Wanneer je kinderen klein zijn is het extra belangrijk dat hun kamer een plek is waar ze zich fijn voelen. Een kamer die aangepast is aan hun leeftijd en waar ze zich prettig kunnen ontspannen en spelen. Zo’n plekje kan soms wel wat extra aandacht gebruiken. Denk niet alleen aan het vervangen van de dekbedovertrekken, maar bijvoorbeeld aan nieuw behang of leuke accessoires. Wij geven je 6 tips om de kinderkamer op te pimpen!

Tip 1: Maak er een themakamer van

Een leuke manier om de kinderkamer op te pimpen is door er een themakamer van te maken. Kies bijvoorbeeld voor het thema piraten, prinsessen of dieren (er zijn echt hele toffe kinderdekbedovertrekken te vinden) en ga aan de slag met de inrichting en accessoires. Een themakamer is niet alleen leuk voor de kids, maar maakt het ook een stuk gemakkelijker om aan de slag te gaan met het pimpen van de kinderkamer.

Tip 2: Behang en verf

Een andere manier om de kinderkamer op te pimpen is door het behang en/of de verf aan te passen. Kies bijvoorbeeld voor een leuk behangetje met jungle dieren of ga voor een stoer behang met auto’s. Als je de muren een andere kleur wilt geven, kun je kiezen voor een felle kleur of ga voor een neutrale kleur en maak de kamer spannend met accessoires in felle kleuren.

Tip 3: Accessoires

Accessoires zijn een perfecte manier om de kinderkamer op te pimpen. Denk aan een mooie wandrek voor alle knuffels of een leuk nachtlampje. Ook fotolijstjes met lieve foto’s van het gezin of van de kids zelf zijn een leuk idee. En vergeet de plantjes niet! Een paar groene planten in de kinderkamer zorgen voor een fijne sfeer.

Tip 4: Opgeruimd staat netjes

Wanneer je kinderen kleiner zijn is het belangrijk dat de kinderkamer opgeruimd is. Een overvolle kamer kan namelijk drukke en onrustige gevoelens oproepen. Zorg er dus voor dat er voldoende opbergruimte is, zodat alles netjes opgeruimd kan worden. Opgeruimd staat namelijk netjes!

Tip 5: Speelgoed

Als je de kinderkamer gaat pimpen is het natuurlijk ook belangrijk om na te denken over het speelgoed. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het speelgoed dat je kiest makkelijk op te ruimen is. Kies bijvoorbeeld voor speelgoed dat in dozen of opbergmanden past, zodat het makkelijk is om op te ruimen als de kids klaar zijn met spelen.

Tip 6: Meubels

Het is natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar de meubels. Zorg ervoor dat de meubels goed bij het thema van de kamer passen en kies bijvoorbeeld voor een mooie piratenkist als de kids dol zijn op piraten. Of ga voor een leuke prinsessen bed voor de meisjes. Op deze manier is de kinderkamer niet alleen mooi, maar ook erg praktisch!

Het pimpen van de kinderkamer kan best wat werk zijn, maar het is zeker de moeite waard. Wanneer je klaar bent met de kinderkamer zullen de kids versteld staan en  zich extra fijn voelen in hun nieuwe kamer als ze in slaap vallen onder een van de mooie Snurk dekbedovertrekken!

Een gedachte over “Pimp de kinderkamer met deze 6 tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.