Verlichting is al jaren meer dan alleen een praktische ding in huis. Mensen gebruiken verlichting om teksten over te brengen, sfeer te creëren of om iets aan te duiden. Ook in de tuin is licht een grotere rol gaan spelen. Maar hoe verlicht je deze nou op de juiste manier?

Het begint bij een goed lichtplan

Voor het maken van een goed lichtplan, kun je het beste een professional inhuren. Bij een lichtplan wordt namelijk niet alleen aan de plaatsing van de lampen gedacht, maar ook over hoeveel lampen je nodig hebt en welke functie(s) deze hebben. Verder bepaal je ook wat voor kleur licht past bij jouw persoonlijke smaak, welke armaturen er gebruikt worden en welke stijl of sfeer je wilt creëren. Voor een onervaren iemand is dit een aardig klusje en daardoor kunnen belangrijke aspecten over het hoofd worden gezien.

Kies voor kwaliteit

Naast een goed lichtplan maken, moet je natuurlijk ook de lampen aanschaffen en wellicht iemand inhuren die de lampen voor je komt monteren. Misschien heb je een handige kennis, of een enthousiast familielid die wel een handje wil helpen, wat je natuurlijk in de kosten zal schelen. Wil je het echter meteen helemaal tip top hebben, dan is het misschien handig om een professional in te schakelen.

De verlichting van lampdirect.be is van hoge kwaliteit en daarnaast hebben ze ook nog eens een groot assortiment waaruit je kunt kiezen. Verdiep je goed en maak pas een keus als je er voor de volle honderd procent achter staat.

Totaalconcept

Na goed rondgekeken te hebben op de website kun je, indien gewenst, online een eerste afspraak maken. In het kennismakingsgesprek worden al jouw eisen en wensen in kaart gebracht voor een eerste ontwerp. Eventuele vragen worden beantwoordt en er word een begroting gemaakt voor het gehele project. Een aantal weken later ontvang je het eerste ontwerp. Na het ontwerp besproken te hebben en eventuele aanpassingen aangebracht te hebben, wordt het montageproces in gang gezet.

Soms kan het zo zijn dat bepaalde lampen eerst getest moeten worden bij jouw thuis of in de tuin. Als alles klopt en op de juiste manier werkt, worden de producten besteld en zo snel mogelijk gemonteerd. Na de montage word er een korte periode later nog nagegaan of alles naar wens is en correct werkt.

Het voordeel van dit totaalconcept is dat alle vragen aan dezelfde persoon of bedrijf gesteld kunnen worden. Complicaties en misverstanden hebben een minder grote kans.

Een nieuwe inrichting in huis of tuin is altijd een grote en leuke verandering. Neem genoeg tijd om te bedenken wat je in de tuin wilt doen en welke stijl je het mooiste vindt. Als je van te voren een beeld hebt van wat je precies wilt, dan is het een stuk makkelijker om dat beeld te realiseren.

Uitgelichte afbeelding: Decorative Small Solar Garden Light from Shutterstock/Stenko Vlad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.