10525822_673231492758757_4408348839662678434_nNormaal gesproken werken wij met opdrachten. Uitzonderingen hierop zijn de goede doelen, dit doen we om te helpen. Een soort tegenprestatie voor de leuke baan die wij hebben. En soms kom je iets tegen wat gewoon erg opvallend is. Zoals deze keer. Via Facebook waar ik graag surf voor nieuwe producten en winacties door deel kwam ik een post tegen van National Geographic het gaat over plankton wat plastic eet. Nog nooit eerder is dit op video vastgelegd, maar helaas is het bewijs geleverd dat plastic in onze voedselketen terecht komt. Zorgwekkend kan dit zeker genoemd worden. Neem gerust een kijkje.

Maar hoe komt al dat plastic toch in de zee? De website noordzee heeft hier een artikel over gewijd op hun website. Een klein stukje kunt u hier lezen:

logoIn veel scrubs en andere verzorgingsproducten zitten plastic deeltjes (micro beads), die bijvoorbeeld een schuurfunctie vervullen om dode huidcellen te verwijderen, zoals in scrubs en peelings het geval is. Maar er zit ook plastic in douchegels, shampoo, tandpasta’s, mascara, lipgloss… Bekijk hier de lijst van producten, die in Nederland verkocht worden, waarvan wij weten dat er plastic in zit. De verwachting is dat er honderden producten met plastic op de markt zijn! Kijk hier voor een internationaal overzicht van producten met én zonder plastic.

Kijk thuis maar eens op de verpakking van je verzorgingsproducten of er Polyethyleen (PE), Polypropyleen (PP) of Polyethyleen terephtalaat (PET) in zit, allemaal plastics. Volgens een studie in het laboratorium is de hoeveelheid plastic die gebruikt wordt in bepaalde producten erg hoog, tot wel 10% van de totale inhoud. Zonder dat je het weet spoel je al dit plastic de natuur in! bron: http://www.noordzee.nl

Wij zijn heel erg benieuwd wie hiervan op de hoogte is en wat u zelf eraan doet om dit probleem te voorkomen.

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.