SAMSUNG CAMERA PICTURESEen kaarsje in een cupvorm, meestal van aluminium maar ook in glas, oftewel een waxinelichtje. Tegenwoordig kun je er eindeloos van genieten. Ze zijn er in diverse kleuren, geuren, grote en zelfs met (eigen gemaakte) printjes. De brandtijd van een waxinelichtje varieert tussen de 4 en 8 uur. Dit heeft te maken met de grondstoffen die gebruikt zijn voor het waxinelichtje. In tegenstelling tot andere SAMSUNG CAMERA PICTURESkaarsen wordt het waxinelichtje geheel vloeibaar, daarom is het lont vastgeklemd aan het voetje. Overigens geld dit alleen als het lichtje in een warme ruimte staat. Indien het waxinelichtje op een koude ondergrond staat zul je merken dat de rand van het lichtje een vastere vorm blijft aanhouden. Windlicht lantaarns zijn hiervoor geschikt, zowel binnen als buitenshuis. Meer over lantaarns in de volgende review.

Terugkomend op het waxinelichtje. Wij mochten van kaarsenfakkels.nl een aantal waxinelichtjes uittesten.

Brabants Bont Boer en Boerin, 4 uurs waxinelichtjesbrabants-bont-boer-en-boerin-286-500x500

Een gewoon waxinelichtje is ook zo “saai” als je deze in het zicht hebt staan. Zoals de naam al doet vermoeden, en zoals zichtbaar op de foto, heeft het kaarsje een illustratie. Hierop is een Boer en Boerin te zien in Brabants Bont stijl (vergelijkbaar met de Boerenbont, zoals velen ze sparen). Toen mijn moeder de kaarsjes zag was ze gelijk verkocht, zelf had ik het niet eens in de gaten dat ze een overeenkomst hadden. De waxinelichtjes zijn eenvoudig aan te steken en branden mooi op. Het plaatje met illustratie brand niet mee, officieel is het geen plaatje maar een sticker. Hierdoor is het mogelijk om waxinelichtjes ook naar eigen smaak te pimpen.

De Brabantse Bonte Boer en Boerin, 4 uurs waxinelichtjes zijn hier te bestellen

Citronella theelichten-148x148Citronella theelichten 15 stuks

In deze zomerse tijden zitten we weer massaal buiten, maar die verdomde muggen die je niet met rust laten maken dat het buiten zitten onaangenaam worden. De welbekende Citronella geur houdt de muggen op afstand. De Citronella kaarsjes zijn er ook in theelicht vorm en verpakt met 15 stuks. Ze zijn net zo groot als een waxinelichtje alleen voorzien van een gele kleur en Citronella geur. Ze zijn mooi op op een schaaltje te plaatsen maar kunnen ook in houders geplaatst worden. Persoonlijk zou ik ze niet in een lantaarn plaatsen omdat de geur zich dan niet verspreid zoals je zou willen.

De Citronella theelichtjes 15 stuks zijn hier te bestellen.

Wenskaart met een theelicht eropcandle-wenskaart-denk-aan-je

Toegegeven deze heb ik niet ontvangen, maar nadat ik nog eens candle-wenskaart-sterkteeen kijkje op de site nam kreeg ik er een zwak voor. Geboorte, condoleance en verjaardag zijn enkele gelegenheden die een kaartje verdienen. Dus vandaar dat ik er voor gekozen heb om deze te benoemen en te showen middels de foto’s van de websitecandle-wenskaart-groetjes

De wenskaarten met theelichtjes zijn hier te bestellen.

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.