Om een kleine kinderkamer in te richten is er soms wat creativiteit nodig. Het kan soms best een beetje lastig zijn om dit op een goede manier te doen. Je moet spelen met de ruimte die er is en soms moet je daarom wat meer praktische keuzes maken. Wij geven je een aantal tips om een kleine kinderkamer in te richten.

Afmetingen moeten kloppen

Als je over weinig ruimte beschikt is het des te belangrijker om te weten wat de exacte afmetingen van de kamer zijn. Vergeet niet om ook de ramen, kozijnen en deuren goed op te meten. Maak eventueel een plattegrond zodat je een duidelijk overzicht hebt en maak vervolgens verschillende indelingen om te zien hoe alles het beste tot zijn recht komt.

Ruimtebesparende meubels

De kamer inrichten doe je met ruimtebesparende meubels en check je plattegrond (en dus de afmetingen goed) voordat je over gaat tot de aankoop van alle meubels. Een ruimtebesparend meubel kan een (half)hoogslaper zijn waardoor je ruimte onder het bed creëert. Hier kun je dan bijvoorbeeld een bureau, kastje of bankje kwijt of een fijne speelplek met bakken waar het speelgoed in kan worden opgeborgen.

Houd de kamer licht

Om een kleine ruimte wat groter te doen lijken is het van belang dat je lichte kleuren gebruikt in de kamer. Denk aan lichtgekleurde raambekleding en behang voor de kinderkamer. Als je een spiegel ophangt geeft dit ook een ruimtelijk effect. Natuurlijk kun je wel een aantal wat meer felgekleurde accessoires neerzetten of ophangen om de kamer wat extra sjeu te geven.

Minimalistisch

Als je de kamer zo minimalistisch mogelijk inricht houd je het zo ruimtelijk mogelijk. Kinderen hebben in principe niet zoveel nodig behalve de noodzakelijke dingen als een bed en een plek om te spelen. Zorg in ieder geval dat je niet overal in de kamer speelgoed laat slingeren, die zorgt er al snel voor dat de ruimte niet alleen vol lijkt, maar ook gewoon vol is.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.