Waar proteïne shakes vroeger vooral werden gebruikt door (fanatieke) sporters, voor een beter herstel van de spieren, worden ze vandaag de dag ook vaak gebruikt door mensen die af willen vallen. De drempel om op z’n tijd een shake te nemen lijkt niet meer zo hoog …en wellicht is deze inmiddels helemaal verdwenen. Er zijn veel verschillende merken die de shakes aanbieden en dan ook nog eens ik veel verschillende smaken. Zijn deze shakes nou echt zo doeltreffend als men zegt?

Voordelen van proteïne shakes

Het innemen van extra eiwitten zorgt ervoor dat na een zware krachtinspanning je spieren sneller herstellen. Vandaar dat je in de gym vaak bodybuilders deze shakes ziet drinken. Spieren worden beter in standgehouden en de opbouw ervan gaat sneller door het innemen van extra eiwitten. Sporten en het innemen van extra proteïne zal zorgen voor een sneller resultaat. Voor mensen die willen afvallen, kunnen de shakes een extra ondersteuning bieden. Je zal minder snel honger hebben waardoor je automatisch minder gaat eten en dus gewicht verliest.

Aandachtspunten bij het gebruik van proteïneshakes

Wanneer je teveel proteïne gaat innemen, zal je lichaam hetgeen watt het niet kan gebruiken, omzetten in vet. Voor zowel de sporter als voor degene die wil afvallen is dit dus geen goed idee. Let altijd goed op het aantal calorieën in de shake. Deze dienen ook meegeteld te worden in je dagelijkse calorieopname. De lever is het orgaan dat zorgt voor de verwerking van eiwitten. Als je hier echt te veel van gaat innemen, kan de lever schade oplopen. Vaak zie je dat mensen deze shakes gaan gebruiken ter vervanging van maaltijden, dit is echter niet de bedoeling. Gezonde voeding blijft altijd de basis!

Fit Green Protein Eiwitshakes

Tip: fit green protein eiwitshakes zijn een gezond en veilig supplement voor de sporter, die een grotere spieropbouw wil genereren en na de training sneller wil recupereren. Ook is het zeer geschikt voor mensen die graag enkele kilo’s kwijt willen. De shakes zijn makkelijk mee te nemen in een beker en moeten enkel nog met water of melk aangelengd worden. Handig voor als je niet direct kans hebt om een gewone maaltijd te nuttigen. Weet je niet goed wanneer en hoeveel je hiervan dagelijks moet gebruiken, vraag dan zeker raad aan een voedingsdeskundige die voor jouw zal berekenen wat de ideale hoeveelheid is. Veel hangt af van de mate van beweging en het doel van de extra eiwitten. Als je op de juiste manier gebruik maakt van dit soort shakes, dan zijn ze dus zeker doeltreffend te noemen!

Beeld: Woman in sportswear drinking sweet banana chocolate protein powder milkshake smoothie from Shutterstock/eldar nurkovic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.