SAMSUNG CAMERA PICTURESEr was eens, heel lang geleden, in een land hier ver vandaan, een hardwerkende boon. Wat had iedereen een medelijden met hem; al in de koude winter moest hij de grond in. Ze zagen hoe de vogels aan hem pikten en de luizen hem kriebelden. Maar de boon was niet zielig. Hij lag zo behaaglijk in zijn fluweelzachte peul dat hij zich, als hij zijn ogen dicht deed, een Oosterse prins voelde die weggezakt in dikke kussen zijn rijkdommen kon bekijken. Hij zat op fluweel.

Met dit stukje maakt Rauwdouwers in het boekje de opening (om tuinbonen te gaan kweken). Maar nu eerst naar het begin!

SAMSUNG CAMERA PICTURESVia de post ontvang ik een klein doosje, de inhoud hiervan is een boekje, een kaartje, een zakje met daarin gedroogde grond, een papieren zakje met daarin ongeveer 10 tuinbonen en een spateltje (=plantensteker). 
Hiermee kan ik samen met de kinderen zelf aan de slag om echte groene vingers te krijgen. Aangezien iedereen in de ban is van moestuintjes dit jaar, kunnen wij er nu ook aan geloven.
Het leuke van Rauwdouwers is het boekje met ontzettend veel informatie, tips en een handleiding. Niet alleen over het zaaien, oogsten maar ook over het koken.

Wij beginnen het boekje aandachtig te lezen (zie inleiding voor het begin stukje). Vervolgens lezen we op pagina 6 hoe we moeten gaan zaaien. Wat een geweldige tips staan erin om het zaaien zo eenvoudig en leuk te maken. Bovendien is het nog eens ontzettend milieuvriendelijk. Vrolijk gaan we nu in de praktijk aan de slag. We meten het water, we nemen wc rolletjes, we nemen het doosje met de inhoud en lezen de instructies nog eens door per handeling om fouten te voorkomen.

Niet veel later staat op de vensterbank onze collectie gezaaide fluwelen tuinbonen teSAMSUNG CAMERA PICTURES wachten tot ze boven de aarde uitkomen en een glimp van de zomerse zon mogen zien. Daarna kunnen ze overgezet worden naar de tuin. Hopend voor ons op een goede oogst dit jaar.

Op http://www.rauwdouwers.nl zijn losse pakketten te koop, ook is er keuze uit 2 abonnementen waarbij je maandelijks een pakje in de bus krijgt. Ook leuk zijn de moestuinbak, de overall en het logboek. Voor alle overige dingen check de webshop.

/Miranda Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.