In de zomer, als het mooi weer is, gaan we vaak naar buiten, de tuin in of naar het balkon. Als er kinderen in het gezin zijn, kun je ze eigen picknicktafel geven, waar ze aan kunnen tekenen of eten. Ze vinden het namelijk leuk om zich ‘als de volwassenen te gedragen’ en die zitten tenslotte ook lekker aan een borrel en wat hapjes op een mooie zomerdag.

Kinderen bootsen de volwassenen graag na

Ook als de barbecue aanstaat zullen ze een eigen plek des te meer waarderen. Picknicktafels voor kinderen zijn dus opverschillende vlakken ideaal. Vaak zijn ze bijna identiek aan grote picknicktafels voor volwassenen en dat maakt het natuurlijk extra stoer. Zelf een schaal met pastasalade om uit te snoepen en je eigen servies op tafel neerzetten is natuurlijk wel erg leuk om te doen. 

Picknicktafel van hout

Qua materiaal zijn er verschillende keuzes en de ene persoon zal voor het één kiezen en de ander voor het andere. Veel ouders kiezen tegenwoordig niet meer zo vaak voor  kunststof producten, dus houten picknicktafels zijn bijzonder populair en dat is zeker niet alleen vanwege hun uiterlijk. Natuurproducten winnen steeds meer terrein en hout is oersterk en kan dus een hele tijd mee. Wel kost het meer onderhoud.

Picknicktafel van kunststof

Kunststof is een stuk  gemakkelijker schoon te maken en is vaak gemakkelijker te verplaatsen. Het transportgewicht is een stuk lager en dat is prettig, zeker als je de tafel in de winter in de schuur wilt zetten. Verder heeft een kunststof variant vaak ronde hoeken zodat het kind zich minder snel zal bezeren en zullen er geen splinters aanwezig zijn. Een kunsstof picknicktafel kun je ook heel gemakkelijk het hele jaar door binnen zetten in de speelhoek, zodat er aan getekend kan worden. 

/Gastblog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.