Amazon.nl heeft in samenwerking met het Oude Ambachten & Speelgoed Museum onderzocht welk kinderspeelgoed de afgelopen zestig jaar het meest geliefd was bij Nederlanders. Er is heel veel leuk speelgoed waar kinderen mee spelen, maar slechts enkele items zijn echt onvergetelijk. Welke zijn dat? Hoe groot was de impact van dat legendarische speelgoed waar we zo graag herinneringen aan ophalen? Hoe hebben de Rubiks Cube, de Slinky of Mastermind het ervan afgebracht tegenover Lego en Barbie? Welke invloed had de opkomst van videospelletjes op het klassieke speelgoed?

Onderzoek

In oktober 2021 deed onderzoeksinstituut IPSOS in opdracht van Amazon.nl onderzoek onder ruim 1.200 Nederlandse ouders en kinderen, waarbij werd gevraagd naar de herinneringen aan hun favoriete speelgoed van vroeger*. Vandaag presenteert Amazon de resultaten van het onderzoek en de top 100 speelgoed van nu geselecteerd door team Amazon.nl, die waarschijnlijk de toekomst van de 2020-ties gaan bepalen.

Het onderzoek geeft een aantal verrassende inzichten over de relatie die Nederlanders hebben met hun favoriete speelgoed. 

 • Herinneringen aan het meest geliefde speelgoed worden niet op jonge leeftijd gemaakt: De meerderheid van de Nederlandse kinderen (78%) ontdekte hun favoriete speelgoed tussen de leeftijd van 5-12 jaar. De impact van het speelgoed dat kinderen vanaf hun geboorte en tot hun vierde jaar krijgen – bijvoorbeeld knuffels als de allereerste teddybeer of knuffeldoekje – is klein. Slechts 10% van de Nederlandse volwassenen beschouwt speelgoed uit die tijd als hun favoriet.
 • Creativiteit is het belangrijkst: Kinderen hielden van hun favoriete speelgoed omdat het nieuwe creatieve (42,3%) en fantasierijke (33%) werelden voor hen openden. Gemiddeld vonden maar weinig kinderen (14,8%) speelgoed leuk omdat hun vriendjes het ook hadden. Deze motivatie is in de laatste jaren toegenomen. 20% van de Nederlandse kinderen die na het jaar 2010 zijn geboren, willen speelgoed hebben omdat hun vriendjes het bezitten. 
 • Videospelletjes brengen kinderen samen: Hoewel Nederlanders zich vooral herinneren dat ze met hun favoriete speelgoed speelden als ze alleen waren (66%), vindt één derde het belangrijk dat ze samen kunnen spelen met het speelgoed. Zes van de tien kinderen die na het jaar 2010 zijn geboren, geven aan dat hun favoriete videogames, Fortnite en Minecraft, hen hebben geholpen om met andere kinderen te spelen. 
 • Het meest geliefde speelgoed wordt tientallen jaren bewaard: De meerderheid van de Nederlandse volwassenen (60%) bezit vandaag de dag nog steeds hun meest geliefde speelgoed. Lego is het speelgoed dat het meest bewaard wordt door Nederlanders die in de afgelopen 50 jaar geboren zijn. Hoe ouder we worden hoe groter de kans dat we het speelgoed hebben weggegeven. 90% van de kinderen die in de afgelopen 20 jaar geboren zijn, hebben hun favoriete speelgoed nog steeds in hun bezit, tegenover 21,4% van de kinderen die in de jaren 60 geboren zijn. 
 • Onvervulde wensen worden niet snel vergeten: Een kwart van de Nederlandse volwassenen en kinderen (25%) herinnert zich nog een grote wens die nooit in vervulling is gegaan. Of het nu ging om de Playstation, de Nintendo, een dure Barbie-set of een Baby Born-pop, de helft van deze mensen zou dit specifieke speelgoed nog steeds willen kopen, als het speelgoed nog zou bestaan. 

*Een lijst van 138 iconische speelgoed items uit de periode 1960-2010 – samengesteld via het onderzoek van Amazon.nl en het Oude Ambachten & Speelgoed Museum – vormde de selectie voor de deelnemers aan het onderzoek.

Lego, Barbie, Monopoly, Playmobil en Baby Born vormen de vaste kern

De plaatsen 1 tot en met 5 op de lijst van het meest geliefde speelgoed, waaraan de Nederlandse kinderen en volwassenen dierbare herinneringen hebben, wordt ingenomen door de grote speelgoedmerken. Lego, dat op dit moment het internationale speelgoed marktsegment aanvoert vóór Hasbro (Monopoly) en Mattel (Barbie), kwam in elk decennium sinds de jaren ’60 tot op heden, uit het onderzoek naar boven als het meest geliefde speelgoed. Barbie stond decennia lang op de tweede plek van favoriet speelgoed tot 2010. Na 2010 heeft Barbie haar plaats moeten afstaan aan Minecraft, het videospel dat in 2011 werd geïntroduceerd en dat een grote impact heeft gemaakt op kinderen in de afgelopen jaren. Minecraft is het bestverkochte videospel aller tijden. Tot mei 2020 heeft Minecraft meer dan 200 miljoen exemplaren verkocht voor de diverse platforms. Monopoly en Playmobil staan op plaats 3 en 4. Dit is geen verrassing want dit speelgoed behoort tot het bestverkochte speelgoed van Nederland. Sinds de introductie in de jaren ‘70 heeft Playmobil een stempel gedrukt op de speelgoedwereld en staat sindsdien in de top 5. Monopoly was het favoriete spel van kinderen die geboren zijn in de jaren ‘60 tot en met ‘80, daarna heeft Monopoly aan populariteit verloren, maar door de verschillende licenties staat Monopoly in de jaren ‘90 en de jaren 2010 nog steeds de top 10. Baby Born, geïntroduceerd begin jaren ’90 door de Duitse poppenfabrikant Zapf, was de eerste pop die kon plassen. De introductie was net op tijd voor de feestdagen van 1991. Honderdduizenden kleine kindjes in Nederland konden, door aan de arm van de pop te trekken, hun baby in de luier of potje laten plassen. Vandaag de dag kan de nieuwe Baby Born Soft Touch ook pap eten, poepen en zelfs een traantje wegpinken.

Op de vijfde tot de tiende plaats domineert speelgoed uit de jaren ’70 en ‘90

Terwijl de plaatsen 1 tot en met 5 worden ingenomen door de grote internationale speelgoedmerken, staan op de plaatsen 5 tot en met 10 het onafhankelijke, iconische speelgoed uit de jaren ’70 en ’90. Rolschaatsen (nummer 6) bestaan al meer dan 200 jaar, maar beleefden in de jaren ’70 een grote comeback en liet de Nederlandse kinderen kennismaken met een nieuw soort fun-sport. In plaats van metalen wielen, kwamen er rolschaatsen met plastic wielen. Momenteel beleeft rolschaatsen een opleving met vintage ontwerpen in vrolijke kleuren, die kinderen en volwassenen van alle leeftijden met veel plezier dragen. De Diddle muis (nummer 7) heeft in de jaren ‘90 een enorme populariteit verkregen bij kinderen en zelfs volwassenen. Het Diddle-tijdperk begon in 1991 met een set van 13 postkaarten die verkocht werden via de kantoorboekhandel. De eerste oplage was in een oogwenk verkocht en fans vroegen om meer. Wenskaarten, schrijfblokken, knuffeldieren, mokken, bedlinnen en zelfs een eigen tijdschrift volgden. Diddle werd op het hoogtepunt in 26 landen wereldwijd verkocht. Ministeck (nummer 8) werd al uitgevonden in de jaren ‘50, maar het zijn de kinderen uit de jaren ‘70 die de beste herinneringen hebben aan de kleine gekleurde mozaïekstukjes “pixel puzzels”. Ministeck is nog steeds verkrijgbaar op Amazon.nl met klassieke en nieuwe speelgoedsets. De plaatsen 9 en 10 behoren toe aan twee echte Nederlandse iconen: Flippo’s (nummer 9) en Knikkers (nummer 10). Flippo’s, de kleine schijfjes met tekenfilmfiguurtjes die in zakken chips te vinden waren, werden tussen 1995 en 1997 een enorme trend en beleefden vier jaar later een verrassende comeback met de eerste Pokémon Flippo’s. Hoewel knikkeren al meer dan 500 jaar oud is, creëerde een glasblazer in 1840 voor het eerst de knikkers die we tegenwoordig kennen. Knikkers kenden hun hoogtepunt op de Nederlandse schoolpleinen in de jaren ’90. Het is misschien de eenvoud van het spel en de hard bevochten strijd om de mooiste knikkers, die ervoor gezorgd heeft dat Knikkers de 9de plek innemen op de lijst van het meest geliefde speelgoed van de afgelopen 60 jaar.

