Een week geleden kreeg ik de mogelijkheid om de website van Royal Health Foam eens nader te bekijken en een bestelling te plaatsen. Daar zegt deze slaapliefhebber natuurlijk geen nee tegen!

Website
Toen ik de site van Royal Health Foam bekeek was ik blij verrast. Hij is licht, overzichtelijk en spreekt gelijk aan. Zonder knallende kleuren en flitsende reclames. Prettig vind ik ook dat er een overzichtelijke knoppenbalk is. Je kan binnen een paar tellen zien waar je moet zijn. In deze knoppenbalk zijn ook praktische zaken als service en garantie te vinden. Dat geeft mij altijd het gevoel dat een bedrijf duidelijk communiceert en open kaart speelt. Als ik eerst de halve pagina af moet zoeken naar informatie over betaalmethodes en leveringsvoorwaarden, word ik altijd een beetje wantrouwend.

Al scrollend langs de verschillende pagina’s valt me op dat er veel overzicht is. Bovendien heeft elk product een goede en duidelijke uitleg, die in de meeste gevallen ook nog eens wordt ondersteund door een filmpje. Daarin kan je bijvoorbeeld beter zien hoe dik of veerkrachtig een matras is èn wordt er ook nog eens uitleg gegeven over het product. Ook is elk product voorzien van veel foto’s.

Wat me ook opviel toen ik de site opende, is dat je maar liefst 45 dagen kunt proefslapen. Ik heb wel eens vaker online matrassen en kussens gekocht, maar meestal kom ik dan niet verder dan een schamele 10 of 14 dagen. In die korte tijd heeft je lichaam natuurlijk nooit de tijd om te wennen. 45 dagen is dus erg prettig.

Mijn keuze
Ik twijfelde in mijn keus erg tussen een matras voor het grote bed van mijn zoon (hij krijgt binnenkort een ‘grote-jongens-kamer’ en dus ook een groot bed) of een kussen voor mijzelf. Ik heb veel last van nek- en rugklachten en mijn oude kussen is redelijk op.

Omdat ik al ervaringen heb met kussens van het merk Silvana, was ik blij verrast dat dit merk ook te koop is bij Royal Health Foam. Het koste me weinig moeite om dit te vinden op hun site. Met de zoekfunctie kwam ik gelijk op de juiste plek.

Ik heb echter niet gelijk mijn keuze gemaakt en natuurlijk nog even de andere kussens bekeken. Hierbij miste ik een beetje een knop om de verschillende producten te vergelijken. Sommige zaken als afmeting, hardheid, soort vulling etc, zijn prima per kussen te vinden, maar soms is het prettig om één en ander even naast elkaar te zien.

Uiteindelijk koos ik toch voor mijn oude vertrouwde Silvana Support Cristal – Stevig. Een kussen waar ik al bekend mee ben en waarvan ik weet dat ik daar erg prettig op slaap.

Bestelling
De bestelling ging simpel en soepel. Eigenlijk is het hele bestelproces heel simpel. Een kind kan de was doen. Het product werd in de winkelwagen geplaatst en van daaruit kan je makkelijk doorklikken naar de bestelpagina. Ook hier spreekt alles voor zich. Geen overbodige tekst, duidelijk en overzichtelijke vormgeving. Ook kun je betalen met de gebruikelijke betaalmethodes zoals o.a. IDEAL en Overschrijving.

Nadat ik de bestelling had geplaatst ontving ik keurig in mijn mailbox een bevestiging van mijn bestelling. Een dag later gevolgd door de factuurinformatie.

Mijn bestelling in huis
Twee dagen na mijn bestelling had ik het kussen in huis. Hoewel ik op de site had gelezen dat er een levertijd van 1 a 2 werkdagen op zat, was ik toch nog ietwat verrast. Ik had namelijk geen verzendbevestiging ontvangen. Iets wat ik in de regel toch wel zie bij online aankopen. Dat vond ik een beetje jammer, ik was nu toevallig thuis, maar anders had ik mijn dagschema op de bezorging aan kunnen passen.

Het kussen zat keurig verpakt in een doos, die ook nog eens in plastic zat. Als je iets van stof online besteld,  heb je natuurlijk altijd de angst dat er onderweg vocht bij kan komen. Op deze manier werd dit probleem keurig afgevangen.
In het plastic zat naast de doos ook nog eens een notitieblokje en een leuk boekje over slapen van Faucon Raphaël de Klyn. Zeker het lezen waard.

Bij het kussen zat verder geen begeleidend schrijven. Op zich ook niet nodig omdat ik alle benodigde informatie via de mail had gekregen, maar meestal bevat het geheel nog wel een pakbon o.i.d. Dat was dus niet het geval, maar ook geen gemis.

Het kussen is precies zoals ik had verwacht, een stevig dik kussen dat toch wel comfortabel oogt en zacht aanvoelt. Ik slaap op een bijzonder hard matras en heb een stevig postuur, dus dit kussen past daar precies bij.

In verband met allergieën heb ik om mijn kussen altijd een anti-allergie kussensloop. Deze paste prima. Mijn reguliere kussenslopen (60×70 cm) zaten wel wat krap. Maar omdat het toch al een stevig kussen is, verandert dat niet gelijk iets aan de vorm. Wat ik wel jammer vind is dat je de hoes van het kussen zelf niet kan wassen. Er zit wel een rits in, maar als je deze opent valt de vulling er uit. Prima dus om je kussen op te vullen, maar niet om de hoes te wassen.

De afgelopen nachten heb ik in ieder geval heerlijk geslapen op mijn nieuwe kussen!

/Annemarel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.