kaarsen en fakkelsEen heerlijke zomeravond is niet echt zeldzaam geweest. Ook zijn er nog genoeg mooie avonden in het verschiet. Ofschoon het er wel weer steeds minder worden waarbij je tot de late uren buiten kunt zitten. Het wordt langzaam weer iets donkerder en kouder ‘s avonds. Bovendien komt de herfst er weer aan, maar daar sta ik liever nog niet bij stil in de laatste twee zomervakantie weken.

Om toch te kunnen genieten van de tuin, met warm en minder warm warm (maar wel droog) weer, zijn fakkels en windlichten een perfecte accessoire voor in de tuin. Ze zijn er in vele soorten en maten. De fakkels zijn zelfs verkrijgbaar met verschillende kleuren vlam. Dat maakt buiten zitten helemaal speciaal. Wij ontvangen een Motief lantaarn Boom en 2 Tuinfakkels Holland met gekleurde vlammen.

Motief lantaarn Boomlantaarn

Mocht het iets waaien buiten en de gewone kaarsjes gaan uit kun je overwegen om een lantaarn te gebruiken. Deze beschermt de vlam niet alleen voor wind maar ook voor regen. Een lantaarn is meestal een constructie van glas met metaal of hout. Dit laatste is uiteraard niet geheel aan te raden omdat het zelf vlam kan vatten. Een lantaarn heeft een klepje die aan een van de kanten open gemaakt kan worden zodat je makkelijk bij het kaarsje kunt komen. De lantaarn die wij ontvingen gaat aan de bovenkant eenvoudig open. De glazen plaatjes zijn in de vorm van een boom, dit maakt het een bijzondere lantaarn om naar te kijken. Tevens is de lantaarn voorzien aan de bovenkant van een ventilatie gat, met dakje zodat er bijvoorbeeld geen regen naar binnen kan druppen.
De Motief lantaarn Boom is bij kaarsenfakkels.nl te koop voor €19,95

3 Tuinfakkels Holland met gekleurde vlammenfakkels

Vroeger bestond een fakkel uit een houten stok met aan het uiteinde pek of dierlijke vetten. Deze kon aangestoken worden als verlichting, ook werden fakkels gebruikt in tijden van oorlog om te seinen. Bovendien konden fakkels gebruikt worden als rooksignaal om boodschappen door te geven.
Tegenwoordig worden fakkels vooral gebruikt als decoratie in de tuin, om handen te warmen of als verlichting. De fakkels die wij ontvingen zijn met een gekleurde vlam, dit is een nog mooiere decoratie in de tuin. De fakkels zijn eenvoudig met een schroefdop open te maken zodat de olie in het reservoir gegoten kan worden. Het bijgeleverde lont met schroefdop kan hierna weer makkelijk terug geschroefd worden. Het is raadzaam om even te wachten met aansteken tot de olie goed in het lont zit. Hierna kan het lont aangestoken worden. Plaats de fakkel op een stabiele ondergrond, met vuur moet er immers niet gespot worden.
Op de fakkel zit een dop waarmee je de fakkel af kunt sluiten na gebruik. Zo wordt het lont bescherm tegen regen en kan de fakkel langer mee gaan.
3 Tuinfakkels met gekleurde vlam zijn bij kaarsenfakkels.nl te koop voor €19,95 hier zit olie en lont bij inbegrepen.

Kaarsenfakkels.nlEerder schreven wij al over de waxinelichtjesverjaardagskaarsjes en olielamp voor in een wijnfles. Hierlangs kunt u op de foto alle goed verpakte artikelen zien die wij ontvingen van kaarsenfakkels.nl.
Welk artikel staat er bij u op het verlanglijstje of heeft u wellicht al aangeschaft?

/Miranda Young

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.