Plaatsen 11-15: Het is de klassiekers tegen de toekomst; Minecraft vs. Electro Spel.

Toplijsten eindigen vaak na de 10e plaats, maar in dit geval zou het echt jammer zijn om niet te laten zien welk ander speelgoed Nederlanders als hun meest geliefde speelgoed aller tijden beschouwen. Nummer 11 tot en met 15 laat een interessante ontwikkeling zien. Zo laten in deze laatste top 5, Minecraft, Mario Kart en Fortnite zien welke invloed en impact videospellen de afgelopen dertig jaar op kinderen hebben gehad. Hoe volwassenen en kinderen tegenwoordig spelen wordt voor een groot deel gevormd door videospellen. De plaatsen 13 en 15 worden ingenomen door twee internationale klassiekers, “Mens erger je niet” en “Electro Spel”, spellen waarmee Nederlandse kinderen al decennialang spelen.

Over het Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur heeft een lange geschiedenis. Het museum is opgericht door Kees Bakker in 1996 en wordt tegenwoordig door de tweede generatie geleid, zijn zoon Ronald Bakker en dochter Wendy Bakker. Meer dan 160 ambachten en honderden bijzondere en antieke speelgoedstukken worden in het museum gepresenteerd, ter lering en vermaak voor jong en oud.

Beeld: Amazon en Shutterstock

166 gedachten over “Dit kinderspeelgoed was de afgelopen zestig jaar het meest geliefd!

 1. Ik heb nooit geen Lego gehad…..dat was indertijd mijn grootste wens maar daar was geen geld voor, ik kreeg altijd standaard een Suske en Wiske maar daar was ik ook al blij mee, met deze 100 euro zou ik mijn 3 kleindochters kunnen blijmaken

  1. Rolschaatsen! Heb ik altijd al willen leren. Flippo’s waren ook altijd heel leuk. Ik had een heel mapje vol, maar ik ben ze helaas kwijtgeraakt.

 2. Dat wordt ruzie met mijn 11 jarige zoon, ik ga voor de lego rozen en harry potter lego maar weet zeker dat hij de ninjago lego wil, dus mochten we winnen dan gaan we even samen er rustig voor zitten zodat we beide iets krijgen dat we graag willen. Maar zoals te lezen het zal lego worden,

 3. Favoriete speelgoed van mijzelf van vroeger was: spirograaf, monopoly, boggle, rolschaatsen, lolobal, stelten en woordmix.

  Uit de top100 lijst zou ik graag voor mijn meiden willen winnen:
  LEGO Iconic Rose en LEGO Technic Robuuste Sleepwagen met kraan.

  1. Ik heb nooit lego gekregen, dat ging naar mijn broer.
   Nu zou ik zelf graag met mijn dochtertje van 6 lego bouwen en zo zelf het gevoel met mijn dochtertje delen, hoe voelt om voor de eerste keer lego te krijgen en dan is die bon van 100€ heel welkom🍀

   Mijn favoriete speelgoed:
   Kleurtjes en Stiften
   Barbie van Jem
   Rolschaatsen
   Elastieken
   Stelten
   Lolobal
   Kleien

   Stoepkrijten
   Playmobil

 4. De Babyborn pop voor mijn kleindochtertje dat pas grote zus geworden is en ook voor mijn andere kleindochtertje dat binnenkort ook grote zus hoopt te worden.

 5. Alltime favoriet denk toch de barbie’s. De Furby stond destijds met stip op nummer 1, maar onze sinterklaas had simpelweg dat budget niet. Als ik zou winnen zou ik de meisjes kennis laten maken met hotwheels. Want zo’n racebaan van de jongens vond ik stiekem toch ook wel erg leuk hoor!

 6. Ik speelde vroeger veel met poppen en barbies.
  Ik had alleen wat losse barbies en kleding naar ik was er uren zoet mee. Steeds de haren anders doen! Waar ik nu van droom voor mijn dochter is Barbie FBR34 Droomcamper speelset. We spelen vaak samen met de barbies en verzinnen dan in welk thema ze naar een feest moeten etc. Deze camper vindt mijn dochter te gek, en mama stiekem ook:-)

  1. Wat ontzettend leuk dit! Ik speelde vroeger veel met poppen. Mijn jongste is net zo verzot op haar barbies als ik vroeger op mijn poppen. Wat ik graag zou willen winnen is LEGO en Nintendo Switch games voor kinderen (Animal Crossing, Just Dance, Super Mario).

 7. Mijn zoon en ik kiezen dan samen voor Lego. Wij zijn er allebei gek op. Daarnaast is voor mijn zoontje idd de PlayStation erg belangrijk in contacten met zijn vriendjes. Maar we bouwen ook graag samen met grotere dozen van Lego.

 8. Zelf wilde ik altijd heel graag een Furby.. of een (ik weet niet meer hoe het heet) speelgoedboom die je in kon drukken en dan opende hij en zaten er allemaal poppetjes en meubeltjes in.. nooit gekregen helaas!

  Voor mijn zoontje geld de regel: Lego = altijd goed!! Haha.. Hij zou heel graag het Harry Potter lego kasteel willen hebben.. Maar jeetje, wat een geld! Als ik deze bon win, zou dat werkelijkheid kunnen worden, dat zou gaaf zijn.

 9. Playmobil . Ben van 1973. Altijd veel met mijn zusjes ermee gespeeld. Hele verhalen speelden we na. Ik zou, mocht ik winnen, de droom van mijn kleindochter Lilly uit laten komen. En dat is harry potter lego.

 10. Ik heb nooit rolschaatsen gehad. Onze drie dochters beleven veel plezier aan rolschaatsen en skeeleren. Ondertussen zijn er twee aan een grotere maat toe, al schuiven we ze ook wel door hoor

 11. Ik wilde vroeger als kind een echte baby born die kon plassen.. Maar nooit gehad helaas.. Ik was wel gek op poppen..
  Ik zou graag de
  Barbie FBR34 Droomcamper speelset willen winnen voor mijn dochter. Zij is gek op barbies

 12. Mijn favoriete speelgoed van vroeger is : monopoly, furby,poppen en barbies , lego.

  Voor ons kinderen zou ik onderstaande dingen halen mocht ik het shoptegoed winnen.
  – Goliath lets go fishing
  – Sleich boerenhuis met stal en dieren , bont , lange
  – Rummikub Classic.
  Dan zit je op zo’n 90.47 euro dus zou er iets bij moeten of ik kan het resterende shoptegoed bewaren voor een andere keer.

  Super leuke winactie echt geweldig hoor i love it!

 13. Ik speelde vroeger heel veel met barbies en playmobil. Voor mijn meiden zou ik zeker lego uitkiezen voor mijn oudste 2 meiden omdat ze gek zijn van lego. En voor mijn jongste playmobil of babyborn. Want die is daar helemaal dol op.

 14. Mijn favoriete speelgoed toen ik klein was waren mijn barbies met mijn barbiehuis. Ik zou voor mijn jongste dochter dan ook graag het Kidcraft houten barbiehuis willen kopen, met een kleine inleg zelf.

