Hoeveel boeken ben jij al tegengekomen met daarin röntgenfoto’s? Ik hiervoor nog nooit! Je mag niet zomaar röntgenfoto’s maken, want hier zijn hele strenge regels aan verbonden. Fotograaf Arie van ‘t Riet is jarenlang werkzaam geweest in het ziekenhuis en heeft daar ontelbare röntgenfoto’s helpen maken. Zoals je waarschijnlijk wel begrijpt zijn de foto’s in dit boek niet in een ziekenhuis gemaakt, maar in zijn eigen werkplaats. Een overbodig apparaat uit het ziekenhuis mocht uiteindelijk met Arie mee, zodat hij verder kon oefenen om nog betere foto’s te maken.  Hij oefende graag met planten en dieren, of een combinatie ervan. De dieren op de foto’s in dit boek leven geen van allen meer; dit zou ook niet handig zijn in verband met het stilliggen voor een foto. Wel belangrijk: geen van de dieren is gedood om een foto te kunnen maken. Jan Paul Schutten heeft de bijbehorende teksten geschreven. En ja, ik ben onder de indruk, net zoals Dante en mijn vriend.

Wow, wat een prachtige foto’s en wat een boel weetjes staan er in dit boek. Je raakt werkelijk waar niet uitgekeken en uitgeleerd. De dieren worden stuk helemaal onder de loep genomen. Wist je bijvoorbeeld dat een schorpioen nauwer verwant is aan een spin, dan aan een kreeft? En dat een garnaal 20 poten heeft? Maar, waar gebruikt hij die poten eigenlijk voor? En een vos, die houdt eigenlijk helemaal niet van rennen, in tegenstelling tot een wolf.

Leerzaam en indrukwekkend! Ik denk zelfs dat dit boek een interessante aanwinst zou kunnen zijn voor tijdens de biologie-les op de middelbare school!

Auteur: Arie van 't Riet
Uitgever: Gottmer
Nederlandstalig
120 pagina's
ISBN: 9789025767266
[bol_product_links block_id=”bol_59e26bb55bb70_selected-products” products=”9200000079530393″ name=”binnenstebinnen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.