Educatief speelgoed heeft, zeker in dit gekke jaar, behoorlijk terrein gewonnen. Steeds meer mensen vinden het interessant om thuis ook op een educatieve manier met hun kids aan de slag te gaan, in plaats van alleen maar op een (re)creatieve manier. Ik deel mijn favoriete educatieve speelgoed met jullie!

Squla Familiebordspel – voor groep 4-8 + ouders

Speel met je ouders het Squla bordspel! Een spannend vraag- en antwoordspel voor de hele familie. De vragen in de categorieën taal, rekenen, geschiedenis, natuur & techniek en aardrijkskunde zijn op het niveau van de spelers. Inclusief scoreboekje en leuke Squla-ogen als pionnen.

Meer informatie vind je hier.

Electro Wonderpen Ontdek de Dino’s

Electro Wonderpen Ontdek de Dino’s is een educatief vraag- en antwoordspel speciaal ontworpen voor kinderen van 2 jaar en ouder. Electro biedt al tientallen jaren veel speel- en leerplezier door middel van educatieve thema’s in combinatie met slimme elektronica: een leuke manier om te leren over dinosoorten, overeenkomsten, verschillen, kleuren, vormen, silhouetten en nog veel meer! Vind het juiste antwoord op iedere vraag. Raak met de punt van de pen het antwoord aan. Als het antwoord goed is, hoor je een muziekje en gaat het lampje branden.

Meer informatie vind je hier.

Goula Logic City

Met dit spel ontwikkel je het ruimtelijk inzicht van jouw kind. Maar liefst 45 opdrachtkaarten bieden telkens weer een nieuwe uitdaging voor kleintjes vanaf 3 jaar.

Meer informatie vind je hier.

Ravensburger Eerste woordjes

Bij dit spel leren de kinderen welke letters bij welk woord horen. Dat is een belangrijke voorwaarde voor het leren lezen. Dankzij de verschillende puzzelstukken kun je zien of de woorden goed zijn samengesteld. De verschillende spelregels zijn aangepast aan alle ontwikkelingsfasen die het kind doorloopt.

Meer informatie vind je hier.

Goula Rijgspel hout

Rijg de veters door de gekleurde lijnen. Bevorderd de hand-oogcoördinatie. Spelenderwijs leren dor het combineren van kleuren en vormen. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Meer informatie vind je hier.

Goula Gekleurde Ringen

Koppel met dit leuke, leerzame spel de nummers aan de gekleurde ringen en stippen. Met dit spel wordt op een interessante manier kennisgemaakt met getallen. Ideaal voor nieuwsgierige kinderen!

Meer informatie vind je hier.

Microscoop ” Science screen set “

Deze microscoop is zeer educatief voor uw kinderen. De beelden komen op het grote scherm van 22 cm en er kan gefocust of vergroot worden in 30x, 40x, 60x en 80x. Dit is een 69-delige set met 24 blanco labels, 24 deksels voor objectglaasjes, 10 glaasjes, 2 geprepareerde glaasjes, 1 kweekbakje, 1 petrischaal, 1 reservelampje, 1 roerstaafje, 1 schroevendraaier, 1 pipet, 1 pincet en 2 verzamlflesjes. Werkt op 3 C-LR14 batterijen (niet meegeleverd).

Meer informatie vind je hier.

KNEX Education: Tandwielen en Versnelling

De set Tandwielen van K’NEX® Education is gemaakt om kinderen te laten kennismaken met de wetenschappelijke concepten van tandwielen en Versnellingen.
De kinderen krijgen de kans om vaardigheden op te doen aan de hand van een praktische aanpak op basis van vragen om meer te leren over werking en concepten, terwijl ze wetenschappelijke principes in actie bouwen, onderzoeken, bespreken en evalueren. De Docentenhandleiding bevat de nodige informatie en bronnen die leerlingen nodig hebben om een beter inzicht te krijgen in wetenschappelijke concepten en om hun vragen te gebruiken als basis voor een actieve en nuttige leerervaring. Deze set bevat ook vervolgactiviteiten om de concepten nog grondiger te bestuderen.

Meer informatie vind je hier.

Science4you Zeepfabriek Mini

Met deze zeepfabriek kun je je eigen zeepjes maken. Met deze set maak je verschillende zeepjes in je eigen kleur, eigen vorm en eigen geur. Experimenteren is altijd leuk maar als je er ook nog is iets aan hebt is het natuurlijk nog leuker.

Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.