 15. Ohhh lolobal, lego en barbie waren mijn favorieten vroeger.. Wat heb ik daar uren plezier van gehad..
  En ik doe heel graag mee voor de vtech kidizoom video studio.. War zullen onze meiden dat gaaf vinden.
  En nog het spel Qwixx, clever of regenwormen.. Met deze spelletjes hebben we als grote familie veel plezier.. We gaan duimen

 16. Ik wilde vroeger altijd lego maar kreeg dit niet omdat het te duur was voor een alleenstaande moeder met 2 kinderen. Later kreeg mijn broertje een paar jaar jonger wel. Zo oneerlijk!! Haha

  Ik doe dus mee voor het Harry Potter kasteel. Nu tijdelijk even niet beschikbaar maar ik heb geduld. Met het tegoed is dat dan een cadeau voor mij. Waar mijn dochter als ze lief is best af en toe mee mag spelen..

 17. De KidiZoom VTech is geweldig en leuk en leerzaam maar als ik echt zou mogen dromen over een nog groter cadeau dan werd het het grote Playmobil poppenhuis! Het staat voor uren speelplezier en dat kon vroeger bij ons thuis nooit met mijn zwaar gehandicapte broertje. Hij gooide alles door de kamer en maakte alles kapot. Zelfs om de kerstboom stond een groot hek zodat hij daar niet aan kon komen hoewel hem dat regelmatig best goed lukte.
  Niet dat er geld was voor zo’n prachtig cadeau maar ik kan nu in de speelgoedwinkel lekker staren naar dat poppenhuis en erover dromen om dat mijn kleinkinderen cadeau te doen hoewel het- jammer genoeg- te kostbaar is!

 18. Onze dochters zijn dol op Lego nintendo dus zou zeker daar voor kijken voor deze set met Luigi.
  Wij hadden vroeger wel wat Lego en Barbies en onze èchte favoriet was destijds de Speelboom en my little pony. Nu spelen mijn dochters ook nog steeds met hetzelfde soort speelgoed. Ik had een prachtig lijstje bij elkaar voor exact honderd euro dus doe heel graag mee voor mijn lieve meiden!

 19. Hoi mijn favoriete cadeau was modeltekenen van mattel. En voor mijn zoontje is het een voetbal, Pokemon kaarten en een PlayStation spel ❤️ En mijn dochter van 17 is dol op Diamond paint. Ik doe heel graag mee. Groetjes Renee

 20. Mijn lievelingsspeelgoed van vroeger was toch wel de barbies, my little pony’s en dufties. Met twee jongens in huis, is het hier vooral auto’s en lego, dus ik zou ze hier heel blij maken met het lego politiebureau of de stuntshow.

 21. Waar ik vroeger mee speelde waren toch echt mijn stelten, rolschaatsen en Barbies.

  Uit de top 100 mogen m’n kids als wij winnen iets uitkiezen. Onze jongste van 8 gaat voor Sylvian, de middelste voor Barbies en de oudste voor Lego of playmobil.
  Prachtige lijst!

 22. Speelgoed van mij vroeger waar ik veel mee speelde was barbies en het zelfgemaakte poppenhuis door mijn vader, bal, knikkers, lego en springtouw en skeelers. Leuk speelgoed voor binnen en buiten.

  Wat een super gave prijs mag je weg geven. Ik heb de lijst bekeken en dit lijkt me geweldig voor mijn dochter en 1 ding voor mij.
  – Ministeck Girls 4 in 1
  – Lego Friends magische kermisachtbaan
  – Jan van Haasteren storm en safari puzzel voor mezelf 🙂

 23. Wat leuk om dat oude speelgoed te zien, haalt herinneringen boven.
  Ik speelde vroeger graag met lego en mijn zoontjes nu ook weer. De 100 euro zou ik graag besteden aan:
  LEGO 10282 adidas Originals Superstar Sneakers Verzamelmodel Bouwstenen voor Volwassenen, Display Collectibles.
  Deze zullen ze erg cool vinden.
  Play doh klei is hier ook favoriet en de geur van die klei doet mij nog steeds erg aan vroeger denken. Een leuke play doh set zou dus ook erg mooi zijn!

 24. Ik speelde heel veel met Lego en heb kilometers op mijn skeelers afgelegd maar ook monopoly, risk, knikkeren, minusteken en knutselen deed ik vaak.
  Ik wilde heel graag zo’n ‘fietsje’; groot zadel op een stang met een groot wiel en vlak daarachter twee kleine wieltjes en strijkkralen, die heb ik nooit gekregen. Die laatste hebben mijn kinderen nu zó veel van, dat heb ik ruimschoots ingehaald haha.
  Als we winnen, kiezen we een paar mooie Lego sets uit, dat blijft toch wel onze all time favorite

 25. Mijn favoriete speelgoed dat waren mijn rolschaatsen. Van die uitschuifdingen die je vast kon maken onder je eigen schoenen. Elke woensdagmiddag hielden we wedstrijdjes. Gewoon op straat, dat kon eind jaren 60, begin jaren 70 nog gewoon. Toen reden ze nog niet als idioten door een woonwijk.
  Heb ook heel veel gespeeld met ministeck. Lekker zitten “priegelen” met die kleine “steentjes”. En als je kunstwerkje klaar was, en iedereen thuis had laten zien, alles er met dat ijzeren wippertje er weer af wippen. Denk dat er af en toe wel eentje op de grond terecht kwam, en floep, later in de stofzuiger.
  Ps. Zou graag kans maken op de LEGO 60197 City Trains Passagierstrein.

 26. Barbie’s en poppen eindeloos meegespeeld! Mijn meiden zijn dol op Barbie’s en Playmobil en zouden graag een set van Playmobil uitzoeken mochten we winnen.

 27. Ik wilde graag de draagzak van Baby Bjorn en kreeg een goedkopere variant. Ben er ontzettend boos over geweest. Desondanks sleepte ik er altijd mee. Ik heb hem nog steeds en hij is favoriet bij mijn dochter. Nu hopen dat Evi er ook mee gaat spelen. Voor haar zou ik graag KidKraft-65092-poppenhuis-accessoires-verdiepingen

 28. Ik heb zelf nooit Lego gehad ( zulk mooi speelgoed had ik vroeger niet. Mijn favoriete speelgoed was een schildpadpop) en zou daarom de Legoset 76389 Harry Potter, De geheime kamer van Zweinstein voor mijn kleinzoon van 11 jaar willen kopen. Hij is een groot Harry Potter Fan.
  We kunnen hem samen gaan bouwen, lijkt mij erg leuk.
  Ik volg bloglovin en doe graag mee.

 29. Lego. En dan het ziekenhuis of het zwembad. Iets wat ik vroeger zelf graag ook had gehad. Onze kinderen speelden vaak met lego. Dit heb ik bewaard. Kunnen de kleinkinderen straks ook mee spelen.

  1. Ik was vroeger helemaal weg van Barbie, Playmobil en Diddl. Nu doe ik mee voor mijn neefjes. Zij gaan heel graag voor de Hot Weels parkeergarage en/of Ravensburger Gravitrax. Hopelijk winnen wij deze gave prijs!!

 30. De lego set nummer 76389 de geheime kamer van Zweinstein zou ik ontzettend graag willen winnen🥰
  Mijn kinderen zijn gek met lego (en met harry potter) ik had vroeger weinig lego want mijn zus en broer spaarden lego dus ik moest maar wat anders kiezen om te sparen. Dat werd playmobil daar speelde ik uren mee maar stiekem was ik altijd n beetje jaloers op de lego van mn broer en zus en dan vooral de fabuland. Jammer dat ze dat niet meer hebben!

 31. De lego set nummer 76389 de geheime kamer van Zweinstein zou ik ontzettend graag willen winnen🥰
  Mijn kinderen zijn gek met lego (en met harry potter) ik had vroeger weinig lego want mijn zus en broer spaarden lego dus ik moest maar wat anders kiezen om te sparen. Dat werd playmobil daar speelde ik uren mee maar stiekem was ik altijd n beetje jaloers op de lego van mn broer en zus en dan vooral de fabuland. Jammer dat ze dat niet meer hebben!

