Als je een kindje krijgt, wil je ervoor zorgen dat je huis een veilige leefomgeving is. Zo dartelt je kindje rond en ontdekt hij/zij de wereld zonder gevaar. Maar waar moet je allemaal op letten in huis? Hieronder vind je 5 handige tips om van je huis een veilige leefomgeving te maken.

Tip 1: Zorg voor droge ruimtes
Vocht in huis is niet fijn, al helemaal niet voor de gezondheid van jou en je kindje. Er zijn een aantal dingen die je kan doen als vochtbestrijding. Wist je dat je per dag wel 10 liter vocht produceert in huis? Dit komt onder andere door douchen, de vaat doen, de droger aan hebben en het verbranden van gas in je cv-ketel. De beste manier om ervoor te zorgen dat je huis niet te vochtig wordt, is goed ventileren.

Tip 2: Neem maatregelen tegen ongewenste diertjes
Ongedierte in huis is altijd vervelend, maar al helemaal als je een kleine in huis rond hebt lopen. Als je bijvoorbeeld muizen of zilvervisjes in huis hebt, wil je hier vanaf. Met een kleintje in huis is het wel belangrijk dat hij of zij daar geen gevaar bij loopt. Tijdens het ontdekken en spelen kan je kleintje ongedierte vinden en aanraken. Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke vormen van ongediertebestrijding, zoals bestrijding met geluid en een insectenlamp.

Tip 3: Beveilig stopcontacten
Stopcontacten zijn maar wat interessant voor kleine kinderen. Om te voorkomen dat ze hun vingers of iets anders in het stopcontact steken, is het belangrijk dat je ze beveiligt. Er zijn tegenwoordig handige beveiligingssystemen voor stopcontacten te koop, die je eenvoudig installeert.

Tip 4: Beveilig scherpe hoekjes
Het is voor je kleintje ideaal om zichzelf op te trekken en vast te houden aan de salontafel. Helaas heeft de salontafel vaak scherpe hoekjes en je wil niet dat je kindje daar op valt met zijn of haar hoofdje. Gelukkig zijn er bumpers die je over de hoeken van de tafel schuift, waardoor ze minder scherp en hard worden.

Tip 5: Zet gevaarlijke en belangrijke spullen buiten het bereik
Je wilt niet dat de prachtige vaas die je van je grootmoeder hebt geërfd stuk gaat omdat je kleine de vaas omstoot. Naast dat het zonde is, is een kapotte vaas ook gevaarlijk voor je kindje. Zorg er daarom voor dat je belangrijke en gevaarlijke spullen wegstopt of buiten het bereik van je kind zet. Heb je schoonmaakmiddelen in lage keukenkastjes staan? Vergeet dan niet kindersloten op je kastjes te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.