Onze slaapkamer is qua formaat een beetje gemiddeld. We hebben een erg fijn bed, maar er zijn daarnaast wel een aantal dingen die ik graag zou willen veranderen. Allereerst iets waar we eigenlijk niets aan kunnen doen omdat we in een huurhuis wonen; het formaat van de ramen. We hebben namelijk twee van die kleine vierkante raampjes en die laten nou eenmaal niet zo heel erg veel lucht naar binnen. Wel heb ik ze altijd open staan, omdat ik frisse lucht in huis gewoon erg belangrijk vind. Gelukkig zijn er wel andere dingen die we kunnen veranderen, ik deel het hieronder met jullie.

#1 Tv-meubel
We hebben op dit moment een eikenhouten kastje in onze slaapkamer staat, wat niet echt bij de rest van het interieur past. Toen we hier gingen wonen, moesten we de tv ergens opzetten, vandaar dat we hebben gekozen voor dit kastje (wat we eigenlijk gewoon helemaal niet hadden moeten meeverhuizen). Anyway, het oerlelijke kastje mag van mij echt zo langzamerhand de deur uit en plaats maken voor iets moois. Bij OTTO vond ik een aantal meubels waar ik wel heel erg vrolijk van wordt. Natuurlijk kan ik niet alles zomaar eventjes kwijt, dus we moeten goed bekijken wat past. Het moet zeker niet te massaal zijn, want we willen gewoon nog rond het bed kunnen lopen en ik zou zelf nooit voor wit gaan. Ik vind zwart wel mooi, omdat onze bed ook zwart is. Zo creëren we een beetje één geheel. Waarschijnlijk kiezen we gewoon voor een laag model, met twee kastjes, zodat we ook nog wat op kunnen bergen. Vriendlief en ik zijn er nog niet helemaal uit, maar dat gaat uiteindelijk helemaal goedkomen.

#2 Kunst en/of foto’s aan de muur
Wij hebben een prachtige wereldkaart op hout, die we nog steeds moeten ophangen. Momenteel staat hij al een tijdje op ons hoofdbord te wachten totdat hij aan de muur wordt gehangen. Toch is dat zeker niet het enige wat ik op wil hangen. Misschien een mooi landschap of schilderij, of toch nog wat foto’s van de kinderen. En een paar planten lijken me ook wel erg gezellig. Ik zag trouwens, ook weer bij OTTO een heleboel leuke accessoires, dus ik denk dat we uiteindelijk daar onze bestelling gaan plaatsen. Ze hebben ook mooie vloerkleden, erg fijn aangezien we nu altijd lopen op het koude laminaat.

#3 Verlichting
We hebben nu een soort van gigantisch spotlight geval aan het plafond hangen, die we dus eigenlijk bijna nooit aan hebben. Wat een licht geeft dat ding, daar wordt serieus helemaal niemand vrolijk van. Overigens hebben we, momenteel nog naast onze lelijke televisiekastje, ook een staande lamp staan. Deze lamp is een goedkoopje en gaat het niet heel erg lang meer volhouden. Tijd voor iets nieuws dus, met zachter (en wat romantischer) licht. Misschien zelfs een lamp met een dimmer, zodat je het licht kunt aanpassen op de situatie (of het moment van de dag). Genoeg wensen dus…die allemaal waar te maken zijn, ook in een huurhuis!

Afbeelding: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.