 32. Mijn favoriete speelgoed was toch wel barbie en fleur was er gek op en heb er heel wat uurtjes meegespeeld. Mijn zoons zijn echter gek op lego voor hun waag ik graag een kansje voor deze;
  LEGO 10282 adidas Originals Superstar. Ze zouden super blij zijn @

 33. Lego. Tijdloos. Geweldig spul. De kids spelen er nu nog mee. Tegenwoordig is er wel wat meer mogelijk en de pakketten kunnen af en toe niet gekker. Maar lego blijft cool. Zelf dingen bouwen. Je fantasie de loop laten

 34. Oh die rolschaatsen! Urenlang heb ik er mee buiten gespeeld. Elastieken was ook iets wat we veel deden, en als mijn moeder in een goede bui was mocht dat zelfs binnen in de woonkamer. Lego blijft iets van alle tijden, ik had een Lego doos waar ik een ziekenhuis mee kon bouwen, man wat ben ik daar zuinig mee geweest. De onderdelen liggen nog steeds op zolder in een kist

 35. Mijn favoriete speelgoed was onze Fisher Price garage met van die rollende poppetjes. Ook spaarde ik met mijn broers de poppetjes van Strawberry Shortcake. Ik heb er nu nog een stuk of 3 op de kast staan en ze ruiken nog best lekker.

  Als ik zou winnen zou ik voor de PLAYMOBIL 70176 Volkswagen T1 Camping Bus gaan en het Playmobil prinsessenkasteel. Als kind had ik wel wat Playmobil, maar niet zoveel.

 36. Vroeger wilde ik heel graag stoepkrijt hebben maar mijn moeder vond dat geklieder op de stoep niet netjes 🙁
  Inmiddels heb ik het stoepkrijten ruimschoots ingehaald met mijn eigen kids.
  Als ik vroeger uit de top 100 had mogen kiezen dan was ik voor de lego (10282) adidassneaker en het Lego (76387) Harry potter Zweinstein kasteel gegaan. Vroeger was er wel wat lego maar enkel rode, witte en zwarte stenen 😉

 37. Mijn favoriete speel was een Barbie en die heb ik helaas nooit gekregen, maar daar ben ik.nu wel overheen . Ik zou heel graag willen winnen voor mijn babygirl Alisha ze is nu 4 maanden ik wil voor haar gewoon leerzame dingetjes kopen . Ik heb ook niet veel te besteden ik ben alleenstaande moeder .

 38. playmobil!! All time favorite!
  Als kind speelde ik er ontzettend veel mee, ook toen ik al iets ouder was maar nog een jonger zusje had.
  De kindjes van mijn zusje spelen er nu ook weer mee.
  Het is leuk speelgoed, blijft ook goed en ik vond het vroeger altijd leuk om weer andere dingen ermee te maken!

  Bedankt voor de actie en succes voor de deelnemers

 39. Ik droomde van een Barbiehuis en heb het nooit gekregen. Toen had ik met handenarbeid op school een houten huisje gemaakt met een verdieping. Van een doos Kleenex maakte ik er een bed van. Electro vond ik ook heel leuk.

 40. Ik speelde vroeger graag mario kart op de nintendo of gameboy. Nu zou ik toch gaan voor een furbuy die vond ik vroeger zo leuk

 41. Mijn favoriete speelgoed van vroeger was het poppenhuis, de barbie;s niet een echte want die kregen wij niet die waren veel te duur. En gezelschapsspellen gezellig op zondagmiddag speelden wij dit altijd samen met broer en zus, tot dat het uitbande tot ruzie maken.
  Wat ik super graag zou willen winnen is de LEGO 60197 City Trains Passagierstrein Bouwset.

 42. Hoe herkenbaar dit artikel! Ik wilde vroeger dolgraag rolschaatsen. Wel 6x op rij gevraagd. Nooit gekregen, want we woonden niet in een rolschaatsvriendelijke wijk…Mijn dochter heeft dezelfde grote wens met Harry Potter lego. Ze wil dolgraag het Zweinstein kasteel, dus laat ik voor haar meedoen, 1 onvervulde wens minder 😉

 43. Mijn favoriete speelgoed vroeger was een poppen stapelbed die mijn opa had gemaakt en waarvan mijn oma het beddengoed had gemaakt. Mijn dochters hebben er ook jaren mee gespeeld en hij gaat nu door naar mijn nichtjes. Mijn jongste dochter is een echt buitenkind en wil graag goede skeelers, dat zou ik dan ook voor haar kopen.

 44. Wij speelden heel graag Barricade van Ravensburger. Waarempel heb ik het op de rommelmarkt weer gekocht. Maar de kinderen……….spelen liever Mario.

 45. Mooie actie! Ik zou voor mijn zoontje kiezen voor Playmobil Family Fun Dierenpark, 70341, want hij is dol op Playmobil, net als mijn dochter dus voor haar kies ik PLAYMOBIL Country 6927 Ponypark.

 46. Mijn favoriete speelgoed;
  1. DE WALKMAN
  2. POPPLES
  3. MONCHICHI AAPJES
  4.DURACELL KONIJN MET TROMMEL
  5. DE WAFELTANG.

  Heerlijk die jeugd herinneringen!!

  Mochten wij de waardebon winnen mag mijn zoontje zelf (alvast) zijn jeugd herinneringen uitzoeken.

 47. Allereerst: Wat een leuke prijsvraag en leuke reacties! Helemaal down to memory lane.

  Mijn favoriete speelgoed wisselde regelmatig van Barbie’s en poppen tot Lego en Playmobiel.

  Vroeger wilde ik heel graag een Furbie, deze helaas nooit gekregen. Als ik nu zou mogen winnen dan staat er geen Furbie op het lijstje. Daar staan juist allemaal cadeaus op voor mijn neefjes. Zoals je kan lezen houden zij erg van spelletjes spelen, het liefste op de computer. Gelukkig vindt hun tante dit ook erg leuk 😉

  – Exploding kittens
  – Ticket to ride – Europe
  – Clever dobbelspel
  – Cluedo leugenaars

 48. Ik wilde vroeger altijd graag een barbie van sinterklaas! Voor mijn jongste zoontje doe ik nu graag mee. Hij heeft de grote garage van hotwheels met de Dino op zijn verlanglijst geplakt! Hoe tof zou dat zijn voor hem! Denk dat grote broer dat ook nog te gek zal vinden!

 49. Er stond vroeger meer dan genoeg op mijn lijstje dat ik nooit heb gekregen, waaronder het spel Dokter Bibber. Op nummer 1 op het lijstje van mijn zoon staat het volgende: Hot Wheels GJL14 City Robo T Rex; deze cadeaubon zou dan ook erg welkom zijn!

 50. Ik droomde van de complete verzameling van Sylvanian Families; ik droomde uren weg in de boekjes die bij de kleine pakketjes met diertjes zaten 😉 Ze zijn dan ook wel erg schattig, dus dit setje ga ik zeker van de cadeaubon bestellen:
  Sylvanian Families – 4150 – Chocoladehazen: familie lepel

 51. Ik kon geen genoeg krijgen van lego en ook niet genoeg ervan hebben. De brandweerkazerne stond hoog op mijn lijstje, maar nooit gekregen helaas… Ik zou deze voor mijn zoon willen: LEGO 60292 City Stadscentrum. Perfect om te combineren met losse bouwstenen en bouwplaten! Ter aanvulling zou ik hem zelf nog een set Lego laten uitkiezen.

 52. Wat een leuke actie!

  Mijn favoriete speelgoed was Barbie & Skipper! Daar ben ik uren zoet me geweest en heb mijn fantasie kunnen uitleven.

  Wat ook zo leuk is, is dat dit nog steeds bestaat en favoriet is, ook bij mijn kleindochter.

  Ze heeft nu haar verlanglijstje gemaakt en daar staat ”My little pony’ op.
  Aangezien ze daar nog niks van heeft zou ik daarvoor kiezen:
  My Little Pony speelset: Zingende en Skatende Sunny Starscout van 22,5 cm groot met afstandsbediening, uit de film A New Generation. Een speelfiguur met 50 reacties en lichtjes. ziet er geweldig uit!

