Leuke DIY-projecten voor jou en je kinderen

Ben jij al bekend met Resin Art? Wellicht heb je de afgelopen maanden video’s voorbij zien komen op een platform als Instagram, waarin dit materiaal gebruikt werd bij de uitvoering van hippe DIY-projecten. Met Resin Art kun je tal van verschillende kanten op. Daarbij is het gebruik ervan heel eenvoudig. Bestel jouw Resin Art eenvoudig online, zoek online naar een leuk project op Pinterest en ga samen met je kinderen aan de slag komende zaterdag- of zondagmiddag. Voor ouders is niets leuker dan samen knutselen. Daarbij komen de resultaten ervan direct van pas; DIY-projecten met Resin Art kunnen een fraaie accessoire vormen in je interieur. In dit artikel lees je meer over het gebruik ervan.

Voorbeelden van DIY-projecten met Resin Art 

Wie een blik werpt op de DIY-projecten die je op Instagram en Pinterest vindt, zal zien dat Resin Art je een breed scala aan mogelijkheden biedt. Maak bijvoorbeeld een tafel van losse stukken boomstam. Hierbij maak je vooraf een mal, waarin je de verschillende delen van de boomstam legt. Vervolgens giet je de mal vol met Resin Art en laat je het geheel goed uitharden. Verwijder tot slot de mal om het tafelblad verder af te werken. Ook populair is het creëren van schilderijen met Resin Art. Wist je dat je dat het middel in tal van verschillende kleuren verkrijgbaar is? Kijk eens in de online Epoxywinkel voor een overzicht van de mogelijkheden die je hebt. 

Maak een kunstvoorwerp met epoxy 

Niet alleen het creëren van je eigen tafel met epoxy is populair. Je zou ook een kunstobject kunnen maken, als accessoire voor in de vensterbank of op tafel. Ook hierbij werk je met een mal, waarbij je verschillende bestaande objecten toe kunt voegen. Denk aan een stuk hout, een beeldje of bijvoorbeeld een plastic haai of losse vissen. Giet vervolgens epoxy in de mal, zodat het geheel uithardt. Het lijkt nu net een onderwaterwereld met het hout en de haai of vissen! 

Hanger voor planten in huis maken 

Naast de mogelijkheid om aan de slag te gaan met het hippe Resin Art, kun je naar andere DIY-projecten zoeken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een hangende bloempot voor in huis. Je zou de bloempot onder de trap kunnen hangen, door een haak in de traptreden te bevestigen. Zo’n hangende bloempot maak je met een oud blik. Laat je kinderen het blik op fraaie wijze versieren. Met datzelfde blik zou je ook een leuke kaarsenstandaard kunnen maken, door je kinderen met spijkers en een hamer gaten in het blik te laten slaan. Zet de lampen uit of dim deze in de avond; het waxinelichtje in het blik geeft een heel gezellig effect. 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.