We staan er niet altijd bij stil welke verlichting we in onze woning hebben. Vaak houden we gewoon wat er al hing, bijvoorbeeld wat de vorige bewoner gebruikte of wat jouw huisbaas gekozen heeft. Ook in een gekochte woning is de verlichting niet altijd het eerste waar we aan denken. Toch is het belangrijk om goed na te denken over verlichting. Het zorgt er namelijk voor dat er veel meer sfeer is in huis. Als je aan het verbruik denkt dan zijn spaarlampen vaak het eerste wat bij de meeste mensen door hun hoofd schiet. Echter is LED verlichting vaak veel zuiniger en heeft dit ook een veel breder toepassingsgebied dan spaarlampen. Denk maar aan de kerstboom of verlichting in de tuin.

LED kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Verder is het in veel verschillende kleuren verkrijgbaar en kun je kiezen voor een een warme of koude tint. LED verlichting kan ook prima worden geplaatst in combinatie met solar tuinverlichting. Hierbij wordt aan de verlichting een zonnepaneel gekoppeld, waardoor alles automatisch oplaadt. Het enige waaraan je dient te denken is dat het paneeltje wel in de zon dient te staan voor het beste resultaat. Spaarlampen hebben vaak een aantal minuten nodig om op te warmen, maar bij LED verlichting is dit niet het geval.

Als je alle lampen zou vervangen door LED verlichting, dan zul je op het einde van het kwartaal wel degelijk een verschil merken aan je elektriciteitsrekening. LED verlichting op batterij is ook veel voorkomende en efficiënte oplossing, denk maar aan de snoeren met kerstverlichting. Deze werken vaak op batterijen en deze gaan ook nog eens een zeer lange tijd mee. Ook handig als je het overal in huis een beetje gezellig wilt maken, maar niet over voldoende stopcontacten beschikt. LED verlichting heeft ook een zeer lange levensduur. Dit komt o.a. door de verbeteringen in technologie.

Het voordeel van LED verlichting in de tuin is vooral, dat dit in combinatie met een zonnepaneel kan werken en je er dus niet echt naar om hoeft te kijken. Daarnaast is het voordeel in het algemeen de lange levensduur, het ruime toepassingsgebied en het lage verbruik.

Beeld: Luxury specious living room interior with modern ceiling lights from Shutterstock/foamfoto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.