  Daarbij zou deze set voor mijn kleinzoon fantastisch zijn; hij is gek op Lego (heb ik trouwens vroeger ook nog mee gespeeld 😀 ).
  LEGO 76387 Harry Potter Zweinstein: Pluizige Ontmoeting Kasteel Speelgoed, Set met 3-Hoofdige Hond Figuur & 3 Poppetjes

  Natuurlijk deden wij ook altijd ”Mens erger je niet” en ”Ganzenbord” .

  Daarom tot slot, zodat ze samen ook nog kunnen spelen, zou deze leuk zijn:
  Goliath Let’s Go Fishing Original (Ml)

  Ik weet de kans is klein, maar het zou echt super zijn!
  Ik ga duimen (Y) (Y) (Y) ………

  Groetjes, Anita

 53. Ik zou voor mezelf de LEGO bos bloemen (nr 10280) willen winnen, en dan voor mijn dochter De LEGO Friends kermis (41685)
  Heerlijk, samen bouwen!

 54. Mijn favoriete speelgoed was vroeger een monchichi aapje dat ik van een oom heb gekregen die eigenaar van een speelgoedwinkel was. Ik heb begrepen dat ze nog steeds bestaan en als ik de bofkont ben die deze hele mooie prijs mag winnen, dan ga ik op zoek naar zo’n aapje.

 55. Ik wilde vroeger zo graag een Barbiehuis…maar werd afgescheept met een tweedehands houten huis wat door moest gaan voor het suikerzoete roze huis wat ik voor ogen had! Ik zou met de cadeaubon wel raad weten: PESTAS Houten Domino stenen en TEGU DDV-OGL-411T “DareDevil” magnetisch houten blok!

 56. Ikzelf speelde graag met lego en spelletjes.
  Voor onze kids doe ik graag mee voor volgend speelgoed uit de lijst:
  1. dobble
  2. Melissa & Doug Rijgkralen in primaire kleuren
  3. Tegu ZIP ZAP Magnetische Houten Blok Set
  4. Nerf Elite 2.0 Commander RD-6-blaster, 12 officiële Nerf-darts, draaiende trommel met 6 darts, ingebouwde aanpassingsmogelijkheden
  5. Barbie FWV25 Dreamhouse Adventures – Barbie gaat op Reis pop
  Fingers crossed!

 57. De Barbie ambulance en het spel Jenga de kids waren er heel erg snel uit nu hard duimen dat ik ze hiermee kan gaan verwennen

 58. Een mooie grote baby pop en knutsel spulletjes vond ik als kind geweldig om te krijgen.
  Mijn oppas meisjes maak ik graag blij met Barbie

 59. Ik was verslaafd aan t rolschaatsen en vond t zalig om met vrienden door de wijk te crossen…. Zou dat wel weer heel graag weer doen, dan samen met mijn dochter. Moet toch zo iets zijn als fietsen, en verleer je nooit 🙄

 60. Ik had vroeger zo graag een kleine Nintendo spelcomputer gehad! Maar nooit gekregen…
  Om tegemoet te komen aan mijn eigen kleine ik en mijn kinderen zo een verlangen te besparen, zou ik onze zoon verrassen met een mooie legoset, zoals de trein en onze dochter met K3 rolschaatsen! Liefs!

 61. Papieren aankleedpop of van die raamstickers en die kon je ook kleren opplakken.

  Dan kies ik voor de mooie Barbie Droomcamper speelset, wat zal mijn nichtje hier blij mee zijn.

  1. Lego was vroeger mijn favoriete speelgoed… en nu nog! En ook van mijn zoon en dochter. Zelfs mijn vrouw begint voorzichtig mee te doen. Met die bon zouden we een hele mooie doos kunnen kopen om met zijn vieren als gezin te bouwen!

 62. Ik speelde graag met poppen! Uit de lijst van100 hebben mijn 4 kinderen voor Majorette 212059989 – Super City Garage gekozen. Ze zeiden mama! is groot genoeg voor iedereen om geen ruzie te maken met elkaar hihi😉

 63. Ik wilde vroeger altijd een poppenhuis, dat leek me zo ontzettend leuk.
  We zouden nu gaan voor PLAYMOBIL Dino Rise T-Rex: gevecht der giganten voor onze Rens en Spin Master Present Pets – Fancy voor onze meisjes

 64. Mijn favorieten waren altijd de gezelschapsspellen. Ons dochtertje is nu nog niet zover, voor haar doe ik mee voor de Vtech artikelen uit de lijst

 65. Wat ik vroeger super graag wilde hebben, maar niet gekregen heb zijn rolschaatsen. Mijn voeten groede te snel zei mijn moeder. Dus ik kreeg kaplaarzen met uitschuifbare rolschaatsen die ik aan mijn laarzen kon vastbinden.
  Graag wil ik dit speelgoed winnen voor mijn kinderen.
  LEGO 60295 City Stuntz Stuntshow Arena Bouwset met 2 Monster Trucks

  Mattel Uno Minecraft Card Game

  999 Games – Keer op keer Dobbelspel

 66. We speelden vooral met een elastiek, hinkelen en springtouwen, maar ik ben dan ook al oma 😉 Graag wil ik meedoen voor mijn kleinkinderen, het prinsessenkasteel van Playmobil staat bovenaan het verlanglijstje en staat ook nog eens in de top 100

 67. Ik ben inmiddels 47 en had als kind de poppen van the A team , en nu is het zwarte busje uitgebracht door playmobile hoe geweldig is dat

 68. Wat leuk om dat speelgoed van al die decennia terug te zien op de foto bij Amazon. Bij de jaren 80 zie ik een Troetelbeer erbij, die vond ik erg leuk.

  Van de huidige top 100 zou ik graag mijn dochter heel blij maken met het Lego Friends set van de magische kermisachtbaan. Mijn zoon zou het Jenga Fortnite spel te gek vinden.

 69. 61 jaar en mijn speelgoed wat een plastic zwaar(99 cent) en zelfgemaakte geweer een lat met een spijker dat was het want we hadden daar geen geld voor
  als ik deze waardebon win ga ik een mooi cadeau voor ons eerste kleinkind Riv kopen

 70. Zo’n mini keukentje van nog geen 30cm op tafel waar je echt op kon koken vond ik helemaal geweldig,

  Voor nou zou ik de spellenkast wel graag opleuken met Exploding kittens
  Ticket to ride
  Qwixx
  Regenwormen
  Keer op keer
  Kezenspel

 71. Om te beginnen
  Wat een leuke prijs kan je hier winnen
  Vroeger had ik zo’n klein metalen keukentje waar ook kleine pannetjes bij zaten
  Ik maakte dan eten klaar en het waren m’n broertje en zusje die het dan zogenaamd op aten.
  Knikkeren vond ik ook heel leuk en spelen met mn Barbiepop.
  Dat vond ik toen helemaal top.
  Voor mijn kleinzoon van 5 en m’n kleindochter van 4 jaar
  Zou ik gaan voor de camper van barbie en de barbie met afrohaar.
  Ze vinden het allebei heel erg leuk om met barbie en om met Ken te spelen
  Ze houden er zelfs van om hun speelgoed met elkaar te delen.
  Wat zou het toch leuk zijn als jullie ze zouden verrassen
  Met speelgoed wat zo goed bij ze zou passen.
  Groetjes van een hele trotse oma
  Jacqueline

 72. ik had vroeger een poppenhuis waar ik ontzettend zuinig op was. Hij staat nu bij ons op zolder, want onze meiden vinden het niet zo leuk. IK zou vroeger wel heel graag lego friends willen hebben. Ik speelde ook wel veel met het oude lego van mijn broer die 11 jaar ouder was. Als ik zou winnen zouden we een gezinsspel kiezen en de meiden zullen denk ik wel iets van lego friends kiezen

 73. Ik zou dan het volgende kopen:
  LEGO 60295 City Stuntz Stuntshow en LEGO 76387 Harry Potter Zweinstein: Pluizige Ontmoeting Kasteel

  Mijn dochter vindt Lego geweldig.

