Zo kom je tot een kindvriendelijke en stijlvol ingerichte tuin 

Bij het inrichten van een tuin zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Aan welke eisen moet een tuin voor jou voldoen? Kies je bijvoorbeeld voor een relatief groot terras met een comfortabele loungeset in de tuin, of ga je voor meerdere borders met planten en heesters? Als moeder van een kind heb je rekening te houden met de veiligheid van je zoon of dochter. Voorkom bijvoorbeeld dat je, zonder dit in de gaten te hebben, giftige planten poot. De bessen van zo’n plant kunnen voor je kinderen aantrekkelijk en smaakvol ogen, waarbij het nuttigen ervan grote risico’s met zich meebrengt voor het kind. Online valt veel informatie te vinden over de eigenschappen van de diverse plantensoorten. 

Kies voor een sfeervol ingericht terras in je tuin 

Start met het inrichten van het terras. Dit is immers de plek waar je het meeste van de tijd door zal brengen met het gezin. Kies voor een buitenbank welke groot genoeg is om hier met je partner en kinderen op te kunnen zitten. Combineer de buitenbank met een tuintafel en een aantal bijpassende tuinstoelen. Zo heb je een plek om in de avond te dineren, of de dag te beginnen bij het ontbijt. Een terras is niet compleet zonder een sfeervolle aankleding. Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van een buitenkleed en combineer deze met een aantal potten. Vul de potten met vrolijke eenjarige planten of verse kruiden. 

Tip: van de verse kruiden, zoals bijvoorbeeld munt, kun je gedurende de zomer je eigen thee zetten. Verse kruiden uit de tuin zijn doorgaans veel smaakvoller dan het alternatief uit de supermarkt. 

Zorg voor een speelplek voor je kinderen

Heb je het terras gereed? Denk in dat geval na over een speelplek voor je kinderen. De één kiest hierbij voor een compacte zandbak op het terras; de ander gaat voor een groot gazon. Ook een klein opblaasbaar zwembad kan een goede toevoeging zijn aan de tuin. Welk kind droomt hier immers niet van? Het voordeel van een gazon ten opzichte van een groot terras zit in het feit, dat het gazon geen warmte vasthoudt. Iets wat de tegels van je terras wel doen in de zomer. Het maakt de tegels al snel te heet voor je kinderen, zeker wanneer ze jonger zijn. Vergeet niet een leuke tuinstoel voor je kind te kopen, passend bij diens lengte. Zo heeft je kind een eigen plekje in de tuin.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.