Ben je na al die jaren je binnendeuren zat, omdat ze zo klinisch wit zijn? Of misschien zijn ze wel groen? Of moeten ze soms gewoon bijgewerkt worden? Wist je dat je, met enige voorbereiding, dit ook prima zelf kunt doen? Vandaag een DIY-klus-blog! 

Het is dat wij in een particuliere huurwoning wonen, maar er zijn echt wel een aantal dingen die ik anders zou willen. Zo hebben wij bijvoorbeeld twee grote ruiten in de deuren beneden…echt niet mijn smaak. En verder is alles wit…gewoon wit. Zoals ik wel vaker doe, droom ik dus regelmatig over hoe het wel zou kunnen. Deuren, kun je die eigenlijk verven? Ik zocht het uit…

Het kan echt; kunststof verven! Nou moet je niet denken dat je eventjes een kwastje pakt, en vervolgens kunt beginnen, want dat is niet helemaal het geval. Het is ontzettend belangrijk dat je een goede voorbereiding treft en op een juiste manier te werk gaat. Hieronder deel ik een aantal tips, zodat je zeker weet dat je goed bezig bent! Nog even heel belangrijk: niet alle kunststoffen zijn geschikt om te verven, zoals polypropeen en polytheen. Hierbij hecht de verf niet goed aan het oppervlak.

Nog eventjes wat, voordat ik alle tips ga delen; je kunt natuurlijk veel meer dan alleen je deuren verven! Wat dacht je van die ene speelgoedkist van Thomas de Trein die je nog hebt staan? Die fase is allang weer voorbij en alles is nu toch voetbal?! Of misschien wel Star Wars. Ah en voor de kleine meisjes wellicht roze kozijnen, roze deur, roze kast? En misschien heb je nog wel een aantal saaie kunststoffen bloempotjes staan….leuk project om samen met de kids te doen!

#1 Voorbereiden van de te verven kunststof *Begin eerst met het ontvetten van het oppervlak. Dit kun je heel goed doen met verfreiniger. Veeg daarna het gehele oppervlak goed schoon met een geschikte, droge doek. Doe dit echt op de juiste manier, het bevordert namelijk goede hechting met de verf. *Heb je de eerste stap gehad, dan begin je met het schuren van het oppervlak. Gebruik hier schuurpapier P150-180 voor. Dit zorgt voor een mooi en super egaal resultaat. *Plak alles wat de originele kleur moet blijven goed af met afplaktape. Doordat je de tape plakt kun je ook nog eens kaarsrecht te werk gaan.

#2 Grondverf aanbrengen *Je komt steeds een stapje dichterbij het verven van je project, maar…voordat je hiermee begint, moet je een geschikte grondlak aanbrengen. *Breng een laag grondlak aan. Voor het grootste oppervlak gebruik je een verfroller, voor de hoekjes een kwast. *Als de grondverf er op zit, schuur je de kunststof licht op met schuurpapier P240 en maak je het oppervlak vrij van stof.

#3 Het moment is daar, je kunt gaan verven! *Lak de deur af met houtlak. Wil je een glanzende afwerking, dan kun je kiezen voor hoogglanslak. *Wissel tijdens het schilderen horizontaal en verticaal af, dat geeft het mooiste resultaat. Gebruik ook hier een verfroller voor het grote oppervlak en een kwast voor de hoeken. *Verwijder het afplaktape als de verf nog nat is. Zo kan het verf op een goede manier drogen.

En, heb jij al zin om te klussen?

 

Afbeelding:Pixabay

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.