 74. ik had vroeger diverse barbiepoppen en een draagbare pickup waar ik graag plaatjes op draaide
  voor kleinzoon quinn zou ik de hotwheels garage kiezen
  en kleinzoon tije zou ik met minecraft verrassen
  dit is echt een bedrag dat je even uitpakken mag

 75. ik had vroeger een mini fornuisje waar je een waxinelichtje in kon doen.
  op deze manier kon je iets bakken in de mini pannetjes.
  met veel geduld had je na een half uurtje een mini pannenkoek (hap slik weg).
  dat was echt mijn favoriete speelgoed.

  nu zijn mijn favoriet voornamelijk spellen, jenga bv
  heerlijk om samen te spelen

 76. vroeger speelde ik vaak met Bambino blokken, ook mijn kinderen spelen hier weer mee, ook al heet het anders nu
  Ik zou graag PLAYMOBIL City Life Ingerichte ziekenhuis vleugel aanschaffen als ik zou winnen

 77. Ik ben opgegroeid in de jaren ’80. Ik had vroeger vaak ruzie met mijn 15 maanden jongere broertje en samen spelen ging meestal niet lang goed. Hij kon heel slecht tegen zijn verlies. De spellen die wij o.a. hadden waren Onderuit, Spookslot en Wie is het? en dat vloog regelmatig door de kamer.

  Met LEGO spelen ging wel langer goed. Wij bouwden dan dorpjes met huisjes, winkeltjes en zo. Wij hadden veel gekregen LEGO, want nieuwe LEGO was te duur. Ik kan me herinneren dat ik vroeger als nr 1. op mijn verlanglijstje een kermis/draaimolen van LEGO heb gezet. Die kreeg ik niet want dat was te duur. Ik zou dolgelukkig zijn geweest als ik de LEGO 41685 Friends Magische Kermisachtbaan had gekregen.

  Mijn zoontjes spelen ook graag met LEGO, vooral de jongste. Harry Potter, Ninjago, Mario en Minecraft zijn favoriet. Hij is aan het sparen voor de LEGO NINJAGO Hydro Bounty. Deze kost bijna € 100! Mocht ik de Amazon-bon winnen, zou ik dit voor hem kopen. Hij wordt 13 januari 8 jaar.

 78. Ik zelf heb niet zoveel wensen maar mijn dochter zou wel heel graag Harry Potter Lego willen winnen. Ze is allerlei pakketten bij elkaar aan het sparen, zo leuk!! Mijn zoontje zou graag een nieuwe stunt step willen winnen, hij is een echt stunter!

 79. Wat een leuk overzicht zo bij elkaar! Heel veel herkenbaar speelgoed, en als ik iets zou noemen wat echt leuk zou zijn, dan noem ik de rubiks cube. Dat is echt een leuke kubus voor jong en oud! Ik zag laatst een dame van 81 die er een gekocht had zodat ze haar hersenen kon blijven trainen. Ook bij kinderen is de rubiks bij vlagen erg populair. Ja, ik wil ‘m 😉 en daarnaast natuurlijk een leuk bordspel.

 80. Ik wil niet ontevreden over komen, wij hadden niet veel geld maar ben nooit iets te kort gekomen. Het liefste dat ik vroeger graag v.w.b. speelgoed had gekregen, was een elektrische racebaan. Mijn neefje en nichtje zou ik het meest plezier doen met een skateboard, bij hun vriendjes hebben ze een skateboard waar ze heel leuk mee spelen.

 81. Mijn favoriete speelgoed van vroeger waren de Matchbox autootjes.
  Nu zou ik voor de Lego gaan, vinden mijn kinderen dan toch wel wat leuker.
  Doe graag mee.

 82. de LEGO 42128 Technic Robuuste Sleepwagen Met Kraan, en het restant wat boven de prijs komt wil ik zelf wel bijlappen. dit is een mooi item om veel te leren voor onze zoon

 83. Ik zou graag de LEGO Hydro Bounty willen winnen.
  Mijn neefje zou er zo blij mee zijn, het valt net binnen de 100 euro en het zou me dan toch een AMAZONnige dag worden!!

 84. Wauw, ik loot graag mee! Ik heb hier een grote LEGO-fan thuis dus ik zou sowieso gaan voor Lego. Bv. de Lego City Stadscentrum Bouwset en Harry Potter Zweinstein.

 85. Mijn favoriete speelgoed was Barbie, ik had er een met stewardessen kleding. Samen met haar vriendje Ken en het zusje van Barbie: Skipper en haar vriendje Ricky speelden ik allerlei scenes. uren kon ik daar zoet mee zijn.
  Wat ik nooit heb gekregen omdat daar het geld niet voor was, was een mooi groot poppenhuis.

  Graag zou ik voor mijn LEGO 41685 Friends Magische Kermisachtbaan Speelset willen winnen.

 86. Mijn vrouw en ik halen heel erg vaak wat van Amazon.nl. Meestal voor de kids maar soms ook voor ons.
  We slagen qua lego en bordspellen altijd het beste. Perfecte service en verzending bij Amazon, vandaar dat we ook vaak terugkomen. Voor de feestdagen komt een bon van €100 dan natuurlijk altijd goed van pas!
  Ik weet zeker dat de kinderen daar heel veel mooie Lego en spelletjes voor onze spelletjesavond van kunnen vinden! 🙂

  Hopen op een heel klein gelukje!

 87. Helaas wordt de lijst met cadeaus geblokkeerd, omdat deze niet veilig zou zijn… Maar ik zou voor mijn kinderen heel graag iets van Lego winnen.

 88. Voor mij is dat “LEGO 71387 Super Mario Avonturen met Luigi Starter Bouwset, Interactief Speelgoed voor Kinderen vanaf 6 Jaar”, omdat ik vroeger met LEGO (o.a.) heb leren spelen en met Mario heb leren gamen en nu de cirkel rond is, want de kids spelen met beide, geweldig!

 89. Ik speelde altijd met de Lego van mijn broertje. Dat vond ik geweldig, en ik maakte vooral “meisjesdingen” zoals huisjes en parken enzo.
  Nu heb je heel erg leuke meiden Lego: hadden ze dat vroeger maar..!
  Als ik deze fantastische prijs win, dan wordt het lastig kiezen, maar dan wordt hij opgemaakt aan Lego! En… als ze het hebben.. een uitbreidingsset voor het geweldige spel Dixxit!

 90. Pappa, mamma en dochter Tirza zijn alledrie gek op LEGO! Het LEGO-Friends Heartlake winkelcentrum staat hoog op het verlanglijstje van onze kleine meid, en paps en mams helpen met liefde een handje mee om hem te bouwen. Net als vroeger!

 91. Ik speelde heel graag met mijn barbies en het door opa gemaakte poppenhuis.
  Voor mijn kinderen zou ik graag een mooie LEGO doos kopen, of magformers want die lijken me ook zo leuk.

 92. Ik speelde als kind heel veel met de stoere, mannelijke “variant” van Barbie : “ACTION MAN”.
  Voor mijn kleinzoon (maar ook een beetje voor mezelf) zou ik de Lego technicus robuuste sleepwagen kopen om samen heel wat uurtjes bouwplezier te hebben.

