Eigenlijk schrijf ik nooit over mijn kinderen. Tuurlijk heb ik het weleens over ze in blogs, maar over hun persoon zelf gaat het vaak niet echt. Voor dit artikel wil ik toch een klein kijkje geven in ons leven. Wij hebben namelijk een speciaal mannetje van bijna 5 jaar, welke nog volop in de onderzoeken zit, om te kijken wat er met hem aan de hand is. Kom ik direct op het punt waarom ik het XXL Aankleedkussen van KidZ ImpulZ graag wilde reviewen…hij past namelijk niet meer op een normaal formaat aankleedkussen én is nog niet zindelijk.

Groter, stoerder en zachter

Het XXL aankleedkussen van KidZ ImpulZ is groter, stoerder en zachter en verkrijgbaar in meer dan 25 prachtige kleuren. De afmeting van het XXL aankleedkussen is 90*50 cm en deze is dus maar liefst 20 cm langer dan een normaal formaat aankleedkussen. Het kussen is gemaakt van nylon, wat ervoor zorgt dat hij lang mee kan en dus een duurzame keus is. Als je kind het aankleedkussen niet meer nodig heeft, dan kun je hem ook prima inzetten als lekker speelkussen!

Flexibel, goed te reinigen, veilig en navulbaar

Het aankleedkussen XXL is maar liefst 10 cm dik en gevuld met polystyreen korrels, welke het kussen flexibel maken. Het kussen vormt zich naar het lichaam van het kindje dat erop ligt. Daarnaast kun je het kussen, indien gewenst, navullen met de speciale korrels. Er gaat 50 liter in één kussen! Ook maak je het kussen gemakkelijk schoon met een vochtige doek, wat handig is bij ongelukjes! De omgekeerde rits aan de buitenzijde en de 2e rits aan de binnenzijde zorgen ervoor dat kinderen niet zomaar bij de vulling kunnen komen. Ook nog een fijn weetje; de speciaal ontwikkelde midden-naad zorgt voor stabiliteit. Het kindje kan en wil waarschijnlijk minder snel en makkelijk omdraaien.

Hoezen en banden

In principe is een hoes niet nodig voor het aankleedkussen XXL, omdat je deze gemakkelijk afneemt met een vochtige doek. Toch zijn er altijd mensen die een hoes wel een fijn idee vinden, dus deze zijn dan ook speciaal voor het XXL aankleedkussen ontwikkeld en verkrijgbaar in badstof. Het jammere van een hoes is wel, dat je het kussen dan niet meer goed kunt zien. Hierom zijn er, naast de hoezen, ook nog speciale banden verkrijgbaar, welke het kussen beschermen in het het zogenoemde risicogebied. Je ziet dan nog wel hoe mooi het kussen is, maar je hebt net dat extra stukje bescherming wat je eventueel zoekt. De hoezen en banden kunnen in de wasmachine en zijn verkrijgbaar in een heleboel toffe kleuren. Wij gebruiken zelf geen hoes of band. Ik leg, indien er een flinke luier moet worden verschoond, gewoon een luierdoek op het kussen!

 

Aankleedkussen XXL met naam

Wij kregen een kussen waarop de naam van onze kleinste man geborduurd is. Dit geeft natuurlijk net dat beetje extra en dit maakt het ook een erg leuk cadeau voor iemand die net een kindje heeft gekregen. Je kunt zelf de kleur en het lettertype kiezen. De naam komt schuin in een hoek van het aankleedkussen te staan.

Onze mening

Onze kleine man vond het de eerste paar keer een beetje spannend om op het grote kussen te liggen. Dat hoeft natuurlijk niet bij ieder kind zo te zijn, hij reageert bij nieuwe wel vaker een beetje anders. Nu hij eraan gewend is, merk je dat hij het prettig vind omdat hij niet meer half op de houten commode ligt. Ook na het douchen is liggend afdrogen een stuk makkelijker, omdat hij lekker warm op het kussen ligt. Natuurlijk moet hij zijn benen wel omhoog houden tijdens het verschonen, maar hij ligt van z’n hoofd t/m z’n billen in ieder geval zacht.

Wij zijn erg blij met het aankleedkussen XXL van KidZ ImpulZ en stiekem had ik deze natuurlijk al veel eerder willen hebben. Wij gaan er nog een hoop plezier van beleven en hopen dat hij, als de kleine man wel zonder luiers kan, een mooi plekje in onze woonkamer kan krijgen om lekker op te zitten en te spelen.

63 gedachten over “Review: KidZ ImpulZ Aankleedkussen XXL

 1. Super handige kussen voor onze twee mannen. Omdat grote broer van 2 jaar alles nieuw krijgt zou het leuk zijn om de kussen voor z’n broertje Shane te winnen. Uiteraard zullen ze allebei gebruik van maken, want de oudste is nog niet zindelijk. De kleur Camel vind ik het mooist hij ons interieur passen.

 2. Handig dit multi functionele aankleed kussen XXL, ik wil hem graag winnen voor mijn dochter, die in mei, gaat bevallen van haar eerste kindje.

 3. Wat een leuke actie!
  Vanaf volgende maand pas ik op mijn kleinzoontje Abel, zo heeft hij alvast zijn plekje gereserveerd in onze woonkamer.
  Een gepersonaliseerd aankleedkussen : leuk cadeautje van de Sint

 4. Ik ga voor de legergroene voor onze zoon van bijna 1 jaar.
  Hij is super actief, (dus het feit dat ze hier minder makkelijk op kunnen draaien spreekt mij al enorm aan). Het lijkt mij ideaal om deze op bed neer te leggen zodat we zoonlief daarop kunnen verschonen, zonder het risico dat het bed in een waterbed veranderd 😉 En als we het kussen niet meer nodig hebben als verschoon kussen kan hij er lekker op chillen. Super handig!

 5. Ik loot heel graag mee met deze te gekke winactie!
  Ik zou het kussen willen winnen voor onze dochter, ze word over 2 maanden geboren. Ik vind dat ik het wel heb verdiend na deze zwangerschap.
  Mocht ik winnen zal ik de naam mailen, hou het nu nog geheim. groetjes

  1. Olijfgroen past mooi op de kamer van mijn jongste zoon. Het aankleedkussen is gescheurd, maar meneer lijkt nog geen aanstalte te maken om zindelijk te worden. Een nieuw aankleedkussen zal dus fijn zijn.

 6. Wat een leuke actie! Ik zou graag het aankleedkussen willen winnen voor Pit. Het liefst in de lievelingsdier rood!

  Dankjewel voor deze mooie kans om iets te winnen!

  Fijne dag en groetjes, Karen

 7. Ik zou graag de Antraciet kleur willen winnen! Voor ons eerste kindje welke in mei geboren wordt, zo’n aankleed kussen zou super fijn zijn op de babykamer!

 8. Aankleedkussen XXL Lavendel (pastel) met de naam Hailey <3 Ik doe mee voor de kleindochter die van de week geboren is van mijn bff

 9. Gaaf! Leuke naam heeft je zoontje :D!

  Ik doe graag mee voor de kleur zwart. Mocht ik winnen dan is de naam die erop mag: Lena.
  Duimen draaien al ;)!

 10. Wat een super handig aankleedkussen. Het lijkt me ideaal voor mijn zoontje Aslan van 1,5 jaar. Echt prachtig om te zien.

  Dekleur smaragd groen is onze favoriet.

 11. Wat een handig en mooi aankleedkussen. Ik waag graag een kans voor mijn vriendin die ook een speciaal mannetje heeft die tijdens het verschonen deze kussen goed kan gebruiken. De muis grijze kleur die is erg mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.