Kinderen en het gebruik van internet is niet altijd een goede combinatie. Het internet kent helaas gebieden waarvan je liever niet hebt, dat je kinderen deze bezoeken. Een goede reden om na te denken over de manier waarop je jouw kinderen veilig kunt laten internetten! In dit artikel geven we een aantal tips, die je hierbij kunnen helpen. Houd er rekening mee, dat internetten niet alleen op de computer gedaan wordt. Ouders zoeken voor kinderen met een steeds jongere leeftijd naar de beste sim only deals, om hen ook op hun telefoon te kunnen laten internetten. Handig, wanneer ze in contact willen blijven met vriendjes en vriendinnen. Het is echter niet zonder risico. 

Bespreek met je kinderen wat zij op het internet doen 

Een goede eerste stap in het veilig laten internetten van je kinderen, is het bespreken van hun gedrag. Informeer welke websites ze bezoeken, naar wat voor filmpjes zij op internet kijken, enzovoorts. Kijk daarbij ook af en toe eens mee met je kinderen. Termen, personen of websites die zij noemen ken je als ouder wellicht helemaal niet. Door met je kinderen mee te kijken zie je wat zij echt op het internet doen. Je kunt hen hierbij direct aanspreken, op het moment dat je vindt dat ze een website beter niet kunnen bekijken. 

Stel limieten in via ouderlijk toezicht op je computer 

Het instellen van ouderlijk toezicht is een slimme volgende stap. Hiermee voorkom je dat kinderen websites met pornografische beelden bezoeken, dat zij websites bezoeken waarop gewelddadige spellen gespeeld kunnen worden, enzovoorts. Ook kun je limieten voor je kinderen instellen. Bepaal bijvoorbeeld voor ze, dat ze maar een of twee uur per dag op internet actief mogen zijn. Na deze periode wordt de verbinding automatisch verbroken. Zeker op jonge leeftijd is dit aan te raden. Later hebben de kinderen het internet nodig voor de voorbereiding van een spreekbeurt of het uitwerken van een werkstuk. 

Kijk verder dan de computer alleen 

Eerder in dit artikel las je al, dat kinderen tegenwoordig niet alleen meer op de computer op internet actief zijn. Ook mobiele telefoons en tablets worden veelvuldig gebruikt om online te surfen. Gelukkig zijn er voor mobiele telefoons en tablets diverse apps, die je de mogelijkheid bieden om een vorm van ouderlijk toezicht in te stellen. Op deze manier voorkom je dat je kinderen via de telefoon of tablet alsnog op schadelijke websites kunnen komen. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.