 93. tijdens deze onvoorziene tijden, hebben we terug leren spelen met elkaar, dus kaartspelen van 999 games, zijn top , ook andere gezelschapsspellen , we gaan er voor en willen het in de toekomst even gezellig houden met zijn allen

 94. Monopoli , lego en MInisteck allemaal pure nostalgie, we hebben nog de doos Monopoli van mijn hoogbejaarde grootouders toen zij jong waren, en de Ministecks van mama toen ze klein was, ik wil mijn kids ook verrassen met nostaligie van vroeger,
  Lego is voor mijn broer die vroeg altijd hetzelfde voor verjaardagen en Sint en Kerstmis, Lego 🙂

 95. Mijn favoriete speelgoed was vroeger altijd LEGO en ik ben heel blij dat mijn zoontje Bart dat naast computerspelletjes ook echt geweldig vindt. Ik maak heel graag kans op die Amazon cadeaubon om zijn grote wens in vervulling te mogen laten gaan: Een LEGO City trein! 🤩🍀🚃🎁🤞🏼🍀

 96. Klein traumaatje aan over gehouden: ik wil de alles, maar dan ook echt alles van Barbie: het poppenhuis, de auto, de keuken, het zwembad, noem maar op! Uiteindelijk heb ik wel enkele dingen gekregen en onwijs veel mee gespeeld. Jaaaaren later snapte ik pas dat je ook niet alles kunt krijgen wat je hartje begeert… 😉 Deze cadeaubon komt zeker weten goed van pas: er staan heel wat spelletjes op het verlanglijstje, zoals Ticket tor Ride, Uno, Monopoly, Rummikub,… Deze bon gaan we goed en leuk besteden!

 97. De link naar de top 100 werkt bij mij niet, maar mijn favoriete speelgoed was (en is nog steeds) Lego. Ik zou van die €100 leuk speelgoed kopen voor de vluchteling kinderen die we helpen.

 98. Uit de lijst top 100 zou ik gaan voor Cluedo Leugenaars. Ik kan me namelijk herinneren dat ik in het verleden dit spel jaren op mijn wensenlijst had staan.

 99. Ik was vroeger als klein meisje al helemaal fan van Lego en ik zou nu heel graag alles van de Lego Mario set willen verzamelen.

 100. Ik tekende en kleurde het liefst als kind, dus stiften en kleurpotloden waren mijn favoriet. Wat ik echt wilde maar niet kreeg was LEGO.

 101. Als je uit een groot gezin komt , heb je niets te willen en moet je blij zijn met wat je krijg. Wij hadden dus letterlijk niets. Van buren en het leger der Heils kregen wij cadeautjes . Dat is nu gelukkig anders. Knikkeren en bussenlopen bandstoepen en steltlopen dat deden we graag.ach en toch ook wel weer andere spellen zoals hoelahoepen ballen en bikkelen. Op de een of andere manier vermaakte we ons heel goed met het speelgoed wat we hadden. Maar nu is er ander en mooier speelgoed. De kinderen hebben Lego en Pokemon en magiccarts. Dat is wat ik zou willen Pokemon en Lego . Daar kun je zo veel mee doen.

 102. ministeck vond ik vroeger geweldig en ook dat zou ik graag winnen zodat ik mijn kleinkinderen er ook van kan laten genieten…. uiteraard samen met mij 😉

 103. ik zou wat lego van harry potter, lego friends en de playmobil camper uitzoeken voor onze kleinkinderen

  Ik zelf vinde het winkelcentrum van lego friends het leuks. In min kindertijd was dat er nog niet

 104. LEGO zijn de kinderen gek op, ik vind deze erg leuk voor de kinderen =

  De LEGO Store openen
  4,7 van 5 sterren 6.128 Recensies
  LEGO 60197 City Trains Passagierstrein Bouwset, Motor op Batterijen, Rails en Accessoires voor Kinderen van 6 Jaar en Ouder

  Groetjes van Anneliese de Waal

 105. Gaaf! Mijn zoontje speelt veel met Playmobil en ik zou daarom voor dat soort sets kiezen. Bv het Family Fun Dierenpark en het Ponypark

 106. Harry Potter lego! Dat hadden ze nog niet toen mijn dochter de Lego-leeftijd had. Maar ik weet zeker dat ze er nu weer mee gaat spelen als grote Potter-Fan! En ik zelf ook 🙂

 107. Ik was heeeelemaal gek op mijn Furby. Niets was leuker dan dat! Ik zou gaan voor de Barbie ambulance en het Ticket to ride spel.😍

 108. My little pony daar heb ik vroeger heel wat mee gespeeld en ook wel met Playmobil.
  Nu doe ik graag mee voor mijn kinderen. Het zou een geweldige verrassing zijn als ik iets voor beide kan uitzoeken.
  – Stratego (bordspel)
  – My Little Pony speelset: Zingende en Skatende Sunny Starscout
  – Whitegoblingames WGG1333 WGG1333 Bordspellen ( als het niet op voorraad is dan de Nerf Elite 2.0 Commander RD-6-blaster, 12 officiële Nerf-darts)

 109. Ik kocht van mijn zakgeld altijd Pokemonkaarten. Had ik ze maar bewaard 25 jaar geleden ……
  Een knuffel wilde ik ook, maar mijn moeder vond dat altijd stofdingen, dus mocht ik winnen, dan gaat die mooie Pokemonknuffel er zeker komen.

 110. Wat leuk!!
  Heel graag maak ik kans, dan kan ik iets doen voor mijn lieve neefjes en nichtgjes met wie ik helaas niet kan wat ik zou willen.
  Ik ga voor my all time favorite, Playmobil!

  Bedankt voor de actie en succes voor de deelnemers

 111. Lego vond ik zelf al super en mijn kids nu ook weer. Heerlijk samen bouwen.
  Al ziet de nieuwe lego er toch echt wel anders uit.
  De lego hydro bounty staat hier bovenaan het verlanglijstje😍

 112. Wat een moeilinke keus tussen al dat prachtige speelgoed. Ik zou gaan voor de ZoomiZooz Boomhut voor mijn zoontje van 1,5 jaar.
  En ja tegenwoordig is het speelgoed heel anders dan hoe ik het mij van vroeger herken. Veel interactiever, slimmer, prikkelbaarder, veel moderner.
  Mijn lievelingsspeelgoed was vroeger het knutselen. Vingerverven, tekenen, kleuren. Ik kon uren creatief bezig zijn. Ik hoop als mijn zoontje wat ouder is, dat ik hem toch ook op zo’n creatieve manier kan stimuleren.

 113. Wat een leuke actie! Ik zou voor spelletjes gaan. Ticket to ride Europe…Rummikub bijvoorbeeld. Altijd gezellig om samen te spelen. Ik heb vroeg veel gespeeld met Playmobil & Dierenvriendjes. En Barbies niet te vergeten.

 114. Ik vond vroeger Lego altijd geweldig en mijn zoon en dochter vinden dat nu ook superleuk. De trein zou heel leuk zijn maar dan is het bedrag al wel ver op dus misschien zou ik dan eerder kiezen voor 2 Lego City dozen.

 115. ik ben altijd gek geweest op het spel rummikub en speel regelmatig dit nog met mijn kinderen

  Voor mijn dochter zou ik gaan voor
  LEGO 41685 Friends Magische Kermisachtbaan Speelset,

 116. Ik zou heel graag Harry Potter Lego willen winnen aangezien zowel de tweeling die 5 december jarig is als ik hier helemaal weg van zijn 😀

 117. Wat ze van mij niet mogen is al hun geld omzetten in Pokémon plaatjes. Ze geven ze weg of ruilen ze oneerlijk. In het begin heb ik wat pakjes gekocht. Maar er is nog maar 1/3 van over. En ze zijn helemaal gekreukeld. Ik hou meer van duurzaam speelgoed, waar ze nog even vooruit mee kunnen. Ik denk dat ze heel gelukkig worden van een leuk spel, Monopoly Frotnite en LEGO gaat ook nooit vervelen Waterdragon, dat is wel erg cool.

 118. In de jaren 90 waarin ik ben groot geworden waren Flippo’s een enorme rage, en ook knikkerden we er op los op het schoolplein. Thuis speelden we met Belville, ook wel meisjes lego en te vergelijken met het huidige Friends lego.

  Nu heb ik een 6-jarig zoontje en beleef ik mijn eigen jeugd opnieuw. Hij is gek op Lego en bouwen in het algemeen. Hij heeft recent Geomax ontdenkt en K’nex. Er is ook zoveel leuks, dat het lastig is om favorieten te kiezen.

