zetten. Kies verder voor kussens en stoffen die zacht en knus aanvoelen. Als je geen budget hebt voor nieuwe meubels, kun je oude meubels opknappen, op zoek gaan naar mooie tweedehands exemplaren op bijvoorbeeld Marktplaats, of je eigen meubels maken.

Screen op zonne-energie

Wil je genieten van het buitenleven, maar heb je geen zin in muggen, regen, wind en andere narigheden? Een screen op zonne-energie is weersbestendig en laat je profiteren van een koele overkapping. Daarnaast creëer je meteen meer privacy en heb je geen last meer van schitteringen of ongedierte. Bezoek de website om er meer over te lezen.

Verlichting is ook belangrijk

Verlichting is belangrijk om de juiste sfeer te creëren op je veranda. Gebruik zachte verlichting zoals lantaarns en kaarsen om een ​​gezellige sfeer te creëren. Ook leuk is het ophangen van feestverlichting (bijvoorbeeld een slinger met allemaal gekleurde bolletjes), om een ​​vleugje magie toe te voegen aan je veranda. Verlichting kan ook functioneel worden ingezet, zoals een lampje naast je stoel om te kunnen lezen.

Planten hebben een rustgevend effect

Planten zijn niet alleen mooi, maar ze kunnen ook een rustgevend effect geven aan de inrichting van je veranda.  Kies voor verschillende soorten om een ​​diversiteit aan kleur en textuur te creëren. Planten kunnen ook helpen bij het verminderen van insecten, wat niet overbodig is in de zomer.

Maak het persoonlijk

Voeg persoonlijke accenten toe zoals waxinelichthouders met beschildering door de kinderen, een verzameling schelpen of stenen die je hebt gevonden tijdens een vakantie, of een zelfgemaakte gehaakte deken. Dit maakt je veranda niet alleen gezellig, maar ook uniek en persoonlijk.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.