  Mochten we tussen al deze enthousiaste reacties kans maken dan gaan wij voor een gezelschapsspel als Ticket to Ride of voor een mooie doos Lego/K’nex of Geomax. Dit alles is tijdloos en dat vind ik erg belangrijk bij aanschaf. Hoe langer we er plezier van hebben hoe beter.

  Groetjes, Carmen

 119. Wauw, wat een fantastische actie. En wat superleuk om al dat ouderwetse speelgoed weer eens te zien. Ik wilde vroeger heel graag een Barbieauto, maar die heb ik helaas nooit gekregen. Uit de top 100 lijst van nu zou ik graag de LOL Surprise Tweens FANCY GURL Modepop en de LEGO 71387 Super Mario Avonturen met Luigi Starter Bouwset willen

 120. Playmobil Princess kasteel zou ik graag gaan kopen van de 100 euro shoptegoed.
  Zelf altijd veel met de babyborn gespeeld. Blijft na al die jaren nog steeds prachtig mooi speelgoed.

 121. Ik zou graag kans willem maken op de Barbie camper. Mijn buurmeisje had in de jaren 90 een Barbie boot en daar kon je ook drankje in mixen. Dus de raarste combinatie werden er gemaakt maar wat was ik lichtelijk jaloers op die grote fel roze boot. Maar helaas ik heb hem nooit gekregen van mijn ouders

 122. Zelf was ik altijd dol op verkleden, had verschillende verkleed outfits en vonmbineerde die ook heel “stijlvol” 😉 Doolhof en rummikub, my little pony & ook de houten kralen om te rijgen ken ik nog goed. Ik weet zeker dat mijn dochtertje er ook heel blij mee zou zijn. En met dit prachtige kado kunnen we mijn meiske enorm verrassen met heel veel moois!!!

 123. shoptegoed altijd mooi meegenomen , ik had vroeger niet veel speelgoed , buiten een pop en een monopoly en nog wat kleinigheden daar waren we al blij mee, we hielden ons bezig met knikkeren, hinkelen, elastieken en veel buiten spelen, de tijd is nu veranderd en weten ze niet met wat eerst spelen, lego daar spelen mijn kleinkinderen veel mee en mogen dan bij winst zelf een doos uitkiezen

 124. Oeh, dat is wel heel lastig kiezen!
  Maar toch met moeite een lijstje gemaakt:
  – Harry Potter Zweinstein: Pluizige Ontmoeting Kasteel Speelgoed
  – Play-Doh Kitchen Creations Candy Delight
  – LEGO 41685 Friends Magische Kermisachtbaan Speelset

  Ikzelf wou vroeger altijd graag die speelboom. Die had ik ooit, maar is helaas door een brand verloren gegaan. Dat heb ik altijd heel jammer gevonden!

 125. Uit mijn kindertijd zie ik zeeslag in de lijst staan, superleuk! Die zou ik kopen. Al moet ik zeggen dat ik polly pocket ook erg leuk vind en volgens mij is dat nog steeds leuk!

 126. Diddl was mijn favoriet vroeger! Nu zou ik gaan voor Monopoly Elektronisch Bankieren en de Jan van Haasteren puzzels. Verder misschien om bij te leggen voor een Nintendo Switch (voor mijzelf ;))

 127. Heel gaaf ! Zie zoveel leuke dingen die ik vroeger wilde en soms wel soms niet kreeg en nu graag aan mijn dochter wil geven. Vooral baby born en de volgende stap is barbies binnenkort.
  Ik zou gaan voor de volgende uit de lijst:
  de Barbie FBR34 Droomcamper speelset twv 99,99

  de kidscraft poppenhuizen staan op nr. 1 op de verlanglijst van deze mama voor haar dochter…maar die valt net buiten het 100 euro budget; maar met het winnen van een kadobon denk ik dat we dan bij leggen en hiervoor zouden gaan.

 128. Mijn favoriete speelgoed, wat lastig!
  Ik speel graag Animal Crossing op de Switch, maar van de 100 euro zou ik bordspellen kopen. Heerlijk om nu het vroeg donker wordt in de avond een spelletje te spelen met het gezin.

 129. Ik wilde altijd heel graag een spelcomputer, maar kreeg hem nooit. Ik speelde dan ook meestal bij kinderen uit de klas die er wel eentje hadden 😉

 130. Gaaf! Na wat puzzelen gekozen voor:
  – LEGO 60197 City Trains Passagierstrein Bouwset, Motor op Batterijen, Rails en Accessoires voor Kinderen van 6 Jaar en Ouder (89,95)
  – Melissa & Doug 14196 herbruikbare stickerblok-habitate, meerdere kleuren (6,49)

 131. Wow voel me zelf weer een kind nu!

  – LEGO 60292 City Stadscentrum Bouwset met een Speelgoedmotor, Fiets, Vrachtwagen, Rijplaten en 8 Minifiguren (74,98)
  – Jumbo 19001 Jan van Haasteren De Storm & Safari 2in1 1000 stukjes – Puzzel 1000 stukjes – Puzzels – Volwassenen – Nederlands (17,49)
  – 999 Games – Beverbende Kaartspel – vanaf 6 jaar – Een van de beste spellen van 2009 – Ann Stambler en Monty Stambler – Draften – voor 2 (7,49)

  Duimen dus! 😀

 132. Ik mocht nooit een Barbie hebben helaas, mijn ouders vonden dit een vertekend beeld geven over hoe een meisje/vrouw eruit ziet. Als ik zou winnen zou ik kiezen voor Stratego en de Barbie Ambulance

 133. Mijn favoriete speelgoed was vroeger eigenlijk het monopoly spel. Eindeloze potjes gespeeld. Maar ook op eerdere leeftijd de racebaan met van die achteruittrek autootjes die dan door de looping gingen.

  En wat ik altijd wel had willen hebben was een elektrische trein. En laat ik die nu in de top 100 staan. Zou toch wel super zijn die te winnen:

  De LEGO 60197 City Trains Passenger Train Construction Set, Battery Powered Motor, Rails and Accessories
  https://www.amazon.nl/-/en/dp/B078K44BP8/ref=sr_1_8?pf_rd_i=27111236031&pf_rd_m=AC5DXSR5G8JPX&pf_rd_p=0c164da3-adeb-4d4d-8287-a173aa4715ee&pf_rd_r=7NZRPFQHR0DK15R9KD7H&pf_rd_s=merchandised-search-5&pf_rd_t=101&qid=1637749085&s=toys&sr=1-8

  En in combinatie met het spel Regenwormen van 999 games, wordt het hier gezellig spelen.
  https://www.amazon.nl/-/en/dp/B017UAM136/ref=sr_1_7?pf_rd_i=27111236031&pf_rd_m=AC5DXSR5G8JPX&pf_rd_p=0c164da3-adeb-4d4d-8287-a173aa4715ee&pf_rd_r=7NZRPFQHR0DK15R9KD7H&pf_rd_s=merchandised-search-5&pf_rd_t=101&qid=1637749275&s=toys&sr=1-7

 134. Leuke actie, ik maak graag kans (: Het geld zou ik spenderen aan heel veel leuke gezelschapspelletjes, monopoly staat op het lijstje.

 135. Mijn favoriet was Barbie en alles wat er bij hoorde. Alles is naar mijn nichtjes gegaan. Met 2 zoontjes zitten wij helemaal in de Lego, dus wat ze graag willen winnen van Lego is de Hydro Bounty.

 136. Maak graag kans, leuke actie. Uit de top 100 lijst zou ik kiezen voor: Rummikub The Original Classic, 999 Games – Regenwormen Dobbelspel, Keer op keer Dobbelspel en Clever Dobbelspel,
  Jumbo 19001 Jan van Haasteren De Storm & Safari 2in1 1000 stukjes, Nerf Elite 2.0 Commander RD-6-blaster, 12 officiële Nerf-darts

 137. Lego is en blijft favoriet, vroeger bij mij en nu bij de kinderen. Ook heb ik zelf veel met Ministeck gespeeld, dat doe ik nu ook samen met onze meiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.